let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Lening oversluiten2023-11-21T16:03:51+01:00

Lening oversluiten

Direct besparen op je huidige leningen

Bereken je besparing
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

“Medewerkster dacht mee in oplossingen en dankzij een vakkundige begeleiding van haar was de lening snel en tot volle tevredenheid geregeld.”

Rick

Beoordeling via Trustpilot.com

Bereken hoeveel je kunt besparen bij lening oversluiten

Bereken hieronder via de tool hoeveel je kunt besparen op je huidige leningen bij een lening oversluiten


U kunt {{(currentLoan.totalprice - newLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.totalprice - otherLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.period - otherLoan.period)}} maanden minder lang aflossen

Het lijkt erop dat we u geen voordeligere lening kunnen aanbieden


Bekijk onderstaande vergelijking met het voordeligste alternatief van één van onze partners

  Uw huidige lening Ons aanbod Ons aanbod
Leenbedrag {{currentLoan.stillToPay | currency}} {{newLoan.stillToPay | currency}} {{otherLoan.stillToPay | currency}}
Maandlast {{currentLoan.monthlyCosts | currency}} {{newLoan.monthlyCosts | currency}} {{otherLoan.monthlyCosts | currency}}
Looptijd {{currentLoan.period}} maanden {{newLoan.period}} maanden {{otherLoan.period}} maanden
Rentepercentage {{currentLoan.showRente}} {{newLoan.interest}} {{otherLoan.interest}}
Totaal te betalen {{currentLoan.totalprice | currency}} {{newLoan.totalprice | currency}} {{otherLoan.totalprice | currency}}
     

Vrijblijvend offerte aanvragen

Vrijblijvend offerte aanvragen

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

Lening oversluiten: handig om te weten

Een lening oversluiten; is dat interessant? Heb je één of meerdere leningen lopen? Dan kan het verstandig zijn om deze samen te voegen en onder te brengen in één nieuwe lening. Omdat banken, ongeacht de hoogte van het bedrag, altijd dezelfde kosten maken voor het afsluiten van een persoonlijke lening, geldt in de meeste gevallen het volgende; Hoe meer er geleend wordt, hoe lager de rente. Daarnaast is het een stuk overzichtelijker wanneer je een lening hebt lopen bij één partij i.p.v. meerdere leningen bij verschillende kredietverstrekkers. Een lening oversluiten zorgt vaak voor een besparing!

Omdat de rente afgelopen jaren flink is gedaald, is de kans groot dat jij een hogere rente betaalt dan de actuele rentes en kan besparen op jouw persoonlijke lening of doorlopend krediet. Vaak kan de bestaande lening boetevrij worden afgelost en aangezien een lening oversluiten eenvoudig te regelen is via Simpel Lenen en hier geen kosten aan verbonden zitten, kan er direct worden gekozen voor een lager maandbedrag, of een kortere looptijd met behoud van hetzelfde maandbedrag.

Wij laten je graag zien hoeveel je kunt besparen bij een lening oversluiten.

Lening oversluiten, hoe werkt het?

Een bestaande lening oversluiten naar een andere kredietverstrekker; Heb je een krediet lopen bij de bank of een creditcardmaatschappij dan kan deze vaak worden overgesloten naar een lagere rente. Via Simpel Lenen vind je de laagste rente van Nederland en kan er simpel een offerte aangevraagd worden om je lening over te sluiten. Als de aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte met daarin een opzegbrief, deze moeten beide getekend worden. De bestaande leningen worden bij uitbetaling voor je opgezegd en met de nieuwe lening afgelost.

Voordelen van je lening oversluiten

 • Lagere rente, maandlast en/of looptijd

 • Meer overzicht in je financiële situatie

 • Boetevrij extra aflossen

 • Direct online af te sluiten

 • Mogelijkheid tot verzekeren van de maandlast

 • Geen afsluit- of advieskosten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over lening oversluiten

Meer weten over de lening oversluiten? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik een Doorlopend Krediet omzetten naar een Persoonlijke Lening2021-03-06T10:46:54+01:00

In de meeste gevallen kun je jouw Doorlopend Krediet omzetten naar een Persoonlijke Lening. Een vereiste is wel dat je op het moment van oversluiten aan de voorwaarden voldoet om een lening af te kunnen sluiten. Denk hierbij aan een voldoende en stabiel inkomen en geen negatieve BKR registraties.

Het omzetten van een Doorlopend Krediet naar een Persoonlijke Lening is geheel kosteloos.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Kost het geld om een lening over te sluiten?2021-03-06T11:09:57+01:00

Het aflossen van een Doorlopend Krediet is altijd boetevrij, het aflossen op een Persoonlijke Lening is bijna altijd boetevrij.

De financieringen van de partijen waar wij mee samenwerken bieden, ongeacht de leenvorm, de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. Hierdoor zitten er geen kosten aan het oversluiten van een lening.

Het oversluiten en/of samenvoegen van leningen kan een flinke besparing opleveren, aangezien er vaak een lening gesloten kan worden tegen een lagere rente.

Wil je weten of je kunt besparen? De onafhankelijke adviseurs van onze partner kijken graag vrijblijvend met je mee of er een besparing mogelijk is.

