let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Geld lenen voor auto

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Geld lenen voor auto2023-09-01T12:21:06+02:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Geld lenen voor auto; handig om te weten

Geld lenen voor een auto is een overweging wanneer je op dat moment niet voldoende spaargeld hebt voor de aankoop, of als je je spaarmiddelen liever elders wilt inzetten. In situaties waarin je afhankelijk bent van een auto om naar je werk te gaan of je kinderen naar school te brengen, is het van belang dat je snel over een auto kunt beschikken. Dit kan zowel een nieuwe als een tweedehands auto zijn. Graag delen we meer informatie over de beschikbare opties voor het lenen van geld voor een auto.

Geld lenen voor auto met een persoonlijke lening

Het afsluiten van een lening voor de aankoop van een auto is vaak de meest voordelige manier om de financiering te regelen. Hierbij wordt doorgaans veelal gekozen voor een persoonlijke lening voor de auto. Met een persoonlijke lening wordt het geleende bedrag rechtstreeks op je rekening gestort, zodat je direct de auto kunt aanschaffen.

Geld lenen voor een auto middels een persoonlijke lening biedt zekerheid. Dankzij de vaste looptijd van een persoonlijke lening weet je zeker dat je aan het einde van de afgesproken periode, wanneer je leent voor een auto, volledig schuldenvrij bent.

Kenmerken persoonlijke lening voor een auto

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over auto financieren

Meer weten over een auto financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een auto. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Auto financieren hoe werkt dat?2023-08-08T21:38:17+02:00

Wil je geld lenen voor auto dan heb je in de meeste gevallen al een auto op het oog hebben en weten het gaat kosten om deze aan te schaffen. In dat geval kun je voor dit bedrag online de rente vergelijken voor een lening en daarbij gelijk zien hoeveel dit je maandelijks en in totaal gaat kosten. Wanneer je ervan overtuigd bent dat je het geld voor de aanschaf van de auto wilt lenen, vraag je kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

Je ontvangt vervolgens een offerte, die je bij akkoord met een aantal extra stukken getekend dient aan te leveren.

Zodra de bank de stukken heeft ontvangen, gecontroleerd en goedgekeurd, gaan ze over tot uitbetaling. Vervolgens kan jij met het geld op zak je nieuwe auto kopen.

Tip: is er nog ruimte om over de prijs te onderhandelen? Je staat sterker in de onderhandeling wanneer je het geld al zogenaamd in je achterzak hebt. Het kan dan ook verstandig zijn om de lening te regelen voordat je naar de dealer gaat om de auto te kopen.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?2023-08-08T21:42:31+02:00

De leencapaciteit bij geld lenen voor auto is afhankelijk van meerdere factoren, denk hierbij aan: inkomen, reeds lopende kredieten en of je een huur of koopwoning hebt. Tevens heeft de leenvorm invloed op de maximale leencapaciteit.

Bereken hier wat je maximaal kunt lenen.

Kan ik een auto financieren zonder rente?2023-08-08T21:44:21+02:00

Vanaf 1 september 2016 is het voor autodealers niet meer mogelijk een lening aan te bieden waar geen rente voor betaalt hoeft te worden. De reden hiervoor is dat de rente verwerkt zat in de uiteindelijke koopsom en het dus geen lening zonder rente bleek te zijn. Sinds 1 september 2016 bieden autodealers leningen aan, veelal tegen hoge rentepercentages.

Een goedkoper alternatief zou dus een Persoonlijke Lening zijn. Je kunt hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vind hier meer informatie over geld lenen voor auto.

Meer informatie over geld lenen voor een auto

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een auto.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Auto financieren; de verschillende opties

Een auto financieren doe je niet iedere dag. Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op een rij te zetten voordat je overgaat tot een beslissing. Heb je genoeg spaargeld, dan is zo min mogelijk lenen vaak de beste optie.

Indien je niet genoeg spaargeld hebt maar toch een gloednieuwe auto wilt rijden, dan kun je kiezen voor een auto kopen op afbetaling, private- of operational lease, een doorlopend krediet of een goedkope persoonlijke lening voor een auto.

Auto op afbetaling

Een auto kopen op afbetaling, huurkoop of ook wel financial lease genoemd is een constructie waarbij je een auto koopt door maandelijks een bedrag te betalen. Je betaalt naast dit maandelijkse bedrag vaak ook een aanbetaling en na afloop van het contract nog een vast bedrag als restant. De auto is na afloop helemaal van jou.

Naast de vaste maandlasten van de financiering heb je net als wanneer je een auto ineens aanschaft ook te maken met de bijkomende kosten voor onderhoud, verzekering(en) en wegenbelasting.

Let op: betaal je niet netjes volgens afspraak, dan kan de auto ook zomaar weer ingenomen worden.

Een auto financieren op afbetaling is vaak vele malen duurder dan een persoonlijke lening voor een auto. De Consumentenbond raadt een auto kopen op afbetaling dan ook af.

