let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Auto financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,0%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,0%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Auto financieren2023-03-10T10:22:09+01:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Auto financieren; handig om te weten

Je wilt graag een auto financieren, omdat je niet direct genoeg spaargeld hebt voor de aanschaf of het spaargeld misschien simpelweg niet aan de auto wilt besteden. Als je afhankelijk bent van een auto om bij je werk te komen of de kinderen naar school te brengen, is het wel belangrijk dat er snel een auto tot je beschikking staat. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij geld lenen voor een auto.

Auto financieren met een Persoonlijke Lening

Een lening voor een auto afsluiten is vaak de meest voordelige vorm van een auto financieren. Hierbij wordt meestal gekozen voor een persoonlijke lening voor auto. Bij een persoonlijke lening ontvang je het geld direct op je rekening zodat je de auto direct kunt aanschaffen.

Geld lenen voor een auto met een persoonlijke lening betekent zekerheid. Door de vaste looptijd bij een persoonlijke lening bij weet je zeker dat je aan het einde van de lening voor je auto, schuldenvrij bent.

Kenmerken persoonlijke lening voor een auto

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,0%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over auto financieren

Meer weten over een auto financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een auto. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Auto financieren hoe werkt dat?2022-02-22T19:52:30+01:00

In de meeste gevallen zul je al een auto op het oog hebben en weten het gaat kosten om deze aan te schaffen. In dat geval kun je voor dit bedrag online de rente vergelijken voor een lening en daarbij gelijk zien hoeveel dit je maandelijks en in totaal gaat kosten. Wanneer je ervan overtuigd bent dat je het geld voor de aanschaf van de auto wilt lenen, vraag je kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

Je ontvangt vervolgens een offerte, die je bij akkoord met een aantal extra stukken getekend dient aan te leveren.

Zodra de bank de stukken heeft ontvangen, gecontroleerd en goedgekeurd, gaan ze over tot uitbetaling. Vervolgens kan jij met het geld op zak je nieuwe auto kopen.

Tip: is er nog ruimte om over de prijs te onderhandelen? Je staat sterker in de onderhandeling wanneer je het geld al zogenaamd in je achterzak hebt. Het kan dan ook verstandig zijn om de lening te regelen voordat je naar de dealer gaat om de auto te kopen.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?2021-03-06T11:07:27+01:00

De leencapaciteit is afhankelijk van meerdere factoren, denk hierbij aan: inkomen, reeds lopende kredieten en of je een huur of koopwoning hebt. Tevens heeft de leenvorm invloed op de maximale leencapaciteit.

Bereken hier wat je maximaal kunt lenen.

Kan ik een auto financieren zonder rente?2021-03-06T11:08:38+01:00

Vanaf 1 september 2016 is het voor autodealers niet meer mogelijk een lening aan te bieden waar geen rente voor betaalt hoeft te worden. De reden hiervoor is dat de rente verwerkt zat in de uiteindelijke koopsom en het dus geen lening zonder rente bleek te zijn. Sinds 1 september 2016 bieden autodealers leningen aan, veelal tegen hoge rentepercentages.

Een goedkoper alternatief zou dus een Persoonlijke Lening zijn. Je kunt hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen.

Meer informatie over geld lenen voor een auto

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een auto.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Auto financieren; de verschillende opties

Een auto financieren doe je niet iedere dag. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op een rij te zetten voordat je overgaat tot een beslissing. Je kunt namelijk kiezen voor een auto kopen op afbetaling, private- of operational lease of een goedkope persoonlijke lening voor een auto.

Auto op afbetaling

Een auto kopen op afbetaling, huurkoop of ook wel financial lease genoemd is een constructie waarbij je een auto koopt door maandelijks een bedrag te betalen. Je betaalt naast dit maandelijkse bedrag vaak ook een aanbetaling en na afloop van het contract nog een vast bedrag als restant. De auto is na afloop helemaal van jou.

Naast de kosten van de financiering heb je net als wanneer je een auto ineens aanschaft ook te maken met de kosten voor onderhoud, verzekering(en) en wegenbelasting.

Let op: betaal je niet netjes volgens afspraak dan kan de auto ook zomaar weer ingenomen worden.

Een auto financieren op afbetaling is vaak vele malen duurder dan een persoonlijke lening voor een auto. De Consumentenbond raadt een auto kopen op afbetaling dan ook af.

Private lease van een auto

Geld lenen voor een auto in de vorm van private lease is een leaseconstructie, je maakt gebruik van de auto maar de auto wordt niet jouw eigendom.

Voordelen van private lease:

 • Verzekering, wegenbelasting en onderhoud is inbegrepen, hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Er is geen sprake van een aanbetaling zoals bij huurkoop, je hebt dus geen eigen middelen nodig om een lease contract af te sluiten.

