let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Belastingschuld financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Belastingschuld financieren2022-12-06T20:26:16+01:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Belastingschuld financieren: handig om te weten

Heb je een aanslag gekregen van de belastingdienst maar komt dit op dit moment niet goed uit? Dan zijn er mogelijkheden om geld te lenen om de belasting te betalen. Het is belangrijk om je mogelijkheden goed te onderzoeken. Waar ga ik een lening afsluiten? Wat voor leningen zijn er? Waar vind ik de laagste rente? Op onze website vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Persoonlijke Lening voor belastingschuld

Wanneer men geld leent om de belastingdienst te betalen, wordt er meestal gekozen voor een persoonlijke lening. Er wordt eenmalig een vast bedrag geleend om de schuld af te lossen. Een persoonlijke lening heeft daarnaast een vaste looptijd en een vast rentepercentage zodat je precies weet wat de lening je uiteindelijk kost en op welk moment je weer schuldenvrij bent.

Kenmerken persoonlijke lening voor belastingschuld

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over schulden financieren

Meer weten over geld lenen voor schulden? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een belastingschuld

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor schulden.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Belastingschuld afbetalen met spaargeld of een lening?

Geld lenen om je belastingschuld af te lossen doe je niet iedere dag.  Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op een rij te zetten voordat je geld gaat lenen.

Spaargeld gebruiken voor een belastingschuld

Sparen om de belastingschuld te betalen is de voordeligste optie. Hier is alleen niet altijd genoeg tijd voor. Een belastingschuld kan behoorlijk groot zijn als je er geen rekening mee hebt gehouden. Als je het geld niet hebt liggen en je toch nu de schuld wilt of moet betalen, kan je er geld voor lenen. Er moet bij het financieren van een belastingschuld rekening gehouden worden dat je wel maandelijks een bedrag aan rente en aflossing verschuldigd bent.

Een lening afsluiten om de belastingschuld te betalen

Wanneer je spaargeld dat eventueel beschikbaar is graag achter de hand houdt. Of wanneer je geen spaargeld hebt, is het mogelijk om de belastingschuld af te betalen door het afsluiten van een lening. Je leent dan eenmalig een vast bedrag en betaalt deze maandelijks terug gedurende een vooraf afgesproken looptijd.

Welke lening is het meest geschikt voor het financieren van een belastingschuld?

Er zijn twee verschillende leningen die je kunt afsluiten voor het afbetalen van de belastingschuld: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Voor een belastingschuld is de meest gekozen lening een persoonlijke lening, aangezien er veel kredietverstrekkers zijn die geen doorlopend krediet verstrekken voor het financieren van schulden.

Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen beide kredietvormen.

Persoonlijke Lening voor een belastingschuld

Wanneer je een persoonlijke lening afsluit heb je te maken met een vaste looptijd en een vaste rente. Dit houdt in dat je precies weet wanneer je lening is afgelost en je maandelijkse kosten iedere maand hetzelfde zijn gedurende de looptijd van je lening. Daarnaast wordt het geld dat je leent in één keer op je rekening gestort.

Kenmerken van een persoonlijke lening:

 • Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening gestort om je belastingschuld af te lossen.
 • De looptijd staat vast zodat je precies weet wanneer je schuldenvrij bent.
 • Een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Je maandbedrag blijft hierdoor altijd hetzelfde.
 • Je kunt boetevrij extra aflossen om je lening sneller af te lossen.

Doorlopend Krediet voor een belastingschuld

Wanneer je een doorlopend krediet afsluit om je belastingschuld te betalen, maak je een afspraak met de bank waarbij je tot een maximaal kredietlimiet geld op kunt nemen. Je kan dit geld vervolgens opnemen om je belastingschuld te betalen. Geld dat je in de toekomst op het doorlopend krediet hebt afgelost kun je ook weer opnemen. Je betaalt daarnaast alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen.

Let op; de rente van een doorlopend krediet is variabel. Hierdoor kan de rente wijzigen tijdens de looptijd van je lening en duurt het aflossen langer, of in het gunstigste geval juist korter.