Private lease van een auto

Geld lenen voor een auto in de vorm van private lease is een leaseconstructie, je maakt gebruik van de auto maar de auto wordt niet jouw eigendom.

Voordelen van private lease:

 • Verzekering, wegenbelasting en onderhoud is inbegrepen bij het vaste private lease bedrag, hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Er is geen sprake van een aanbetaling zoals bij huurkoop, je hebt dus geen eigen middelen nodig om een private lease contract af te sluiten.

Nadelen van private lease:

 • Je wordt geen eigenaar van de auto, aan het einde van de looptijd van je private lease contract dient de auto weer ingeleverd te worden.
 • Beperkte kilometers per jaar.
 • Mogelijk verlies van opgebouwde schadevrije jaren.

Een auto financieren met een persoonlijke lening wordt vaker gekozen dan een private lease contract omdat de auto dan direct eigendom wordt.
Je keuze gevallen op een auto leasen? Vraag dan altijd naar de voorwaarden voor het geval je van de auto af wil of je de leasemaatschappij het bedrag niet meer kunt betalen.

Geld lenen voor auto met een persoonlijke lening

Wanneer je graag je spaargeld achter de hand houdt en je wilt tegen een laag vast bedrag per maand een auto financieren, is geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening de beste optie. Je leent eenmalig een bedrag om de auto aan te schaffen en betaalt de lening vervolgens gedurende een vooraf afgesproken looptijd terug. Het is sinds 2022 bij geen elke aanbieder meer mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten.

De voordelen van geld lenen voor een auto:

 • Je betaalt een vast maandbedrag, vanwege de vaste rente, zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Je weet vooraf precies wat de lening jou in totaal gaat kosten.
 • Je bent direct eigenaar van de auto die je met geleend geld hebt gekocht.
 • De opbrengst bij verkoop van de auto is volledig voor jou.
 • De lening kan altijd volledig boetevrij worden afgelost.
 • Opbouw schadevrije jaren gaat door.

Ook wanneer je geld leent voor een auto dien je nog wel rekening te houden met de volgende kosten; verzekering(en), onderhoud en wegenbelasting.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Wanneer je een nieuwe auto gaat uitzoeken is het vaak handig om van tevoren te weten, hoeveel kan ik lenen voor een auto. Hoeveel je kunt lenen voor een auto is onder andere afhankelijk van je vaste inkomsten en vaste lasten. De bank kijkt naar de hoeveelheid financiële ruimte die je maandelijks hebt om de lening terug te betalen. Daarbij is het zo dat bij geld lenen voor een auto de looptijd bij veel banken maximaal 60 maanden is. Hierdoor is het maandelijkse bedrag dat je terug moet betalen hoger dan wanneer je bijvoorbeeld geld leent voor een verbouwing en de lening in 120 maanden kunt terugbetalen.

Wil je een antwoord op de vraag, hoeveel kan ik lenen voor een auto? Bereken hoeveel je kunt lenen en vergelijk de verschillende leningen door leningen te vergelijken.

Lening auto berekenen

Lening auto berekenen kan online via Simpel Lenen via onze hoeveel geld kan ik lenen tool. Geheel gratis je lening auto berekenen en de laagste rente vinden voor je lening voor auto! Heb je een wisselend inkomen, ontvang je een uitkering of ben je ondernemer? Dan wordt hier altijd individueel naar gekeken en kan de tool afwijken van de daadwerkelijke mogelijkheden. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang een offerte op maat voor jouw auto financiering!

Auto financieren; vergelijk meerdere aanbieders

De beste autofinanciering vinden kun je eenvoudig doen door leningen te vergelijken. Vul het bedrag in dat je nodig hebt voor de aanschaf voor de auto en in hoeveel maanden je de lening wilt terugbetalen. We tonen automatisch de goedkoopste lening voor een auto. Een auto financieren was nog nooit zo overzichtelijk!

Leningen voor auto vergelijken

Laagste rente auto financieren

Bekijk de top 5 laagste rente voor een auto financieren. Hieronder zie je de rentes die horen bij een lening van € 25.000. We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar een auto die iets minder kost, of juist op zoek bent naar een nog luxere auto. Bereken in dit geval je lening exact voor het bedrag dat jij wilt uitgeven aan je nieuwe auto door je lening te vergelijken.

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 25.000Lender & Spender6,50%
€ 25.000Lloyds Bank6,70%
€ 25.000Freo6,90%
€ 25.000Defam premium7,10%
€ 25.000SNS Bank7,10%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 25.000 met een looptijd van 60 maanden.

Tips bij een auto financieren

Bij geld lenen voor een auto is het handig om de volgende tips in het achterhoofd te houden voor totale kosten van zowel de aanschaf, de financiering als het verzekeren van de auto.

