let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Lening aanvragen2023-09-01T12:35:37+02:00

Lening aanvragen

Simpel online je lening afsluiten

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Binnen 2 minuten aangevraagd
 • Offerte binnen 24 uur

 • Altijd boetevrij extra aflossen

“Super behulpzaam, meedenkend en de snelheid is echt top. Wij hebben binnen 24 uur alles helemaal kunnen regelen.”

RB

Beoordeling via Trustpilot.com

Geld lenen tegen de laagste rente
Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

Lening aanvragen

Bij Simpel Lenen kun je moeiteloos een berekening uitvoeren, rentetarieven vergelijken en vervolgens direct online een persoonlijke lening aanvragen. Binnen 24 uur ontvang je een offerte, die te allen tijde geheel vrijblijvend is!

Om ervoor te zorgen dat de lening op verantwoorde wijze wordt verstrekt, nemen we altijd contact met je op om je wensen en persoonlijke omstandigheden te bespreken voordat we een offerte voor je opstellen.

Online lening aanvragen

Het afsluiten van een persoonlijke lening verloopt gemakkelijk en snel online. Met behulp van onze lening vergelijkingsinstrument vind je een overzicht van de meest voordelige aanbieders en kun je een aanvraag indienen bij de betrouwbare kredietverstrekker die het beste bij jouw behoeften past. Een online lening aanvragen is moeiteloos en geheel kosteloos bij Simpel Lenen.

Nadat je een offerte hebt aangevraagd, wordt deze zorgvuldig behandeld en nemen we binnenkort contact met je op om de gewenste lening nader te bespreken.
Bij Simpel Lenen staan we graag voor je klaar om samen het beste aanbod te vinden dat perfect aansluit op jouw situatie.

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Meer weten over geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over online lening aanvragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer over lening aanvragen

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een lening aanvragen.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Goedkope lening aanvragen

Geld lenen kost geld, je betaalt iedere maand namelijk altijd rente over het geld dat je leent. Vaak wordt er vooraf een vaste looptijd, rente en maandlast van de lening afgesproken, hierdoor weet je wat de lening je in totaal gaat kosten.

Wil jij een goedkope lening aanvragen? Of je in aanmerking komt voor een lening en tegen welke rente, is afhankelijk van meerdere factoren zoals; leenvorm, looptijd en hoogte van het maximale leenbedrag. Sommige kredietverstrekkers hanteren bij een grote lening een lagere rente. Daarnaast bespreekt de adviseur of de lening aansluit op je persoonlijke situatie.

Het oversluiten van de lening zorgt vaak voor een goedkopere lening.

Lening aanvragen, hoe werkt het?

Wij leggen graag stap voor stap uit hoe het aanvragen van een lening in zijn werk gaat.

 1. Online lening aanvragen
  Via Simpel Lenen is een online lening aanvragen eenvoudig door het aanvraag formulier in te vullen voor de lening die bij jou past.
 2. Het adviesgesprek
  De adviseur neemt contact met je op om je wensen en persoonlijke situatie door te nemen, zodat je het best mogelijke aanbod krijgt. Vanwege de korte lijntjes met de kredietverstrekkers heb je de offerte vaak al na 2 uur binnen! Heb je nog vragen? Dan staat jouw persoonlijk adviseur voor je klaar om je te helpen.
 3. Offerte en benodigde stukken
  Wanneer je akkoord gaat met de offerte kun je deze getekend, samen met enkele aanvullende stukken, aanleveren via een eigen persoonlijke omgeving. Je dossier wordt vervolgens gecontroleerd en voor uitbetaling naar de bank verzonden.
 4. Het geld op je rekening
  Als de bank je dossier heeft goedgekeurd, zal de bank het geld op je rekening storten. Heb je nog vragen of wil je de lening wijzigen? Je kan tijdens de looptijd van je lening altijd contact opnemen met je persoonlijke adviseur.

Passende lening aanvragen en afsluiten

De gewenste lening is definitief als de bank deze heeft goedgekeurd. Een bank wilt zeker weten dat jij de maximale lening kan terugbetalen en wil dit controleren door het beoordelen van verschillende persoonlijke documenten. Op basis van de aangeleverde documenten wordt getoetst of de leensom haalbaar is in jouw persoonlijke situatie. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd gaat de kredietverstrekker over tot uitbetaling en staat het geld binnen 2 dagen op je rekening!

Kleine lening aanvragen

Een minilening aanvragen kan via Simpel Lenen. Naast een kleine lening aanvragen kun je bij sommige websites ook een mini-lening aanvragen. Dit is dan vaak een bedrag tussen de €250,- en €1.000,- en wordt geleend tegen een hoge variabele rente met een vaak erg korte looptijd. Als je een kleine lening wilt aanvragen onder de 2500 euro is dat via Simpel Lenen helaas niet mogelijk. De minimale leensom is 2500 euro.

Een kleine lening, ook wel minilening genoemd, aanvragen tegen een lage rente is mogelijk doordat wij samenwerken met vooruitstrevende banken die een groot gedeelte van het aanvraagproces gedigitaliseerd hebben. Hierdoor kunnen zij lage bedragen tegen een lage rente uitlenen.