Nadelen van private lease:

 • Je wordt geen eigenaar van de auto, aan het einde van de looptijd dient de auto weer ingeleverd te worden.
 • Beperkte kilometers per jaar.
 • Mogelijk verlies van opgebouwde schadevrije jaren.

Een auto financieren met een persoonlijke lening wordt vaker gekozen omdat de auto dan direct eigendom wordt.

Geld lenen voor een auto

Wanneer je graag je spaargeld achter de hand houdt en je wilt tegen een laag vast bedrag per maand een auto financieren, is geld lenen de beste optie. Je leent eenmalig een bedrag om de auto aan te schaffen en betaalt de lening vervolgens gedurende een vooraf afgesproken looptijd terug.

De voordelen van geld lenen voor een auto:

 • Je betaalt een vast maandbedrag zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Je weet vooraf precies wat de lening jou in totaal gaat kosten.
 • Je bent direct eigenaar van de auto die je met geleend geld hebt gekocht.
 • De opbrengst bij verkoop van de auto is volledig voor jou.
 • De lening kan altijd volledig boetevrij worden afgelost.

Ook wanneer je geld leent voor een auto dien je nog wel rekening te houden met de volgende kosten; verzekering(en), onderhoud en wegenbelasting.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Wanneer je een nieuwe auto gaat uitzoeken is het vaak handig om van te voren te weten, hoeveel kan ik lenen voor een auto. Hoeveel je kunt lenen voor een auto is onder andere afhankelijk van je vaste inkomsten en vaste lasten. De bank kijkt naar de hoeveelheid financiële ruimte die je maandelijks hebt om de lening terug te betalen. Daarbij is het zo dat bij geld lenen voor een auto de looptijd bij veel banken maximaal 60 maanden is. Hierdoor is het maandelijkse bedrag dat je terug moet betalen hoger dan wanneer je bijvoorbeeld geld leent voor een verbouwing en de lening in 120 maanden kunt terugbetalen.

Wil je een antwoord op vraag, hoeveel kan ik lenen voor een auto? Bereken hoeveel je kunt lenen en vergelijk de verschillende leningen door leningen te vergelijken.

Auto financieren berekenen

Wanneer je een nieuwe of tweedehands auto gaat aanschaffen en hierbij gebruik wilt maken van een lening, is het handig om in beeld te brengen hoeveel de aanschaf je uiteindelijk werkelijk gaat kosten. Naast het bedrag dat je leent betaal je ook een deel rente aan de bank bij een auto financieren. Ben je benieuwd hoeveel de aanschaf in totaal kost? Je kunt hier je lening voor auto berekenen.

Lening auto berekenen

Lening auto berekenen kan online via Simpel Lenen via onze hoeveel geld kan ik lenen tool. Geheel gratis je lening auto berekenen en de laagste rente vinden voor je auto financiering! Heb je een wisselend inkomen, ontvang je een uitkering of ben je ondernemer? Dan wordt hier altijd individueel naar gekeken en kan de tool afwijken van de daadwerkelijke mogelijkheden. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang een offerte op maat voor jouw auto financiering!

Auto financieren; vergelijk meerdere aanbieders

De beste autofinanciering vinden kun je eenvoudig doen door leningen te vergelijken. Vul het bedrag in dat je nodig hebt voor de aanschaf voor de auto en in hoeveel maanden je de lening wilt terugbetalen. We tonen automatisch de voordeligste leningen voor een auto. Een auto financieren was nog nooit zo overzichtelijk!

Leningen voor auto vergelijken

Laagste rente auto financieren

Bekijk de top 5 laagste rente voor een auto financieren. Hieronder zie je de rentes die horen bij een lening van € 25.000. We kunnen ons voorstellen dat je op zoekt bent een auto die iets minder kost, of juist op zoek bent naar een nog luxere auto. Bereken in dit geval je lening exact voor het bedrag dat jij wilt uitgeven aan je nieuwe auto door je lening te vergelijken.

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 25.000Lloyds Bank6,40%
€ 25.000Freo6,40%
€ 25.000Defam premium7,10%
€ 25.000Lender & Spender7,10%
€ 25.000ING7,10%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 25.000 met een looptijd van 60 maanden.

Tips bij een auto financieren

Bij geld lenen voor een auto is het handig om de volgende tips in het achterhoofd te houden voor zowel de aanschaf, de financiering als het verzekeren van de auto.

 • Kies een looptijd van de lening welke korter is dan de gebruiksduur van je auto. Hierdoor voorkom je dat er nog een (deel van) de lening openstaat als de auto niet meer in je bezit is.
 • Bereken wat de auto exact gaat kosten en kijk of je dit maandelijks kunt missen.
 • Bekijk de voorwaarden of er boetevrij afgelost mag worden. Mocht jij de auto verkopen en is de lening nog niet afgelost? Dan kan het zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht als jij de lening eerder wilt aflossen. Maar geen zorgen, sluit je een lening via Simpel Lenen dan kan er altijd boetevrij worden afgelost!
 • De waarde van een auto daalt snel en je wilt voorkomen dat je bij verkoop van de auto de opbrengst lager is dan de openstaande lening. Let hier op bij een auto financieren!
 • Sluit een all-risk verzekering.  Mocht je geen all-risk verzekering hebben en je een ongeluk door eigen toedoen krijgt dan is er een kans dat de auto total loss zal worden verklaart. Je krijgt dan niks terug van de verzekering maar moet de lening nog wel afbetaald worden. Dit is een onwenselijke situatie.

