let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Geld lenen voor renovatie

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,6%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Geld lenen voor renovatie2021-11-21T09:54:30+01:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,6%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Een renovatie financieren: handig om te weten

Een renovatie financieren, waar moet ik beginnen? Als je je huis gaat renoveren moet je een plan maken over hoe en wat je aan wilt gaan pakken. Bij een renovatie is het vooraf niet altijd goed in te schatten wat je totale kosten hiervoor worden, wat je wel zeker weet is dat het een hoop geld gaat kosten. Je kan geld lenen voor renovatie via Simpel Lenen, hier kan je namelijk eenvoudig berekenen wat je maandbedrag gaat worden, vergelijken met alle overige aanbieders en de aanvraag doen als je een keuze hebt gemaakt. Verder vind je antwoord op alle belangrijke vragen die je moet weten als je geld gaat lenen zoals  Het is belangrijk om je mogelijkheden goed te onderzoeken. Hoeveel kan ik lenen? Hoe vind ik de goedkoopste lening? en Wat kost een lening?
Op Simpel Lenen vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Persoonlijke Lening voor een renovatie

Een persoonlijke lening voor renovatie is de meest voor de hand liggende leenvorm. Een lening voor renovatie voor je eigen woning is namelijk fiscaal aftrekbaar als het een persoonlijke lening is, bij een doorlopend krediet is dat niet het geval. Daarnaast heb je bij een persoonlijke lening de zekerheid van een vaste rente en een vaste looptijd. Ook goed om te weten, het geld wordt in één keer op je rekening gestort.

Kenmerken persoonlijke lening voor een renovatie

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Rente is fiscaal aftrekbaar

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over een renovatie financieren

Heb je vragen over geld lenen voor een renovatie? Op Simpel Lenen vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je vraag er niet tussen staan dan vind je hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een renovatie

Via Simpel Lenen vind je alle informatie belangrijke over geld lenen voor een renovatie.
Wij hebben hieronder een aantal van de populairste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke lening voor een renovatie?

Er zijn 2 vormen waar je uit kan kiezen als je geld gaat lenen voor een renovatie, een doorlopend krediet en een persoonlijke lening, maar wat is nou eigenlijk het verschil en welke past het beste bij mij? Wij leggen het graag aan je uit.

Persoonlijke Lening voor een renovatie

 • Je weet precies wat de lening jou gaat kosten bij een persoonlijke lening omdat de rente en de looptijd vooraf worden bepaald.
 • Bij een persoonlijke lening voor een renovatie kan je kiezen voor een looptijd tussen 1 en 15 jaar worden.
 • De rente die je betaalt voor een lening voor renovatie is fiscaal aftrekbaar mits het voor je eigen koopwoning is.
 • Bij een persoonlijke lening krijg je het bedrag in één keer op je rekening gestort. Je kan tussentijds niet zomaar, de reeds afgeloste bedragen, weer opnemen. Als je geld wilt bij lenen dan je een verhoging aanvragen
 • Bij de kredietaanbieder waar Simpel Lenen mee samengewerkt, is het altijd mogelijk om extra aflossen zonder boete.

Doorlopend Krediet voor een renovatie

 • De reeds afgeloste bedragen kunnen tussentijds weer worden opgenomen als je kiest voor een doorlopend krediet voor renovatie.
 • De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij een doorlopend krediet omdat je niet aan een vast aflos schema zit aangezien je tussentijds bedragen weer op kan nemen.
 • Vooraf weet je niet wat de totale kosten gaan worden van een doorlopend krediet voor renovatie. De reden hiervoor is:
  • Dat er tijdens de looptijd weer bedragen kunnen worden opgenomen tot het vooraf afgesproken limiet. Je kan dus geld opnemen en aflossen wanneer het jou uitkomt.
  • De rente is variabel en dat betekent dat deze meebeweegt met de rente van de aanbieder waar je lening loopt, gaat de marktrente omhoog? Dan gaat jouw rente mogelijk ook omhoog en andersom. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.
  • Bij een doorlopend krediet is er geen vaste looptijd en einddatum, hierdoor weet je van te voren niet wanneer de lening is afgelost. Dit komt door de variabele rente en de mogelijkheid tot opname van reeds afgeloste bedragen.

