let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Geld lenen voor woningverbetering

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,6%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Geld lenen voor woningverbetering2022-02-02T20:25:08+01:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,6%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Woningverbetering financieren: handig om te weten

Onder woningverbetering wordt alles verstaan onder verbouwing in eigen woning, denk hierbij aan het plaatsen van een aanbouw, nieuwe keuken, badkamer of dakkapel. Bij woningverbetering komen vaak een hoop kosten kijken. Wanneer je niet direct genoeg geld hebt om dit te realiseren, kun je je eigen middelen aanvullen met een financiering.

Het is belangrijk om je mogelijkheden goed te onderzoeken. Waar ga ik een lening afsluiten? Wat voor leningen zijn er? Waar vind ik de laagste rente? Op onze website vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Persoonlijke Lening voor een woningverbetering

Wanneer je jouw woning verbetert verhoog je het woongenot en voeg je waarde toe aan de woning. Woningverbetering door middel van een verbouwing is dus altijd een goed idee.

De meest gekozen leenvorm bij geld lenen voor bij woningverbetering is een persoonlijke lening. Je ontvangt het leenbedrag in één keer op je rekening zodat je direct de verbouwing kunt betalen. Daarnaast is de rente van de lening in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Kenmerken persoonlijke lening voor woningverbetering

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Rente is fiscaal aftrekbaar

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over woningverbetering financieren

Meer weten over geld lenen voor een woningverbetering? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor woningverbetering

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor woningverbetering.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke lening voor woningverbetering?

Er zijn 2 leenvormen om woningverbetering te financieren, een doorlopend krediet en een persoonlijke lening, maar wat is nou eigenlijk het verschil en welke past het beste bij jou? Wij leggen het graag aan je uit.

Persoonlijke Lening voor woningverbetering

Zoals eerder aangegeven sluiten de meeste mensen een persoonlijke lening af voor woningverbetering. Je leent hierbij eenmalig een bedrag en betaalt deze maandelijks gedurende een vaste looptijd terug.

Enkele kenmerken van de persoonlijke lening voor woningverbetering:

 • Bij een persoonlijke lening weet je vooraf precies hoeveel de lening jou uiteindelijk gaat kosten vanwege de vaste rente en vaste looptijd.
 • Een lening voor woningverbetering moet in maximaal 15 jaar afgelost worden. Je kan dus kiezen voor een looptijd tussen de 12 en 180 maanden.
 • De rente voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar mits het voor je eigen koopwoning is. Bekijk voor de exacte voorwaarden de website van de belastingdienst.
 • Bij een persoonlijke lening kun je in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet, tussentijds afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Mochten de kosten voor woningverbetering hoger uitvallen dan vooraf begroot zal je een verhoging moeten aanvragen.
 • Bij de kredietverstrekkers waar wij mee samenwerken wordt kan je altijd extra boetevrij aflossen zodat je eerder van je lening af bent.

Doorlopend Krediet voor woningverbetering

Een andere mogelijkheid voor het financieren van woningverbetering is het afsluiten van een doorlopend krediet. In de praktijk kiezen weinig consumenten voor deze optie met als belangrijkste redenen dat de rente niet fiscaal aftrekbaar is, de rente vaak hoger ligt dan bij een persoonlijke lening en steeds minder banken dit product nog aanbieden.

Enkele kenmerken van een doorlopend krediet voor woningverbetering:

 • Je kunt geld opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet.
 • Tussentijds afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar.
 • De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij een doorlopend krediet omdat je tussentijds afgelost geld opnieuw op kunt nemen.
 • Bij een doorlopend krediet weet je vooraf niet precies hoeveel de lening jou exact gaat kosten, dat heeft te maken met de volgende factoren;
  • Tijdens de looptijd kunnen reeds afgeloste bedragen weer worden opgenomen en kan er boetevrij extra worden afgelost.
  • De rente is variabel en dat betekent dat deze meebeweegt met de marktrente. De rente kan tussentijds dus omhoog of naar beneden bijgesteld worden.
  • Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd en einddatum, van te voren weet je dus niet wanneer de lening volledig is afgelost. Dit komt door de variabele rente en de mogelijkheid tot opname van reeds afgeloste bedragen.

Hypotheek of een lening voor woningverbetering?