Geld lenen voor auto met rentegarantie

Wil je geld lenen voor auto omdat je op zoek bent naar een andere auto dan vind je eenvoudig de goedkoopste lening bij Simpel Lenen. Simpel Lenen geeft namelijk een rentegarantie bij geld lenen voor auto. Vanwege de onafhankelijkheid van de vergelijkingssite nemen zij alle banken met een lage rente mee in de vergelijking. Uiteindelijk beslis je zelf bij welke bank bij een aanvraag doet voor geld lenen voor auto. Onze adviseurs bespreken wel altijd de aanvraag en de wensen, mocht er een andere bank een beter aanbod hebben dan wordt deze altijd besproken. Zo weet je zeker dat je de beste deal sluit voor geld lenen voor auto!

Geld lenen voor auto tegen de laagste rente

Wil je geld lenen voor auto tegen een lage rente? Dan ben je bij Simpel Lenen op het juiste adres. Simpel Lenen is volledig onafhankelijk waardoor je alle banken met een lage rente in een top 10 naar voren ziet komen. Hier zie je dat de “grootbanken” zoals een ING lening, Rabobank lening en ABN AMRO lening zeker niet altijd de goedkoopste leningen zijn. Daarom is het goed om altijd meerdere banken met elkaar te vergelijken wanneer je wilt geld lenen voor auto. Je kunt eenvoudig een lening berekenen via onze vergelijkingstool. Heb je vragen of kom je er niet uit dan kan je altijd een vrijblijvende aanvraag indienen of telefonisch contact opnemen met je vraag over geld lenen voor auto.

Auto lening online afsluiten

Een auto lening online afsluiten is eenvoudig te regelen, Simpel Lenen neemt namelijk de volledige afhandeling uit handen voor je. Begin met lening auto berekenen en vraag vervolgens de auto financiering aan. Er worden bij alle banken offertes opgevraagd. De offerte met het beste aanbod voor jouw auto lening sturen wij naar je door. Vervolgens controleren wij de documenten en regelen wij de volledige communicatie met de bank. Na goedkeuring van jouw auto financiering gaat de bank over tot uitbetaling en staat het geld de volgende dag al op je rekening.

Een auto lening online aanvragen kan al met 48 uur geregeld zijn vanwege onze korte lijntjes met alle kredietverstrekkers.

Auto financiering aanvragen met BKR

Een auto financiering aanvragen met een BKR codering is in sommige gevallen niet mogelijk. Het is namelijk afhankelijk van of je een positieve of een negatieve registratie hebt bij het BKR. Een positieve registratie krijg je bij elke lening boven de €250 euro. Zo weten alle banken als je een nieuwe lening wilt afsluiten hoeveel leningen je al hebt lopen en of je deze altijd op tijd hebt betaald, hierdoor kan er getoetst worden of je de nieuwe lening kunt betalen. Een negatieve codering krijg je als je betalingsachterstanden hebt opgelopen. Controleer op de website van het BKR of je registraties op je naam hebt staan. Een auto financiering aanvragen met een negatieve codering is vaak niet mogelijk!

Auto financiering aanvragen

Ben je op zoek naar een auto financiering dan ben je bij Simpel Lenen aan het juiste adres. Wij bieden namelijk voor een auto financiering een rentegarantie voor de laagste rente van Nederland! Op Simpel Lenen kan je eenvoudig berekenen hoeveel je kan lenen, de goedkoopste auto lening vinden via onze vergelijker en de lening voor een auto finaniering direct aanvragen. Simpel Lenen is een onafhankelijk vergelijkingsplatform en erg populair voor het vinden van een goedkope auto financiering.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een auto via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Offerte binnen 24 uur

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Boetevrij extra aflossen

 • Persoonlijk advies van een kredietspecialist

 • Laagste rente van Nederland vanaf 6,0%

Auto financieren; lening afsluiten via Simpel Lenen

Een lening afsluiten voor een auto financieren kan door kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen. Wij vragen bij de banken het aanbod voor je op, het beste aanbod ontvang je van ons vervolgens binnen 24 uur.

Wanneer je akkoord gaat met de offerte kun je bij ons de benodigde documenten aanleveren. Nadat de bank goedkeuring heeft gegeven staat het geld vaak al binnen 1 dag op je rekening en kan je al snel kan wegrijden in je nieuwe auto!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Voertuigen/Auto financieren