Tips voor geld lenen bij een renovatie

 • Looptijd van de lening voor een renovatie
  Bij het kiezen van de looptijd van de lening is het belangrijk om te bedenken welke maandlast acceptabel is. Een langere looptijd zorgt voor een lagere maandlast maar betekent ook dat je over een langere periode rente moet betalen dan bij een kortere looptijd.
 • Onverwachtse kosten renovatie
  Ga je renoveren dan kunnen de kosten hoger uitvallen dan vooraf begroot, dit zijn onvoorziene kosten. Vooraf is dit moeilijk in te schatten, het is gebruikelijk om 5% extra te lenen om deze kosten op te kunnen vangen. Ben je klaar met renoveren en is er nog “geld over” dan kan dit boetevrij worden afgelost.
 • Subsidie voor renovatie
  Als je gaat renoveren en tegelijkertijd energiebesparende voorzieningen toepassen dan is er soms subsidie beschikbaar vanuit de gemeente. Informeer naar de mogelijkheden voor subsidie bij jouw gemeente. Denk hierbij aan isolatie, een warmtepomp of een sedum dak.
 • Verschillende lening aanbieders en laagste rente vergelijken.
  Er zitten grote verschillen zitten in de rentepercentages van de verschillende kredietverstrekkers. Vergelijk altijd om te kijken welke aanbieder het beste bij jouw wensen aansluit.
  Via Simpel Lenen kan je zelf vergelijken en een offerte aanvragen bij de aanbieder waar jij een lening wilt afsluiten.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een renovatie via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

Persoonlijk adviseur

Via Simpel Lenen kan je eenvoudig een lening online aanvragen. Er neemt altijd een adviseur contact met je op om te kijken welke leenvorm bij jou past en of de lening haalbaar is. Uiteraard komen je wensen en je financiële situatie ook aan bod.

Als je de lening wilt voortzetten dan kan je de benodigde documenten uploaden via onze online omgeving en zal er kosteloos een offerte worden aangevraagd bij de partij met de laagste rente. De offerte dient ook getekend te worden geüpload zodat de aanvraag verder in behandeling genomen kan worden.

De bank gaat binnen 24 uur over tot beoordeling, na goedkeuring worden de gelden uitbetaald en kunnen deze al na 48 uur al op je rekening staan.

Lage rente bij lening voor een renovatie

Via Simpel Lenen heb je een duidelijk overzicht van de actuele rente van de kredietverstrekkers. Kies zelf de aanbieder met de laagste rente én gunstige voorwaarden welke past bij jou situatie.

Liever overleggen met een adviseur voordat je een aanvraag doet? Geen zorgen!  Voordat de lening wordt afgesloten is er altijd contact met een adviseur om te kijken of de gekozen bank ook daadwerkelijk het beste aanbod is voor jou.

Geen afsluitkosten bij het afsluiten van een lening via Simpel Lenen

Het afsluiten van een lening via Simpel lenen kost niks, dit is zelf bij wet verboden.

Geld lenen kost geld, er moet namelijk rente betaald worden over de lening.
De rente die je moet betalen wordt inzichtelijk gemaakt en de totale kosten worden uitgebreid met je besproken. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent.

Betrouwbare aanbieders

Als je op zoek bent naar een lening dan is het verstandig om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zitten behoorlijke verschillen in de rente percentages die de verschillende kredietaanbieders aanbieden. De rente van de grote banken in Nederland zijn bijna altijd hoger dan de gemiddelde rente welke je terug kan vinden op onze website. Simpel Lenen biedt meerdere betrouwbare kredietverstrekkers aan waar jij uit kan kiezen.

Heb je al een lopende lening?

Heb je een lening openstaan en wil je geld lenen voor een renovatie dan kan het voordelig zijn om deze samen te voegen. De meeste banken bieden namelijk een lagere aan bij een hoger leenbedrag. Hierdoor kan je meestal besparen op je huidige lening door deze oer te sluiten en samen te voegen met de nieuwe lening en tegen een lage rente te financieren!

Oversluiten via Simpel Lenen

Bespaar eenvoudig op je huidige lopende lening(en) door deze samen te voegen en via Simpel Lenen over te sluiten tegen een lage rente!

Bereken je besparing!

Een offerte aanvragen voor de financiering van een renovatie

Via Simpel Lenen kan je eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen via Simpel Lenen.

Een adviseur neemt altijd contact met je op om te kijken wat je wensen zijn en of de gekozen lening het beste aanbod is, hierdoor weet je zeker dat je de beste deal krijgt!

Als alle stukken zijn geüpload gaat de bank over tot beoordeling, bij goedkeuring gaat de bank over tot uitbetaling van de lening en zullen de gelden na 24u op je rekening staan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Geld lenen voor renovatie