Kenmerken doorlopend krediet voor een belastingschuld

 • Bedragen die je hebt afgelost kun je opnieuw opnemen tot het maximaal afgesproken limiet. Hierdoor heb je altijd geld achter de hand voor bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven of kosten.
 • De rente van het doorlopend krediet is variabel. Dat houdt in dat de rente kan wijzigen tijdens de looptijd van de lening.
 • Er hoeft alleen rente betaald te worden over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen op een doorlopend krediet kan boetevrij.

Tips bij het financieren van een belastingschuld

 • Voor het aflossen van schulden is het altijd wenselijk om een lening te kiezen met een vaste einddatum, zodat je precies weet wanneer je schuldenvrij bent.
 • Bereken hoeveel je nodig hebt om de openstaande schuld te betalen en de bijhorende maandlasten en kijk of je dit maandelijks kunt missen.
 • Bekijk de voorwaarden of er boetevrij afgelost mag worden. Mocht je geld over houden en het boetevrij af wilt lossen, dan kan het zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht als jij de lening eerder wilt aflossen. Maar geen zorgen, sluit je een lening via Simpel Lenen dan kan er altijd boetevrij worden afgelost!

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een belastingschuld via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

Een persoonlijk advies over je lening

Geld lenen via Simpel Lenen is eenvoudig online te regelen. Na het doen van een aanvraag neemt een adviseur contact met je op om je wensen en je financiële situatie te bespreken. Hieruit zal blijken of de gewenste lening haalbaar is en welke leenvorm past bij jou mogelijkheden.

Vervolgens dienen de benodigde documenten worden aangeleverd en zal er een vrijblijvende offerte worden aangevraagd bij de partij met de laagste rente. De offerte zal ter ondertekening worden gemaild zodat de bank de aanvraag in behandeling kan nemen.

De bank beoordeeld vaak binnen 24 uur, en bij goedkeuring kan het geld na 48 uur al op je rekening staan.

Lage rente bij lening voor een belastingschuld

Op zoek naar een lening met de laagste rente?  Via Simpel Lenen bieden we je een duidelijk overzicht van de actuele rente van alle kredietverstrekkers. Twijfel je welke lening het best bij je past? Geen zorgen! Na het indienen van je aanvraag is er altijd contact met een adviseur om te kijken of de gekozen bank ook daadwerkelijk het beste aanbod heeft voor jou.

Geen afsluitkosten bij het afsluiten van een lening voor belastingschuld

Wanneer je een lening afsluit via Simpel Lenen rekenen wij geen afsluit- of advieskosten. Een lening afsluiten doe je dus geheel kosteloos.

De kosten van de lening zelf worden natuurlijk wel uitgebreid met je besproken in een adviesgesprek. Zo weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan de lening en wat de totale kosten zijn.

Samenwerking met betrouwbare aanbieders

Ben je van plan om een lening af te sluiten, vergelijk dan altijd meerdere aanbieders. De rente van grootbanken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO zijn vaak een stuk hoger dan bij de gemiddelde kredietverstrekker. Simpel Lenen biedt meerdere betrouwbare kredietverstrekkers aan waar jij uit kan kiezen.

Lopende leningen oversluiten samen met het afsluiten van een nieuwe lening

Wanneer je geld wilt lenen om de belastingdienst te betalen en je op dit moment al leningen hebt lopen, is het handig om te kijken of je deze leningen kan samenvoegen en oversluiten naar één lening met een lagere rente. Bij een hoger leenbedrag profiteer je vaak van een lagere rente.

Oversluiten via Simpel Lenen

Heb jij één of meerdere lopende kredieten zoals een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een creditcard of een roodstand bij de bank? Dan kan je deze oversluiten via Simpel Lenen.

Bereken je besparing!

Een offerte aanvragen voor de financiering van een belastingschuld

Er kan kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte worden opgevraagd via Simpel Lenen.

Na het doen van de aanvraag wordt er contact met je opgenomen om je aanvraag te bespreken.
Nadat de stukken zijn verzameld en de bank deze heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan de belastingschuld direct worden afgelost!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Financieel/Belastingschuld financieren