Onze tips wanneer je geld wilt lenen om een auto te financieren:

 • Kies een looptijd van de lening welke korter is dan de verwachte levensduur van je auto. Hierdoor voorkom je dat er nog een (deel van) de lening openstaat als de auto niet meer in je bezit is.
 • Bereken wat de totale lening voor de auto exact gaat kosten en kijk of je dit maandelijks kunt missen. Dit is mogelijk omdat er sprake is van een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Kijk ook of je de kosten van de totale lening er voor over hebt om een nieuwe auto aan te schaffen.
 • Bekijk de voorwaarden of er boetevrij afgelost mag worden. Mocht jij de auto verkopen en is de lening nog niet afgelost? Dan kan het zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht als jij de lening eerder wilt aflossen. Maar geen zorgen, sluit je een lening via Simpel Lenen, dan kan er altijd boetevrij worden afgelost!
 • De waarde van een auto daalt snel en je wilt voorkomen dat je bij verkoop van de auto de opbrengst lager is dan de openstaande lening. Let hier op bij een auto financieren!
 • Bekijk de lasten voor een nieuwe auto en een tweedehands auto, let hierbij wel op hogere onderhoudskosten bij een tweedehands auto.
 • Sluit een all-risk verzekering. Mocht je geen all-risk verzekering hebben en je een ongeluk door eigen toedoen krijgt dan is er een kans dat de auto total loss zal worden verklaard. Je krijgt dan niks terug van de verzekering maar moet de lening nog wel afbetalen. Dit is een onwenselijke situatie.

Geld lenen voor auto met rentegarantie

Wil je geld lenen voor auto omdat je op zoek bent naar een andere auto dan vind je eenvoudig de goedkoopste lening bij Simpel Lenen. Simpel Lenen geeft namelijk een rentegarantie af! Vanwege de onafhankelijkheid van de vergelijkingssite nemen zij alle banken met een lage rente mee in de vergelijking. Uiteindelijk beslis je zelf bij welke bank je een aanvraag doet voor geld lenen voor auto. Onze adviseurs bespreken wel altijd de aanvraag en de wensen, mocht er een andere bank een beter aanbod hebben dan wordt deze altijd besproken. Zo weet je zeker dat je de beste deal sluit voor je lening voor auto!

Auto lening afsluiten online

Een auto lening online afsluiten is eenvoudig te regelen, Simpel Lenen neemt namelijk de volledige afhandeling uit handen voor je. Begin met lening auto berekenen en vraag vervolgens de lening voor auto aan. Er worden bij alle banken offertes opgevraagd. De offerte met het beste aanbod voor jouw auto lening sturen wij naar je door. Vervolgens controleren wij de documenten en regelen we de volledige communicatie met de bank. Na goedkeuring van jouw auto financiering gaat de bank over tot uitbetaling en staat het geld de volgende dag al op je rekening.

Een auto lening online aanvragen kan al met 48 uur geregeld zijn vanwege onze korte lijntjes met alle kredietverstrekkers.

Auto financieren met BKR

Een auto financieren met een BKR codering is in sommige gevallen niet mogelijk. Het is namelijk afhankelijk van of je een positieve of een negatieve registratie hebt bij het BKR. Een positieve registratie krijg je bij elke lening boven de €250 euro. Zo weten alle banken als je een nieuwe lening wilt afsluiten hoeveel leningen je al hebt lopen en of je deze altijd op tijd hebt betaald, hierdoor kan er getoetst worden of je de nieuwe lening kunt betalen. Een negatieve codering krijg je als je betalingsachterstanden hebt opgelopen. Controleer op de website van het BKR of je registraties op je naam hebt staan. Een lening voor een auto aanvragen met een negatieve codering is vaak niet mogelijk!

Auto financiering aanvragen

Wil je geld lenen voor een auto, dan ben je bij Simpel Lenen aan het juiste adres. Wij bieden namelijk voor een auto financiering een rentegarantie voor de laagste rente van Nederland! Op Simpel Lenen kan je eenvoudig berekenen hoeveel je kan lenen, de goedkoopste autolening vinden via onze vergelijker en de lening voor een auto finaniering direct aanvragen. Simpel Lenen is een onafhankelijk vergelijkingsplatform en erg populair voor het vinden van een goedkope lening voor een auto.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor auto via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Offerte binnen 24 uur

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Boetevrij extra aflossen

 • Persoonlijk advies van een kredietspecialist

 • Laagste rente van Nederland vanaf 6,6%

Auto financieren; lening aanvragen via Simpel Lenen

Een lening aanvragen voor een auto financieren kan, kosteloos en geheel vrijblijvend, via Simpel Lenen. Wij vragen bij de banken het aanbod voor je op, het beste aanbod ontvang je van ons vervolgens binnen 24 uur.

Wanneer je akkoord gaat met de offerte kun je bij ons de benodigde documenten aanleveren. Nadat de bank goedkeuring heeft gegeven staat het geld vaak al binnen 1 dag op je rekening en kan je al snel kan wegrijden in je nieuwe auto!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Relevante blogposts bij geld lenen voor een auto

Home/Voertuigen/Geld lenen voor auto