Rente vergelijken

Kleine lening aanvragen en het verschil met een minilening

Via Simpel Lenen kun je een kleine lening aanvragen, maar geen minilening. Een kleine lening en een minilening verschillen op de volgende manieren:

 • Bij een minilening sluit je een lening af tot 2500 euro. Bij een kleine lening sluit je een lening af vanaf 2500 euro.
 • Een minilening kent een hoge rente, oplopend tot wel 10%. Een kleine lening zakt naarmate het bedrag hoger wordt al snel in de rente.
 • Een minilening heeft een extreem korte looptijd, vaak maar van enkele maanden. Een kleine lening sluit je af voor een periode van 12 tot 120 maanden. Het is natuurlijk wel mogelijk om boetevrij de lening in één keer af te lossen.
 • Bij een minilening wordt geen BKR toets uitgevoerd. Bij een kleine lening aanvragen wordt deze wel uitgevoerd. Wij vinden dat wanneer je geld leent, altijd beschermd moet worden tegen overkreditering. De lening moet verantwoord zijn en passen in je financiële plaatje.

Een kleine lening aanvragen vinden wij een manier van geld lenen die beter past binnen het verantwoord geld lenen. Er wordt uitgebreid gekeken of de lening verantwoord is. Een minilening bieden wij niet aan, daar wordt vrijwel nooit gekeken naar de financiële situatie van de klant.

Online lening afsluiten

Een online lening afsluiten vinden sommige mensen spannend en gaan liever naar hun huisbank om een lening af te sluiten. Het nadeel van een lening afsluiten via je huisbank en niet online een lening afsluiten is dat de rente van de huisbank vaak hoger ligt. Een online lening afsluiten is vaak voordeliger en biedt je meer opties. Weigert bijvoorbeeld de huisbank je een lening te verstrekken, zijn er online nog diverse opties waar je wel geld kunt lenen. Wanneer je via Simpel Lenen een offerte aanvraagt, vragen wij bij diverse banken het beste aanbod voor je op. Zo ben je altijd verzekerd van de laagste rente en voorwaarden voor jouw lening.

Waarvoor online lening afsluiten?

Een online lening afsluiten kun je voor vrijwel alle bestedingsdoelen. Verwacht je de komende periode plots meerdere grotere uitgaven te moeten doen, wil je een verbouwing financieren of een nieuwe auto financieren. Het kan allemaal wanneer je online een lening afsluit. Een online lening afsluiten is vaak sneller en goedkoper dan wanneer je niet online een andere lening afsluit. Veel documenten kun je digitaal aanleveren en je hebt meer keuze uit aanbiedingen dan wanneer je naar je huisbank gaat. Ongeacht je bestedingsdoel kun je bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij vragen dan bij de banken het beste aanbod voor je op.

Online lening aanvragen en regelen

Een lening aanvragen en volledig online regelen, dat is waar Simpel Lenen goed in is. Dit kan namelijk geregeld worden zonder dat hier een fysieke afspraak voor nodig is. Wel is er altijd telefonisch contact of per mail met een kredietspecialist om te kijken wat de wensen zijn en om de aanvraag te bespreken. Een lening aanvragen moet verantwoord zijn en er moet maandelijks ruimte zijn om de lening terug te betalen. Een lening aanvragen is zo gebeurd, je vult een aanvraagformulier in, levert de gevraagde documenten aan en de gelden kunnen al binnen 48 uur op je rekening staan!

Nieuwe lening aanvragen voor de laagste rente van Nederland regel je via Simpel Lenen

Sociale lening aanvragen zonder kopzorgen

Een lening aanvragen zonder kopzorgen kan geregeld worden via Simpel Lenen. Bij een online lening aanvragen hebben wij namelijk maar een paar documenten nodig! Denk hierbij aan legitimatiebewijs, loonstrook en een bankafschrift! (bij vaste dienst).

De verdere afhandeling wordt volledig uit handen genomen. Wij doen de voorbereiding van jouw dossier voordat deze naar de bank gaat om zo vertraging te voorkomen. Vanwege de korte lijntjes met de bank en het in 1x compleet aanleveren van jouw dossier wordt er vaak dezelfde dag nog inhoudelijke beoordeling gedaan. Na goedkeuring hiervan gaat de bank direct over tot het uitbetalen van de gelden. De gelden zullen de volgende werkdag al op je rekening staan. Een lening aanvragen tot uitbetaling kan soms al met 1 werkdag zijn geregeld.

Een online lening aanvragen zonder kopzorgen regel je dus eenvoudig en snel via simpellenen.nl

Lening aanvragen met BKR registratie

Net als vrijwel alle schulden en andere financiële verplichtingen wordt een lening geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een registratie van de lening betekent niet direct dat dit een negatieve invloed heeft op het verkrijgen van een volgende lening of een hypotheek.

Bij het aanvragen van een lening of hypotheek wordt altijd gekeken of de lening verantwoord is op basis van je inkomsten en naar het betalingsgedrag van je financiële verplichtingen. Wanneer je de lening netjes terugbetaalt kan dit zelfs een positieve invloed hebben bij een volgende aanvraag.

Home/Geld lenen/Lening aanvragen