Woningverbetering wordt vrijwel altijd gefinancierd met een persoonlijke lening of met een tweede hypotheek. Een tweede hypotheek voor een tweede woning is vaak lastig te krijgen. De bank heeft strengere leennormen bij het verkrijgen van een hypotheek dan bij een lening. Daarnaast moet de waarde van de woning voldoende zijn, de hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan de waarde van de woning. Tevens krijg je bij het afsluiten van een hypotheek te maken met advies, taxatie en notaris kosten. Een lening afsluiten is daarentegen volledig kosteloos.

Een persoonlijke lening is een uitstekend alternatief voor de financiering van een tweede woning. Bij een persoonlijke lening betaalt u in tegenstelling tot bij een hypotheek ook geen extra kosten zoals taxatie- en notariskosten.

Bij een persoonlijke lening heb je net als bij een hypotheek de zekerheid van een vaste looptijd, een vaste rente en wordt het geld in één keer op je rekening gestort.

Voor- en nadelen Persoonlijke lening of hypotheek

Het financieren van een woningverbetering kan d.m.v. een hypotheek en een persoonlijke lening.  Hieronder zetten wij de voor- en nadelen op een rij:

Voordelen van een persoonlijke lening:

 • Een maximale looptijd van 15 jaar
 • Geen afsluit-, advies- of notariskosten
 • Boetevrij extra aflossen
 • Makkelijk geld bijlenen.
 • Totale kosten van een persoonlijke lening is vaak lager dan bij een hypotheek.

Nadelen van een persoonlijke lening:

 • Hogere rente dan bij een hypotheek
 • Maximale looptijd van 15 jaar

Voordelen van een hypotheek:

 • Een lagere rente
 • Een maximale looptijd van 30 jaar

Nadelen van een hypotheek:

 • Advies kosten
 • Notariskosten
 • Taxatiekosten
 • Totale kosten (inclusief bovenstaande kosten) vaak hoger dan bij een persoonlijke lening

Tips voor geld lenen bij woningverbetering

 • Looptijd van de lening voor woningverbetering
  Bij het bepalen van de looptijd van de lening is het belangrijk om te bedenken welke maandlast acceptabel is. Een langere looptijd zorgt voor een lagere maandlast, maar een langere looptijd betekent ook een langere aflosperiode waardoor je dus in totaal meer rente kwijt bent dan bij een kortere looptijd.
 • Onvoorziene kosten woningverbetering
  Als je je woning gaat verbeteren kunnen de kosten hoger uitvallen dan vooraf begroot, dit zijn onvoorziene kosten. Omdat dit vooraf moeilijk in te schatten is het gebruikelijk om altijd 5% extra te lenen voor onvoorziene kosten. Mocht je dit niet (volledig) nodig hebben dan kan dit weer boetevrij worden afgelost.
 • Subsidie voor woningverbetering
  Ga je woningverbetering toepassen en energiebesparende voorzieningen aanbrengen dan is er soms subsidie beschikbaar vanuit de gemeente. Denk hierbij aan zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp of een sedum dak. Je krijgt dan een deel van de kosten vergoed. Informeer naar de mogelijkheden voor subsidie bij jouw gemeente.
 • Lening aanbieders en laagste rente vergelijken.
  Er kunnen grote verschillen zitten in de rentepercentages en de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken om te kijken welke aanbieder het beste bij jouw wensen aansluit.
  Via Simpel Lenen kan je zelf vergelijken en een offerte aanvragen bij de aanbieder waar jij een lening wilt afsluiten.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor woningverbetering via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Offerte binnen 24 uur

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Boetevrij extra aflossen

 • Persoonlijk advies van een kredietspecialist

 • Laagste rente van Nederland vanaf 6,6%

Een offerte aanvragen voor de financiering van woningverbetering

Vraag geheel kosteloos en vrijblijvend online een offerte bij ons aan om je mogelijkheden te bekijken. Niet helemaal zeker van je keuzes? Er wordt altijd contact met je opgenomen door een kredietspecialist om je wensen en persoonlijke situatie te bespreken.

Nadat je het beste aanbod van ons hebt ontvangen, alle benodigde stukken zijn verzameld en de bank deze heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan je al snel kan beginnen met het verbeteren van je woning!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Geld lenen voor woningverbetering