Kan ik mijn huidige lening oversluiten tegen een lagere rente?2021-03-06T11:10:35+01:00

De rente is momenteel historisch laag, dat betekent dat veel klanten dus een hogere rente betalen dan nodig is. Oversluiten kan dan interessant zijn. Banken zoals Rabobank, ABN AMRO en ING hanteren voor een krediet vaak een hoge rente welke kan oplopen tot 14%. Dit percentage is wettelijk het maximale rentepercentage wat gevraagd mag worden. Deze hoge rentes gelden ook voor rood staan, verzendhuiskredieten en creditcards.

Heeft u meerdere kredieten bij verschillende banken lopen? Dan is samenvoegen ook een optie, vaak hanteert een aanbieder een lagere rente bij een hoger leenbedrag.

Wil je weten of dit voor jou mogelijk is? Laat dan je gegevens achter via het offerteformulier en er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Betaal ik een boete bij een lening oversluiten?2022-07-24T16:12:52+02:00

Een lening oversluiten; moet ik boete betalen bij mijn huidige bank? De meeste kredietvormen kunnen boetevrij afgelost worden bij een lening oversluiten. Bij een doorlopend krediet, een creditcard en een roodstand op je betaalrekening.

Heb je een persoonlijke lening, ook wel aflopend krediet genoemd openstaan? Dan is het niet altijd mogelijk om boetevrij af te lossen bij een lening oversluiten. Als je niet zeker weet of er een boete van toepassing is neem dan contact met ons op dan zoeken wij het voor je uit. Toch een boete bij jouw lening oversluiten? Wij nemen dit altijd mee in de berekening om te kijken of het interessant is om je lening over te sluiten naar een andere aanbieder. Een lening oversluiten zonder boete is altijd interessant omdat je direct begint met besparen!

Kan ik een Persoonlijke Lening omzetten naar een Doorlopend Krediet?2021-03-06T11:12:28+01:00

In de meeste gevallen kun je jouw Persoonlijke Lening omzetten naar een Doorlopend Krediet. Een vereiste is wel dat je op het moment van oversluiten aan de voorwaarden voldoet om een lening af te kunnen sluiten. Denk hierbij aan een voldoende en stabiel inkomen en geen negatieve BKR registraties.

Het omzetten van een Persoonlijke Lening naar een Doorlopend Krediet is geheel kosteloos.

Meer informatie over lening oversluiten

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een lening oversluiten.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Goedkoop je lening oversluiten

Via Simpel Lenen kan je goedkoop je lopende lening oversluiten. Aan het oversluiten zitten namelijk geen kosten verbonden, dit wordt geheel kosteloos voor je gedaan.

Bereken je besparing via onze tool om te zien of het interessant is om een persoonlijke lening of doorlopend krediet over te sluiten. Wanneer je kan profiteren van een lagere rente kan je een offerte aanvraag indienen. Je ontvangt vervolgens een vrijblijvende offerte nadat er een BKR check is gedaan voor het oversluiten van je leningen met gunstige voorwaarden.

Lening oversluiten naar persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft meerdere voordelen, zoals een doorlopend krediet.

Hieronder in het kort de voor- en nadelen van een persoonlijke lening.
Voordelen;

 • De rente is vaak lager dan bij een doorlopend krediet.
 • Zekerheid, door de vaste rente, maandlast en looptijd.
 • Je weet precies wanneer de lening uiterlijk is afgelost.
 • Overzichtelijk wat de totale kosten zijn voor de lening.

Het nadeel van een persoonlijke lening is dat er vooraf eenmalig een bedrag wordt uitgekeerd en de reeds afgeloste bedragen niet tussentijds weer opgenomen kunnen worden. Daarnaast is het minimale leenbedrag bij een persoonlijke lening bij de meeste kredietverstrekkers € 5.000.

Persoonlijke lening oversluiten naar een nieuwe persoonlijke lening

Heb je een bestaande persoonlijke lening met een hoge rente, dan is het mogelijk interessant om je lening over te sluiten naar een nieuwe persoonlijke lening,  de kans is groot dat je een lagere rente kan betalen. Er kan dan gekozen worden voor een lagere maandlast of een kortere looptijd met behoud van dezelfde maandlast.

Doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening

Bij een doorlopend krediet is het voordeel dat je flexibel bent in het opnemen van geld tot de afgesproken limiet. Het nadeel van een doorlopend krediet is dat rente vrijwel altijd hoger is dan bij een persoonlijke lening. Daarnaast is de rente variabel en kan er tussentijds opnieuw worden opgenomen, hierdoor weet je niet wat de totale kosten van de lening zijn wanneer de lening volledig is afgelost.

Een persoonlijke lening heeft een lagere rente en geeft je duidelijkheid en zekerheid. vaste looptijd, vaste rente, vast maandbedrag.

Een doorlopend krediet oversluiten of omzetten naar een persoonlijke lening is vaak interessant omdat het meer zekerheid biedt en je uiteindelijk goedkoper uit bent.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een persoonlijke lening

Lening oversluiten naar doorlopend krediet

Een lening oversluiten naar een doorlopend krediet heeft enkele voordelen t.o.v. een persoonlijke lening.

Hieronder in het kort de voor- en nadelen van een doorlopend krediet;

Voordelen;

 • Flexibel in opnemen en aflossen van de lening tot het afgesproken kredietlimiet
 • Je betaalt alleen rente over het openstaande bedrag

Het nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente variabel is en vaak hoger uitvalt dan bij een persoonlijke lening. Tevens is er geen vaste einddatum, hierdoor weet je van tevoren niet wat de lening je in totaal gaat kosten. Het minimale leenbedrag bij een doorlopend krediet is bij de meeste kredietverstrekkers € 5.000.

Het oversluiten naar een doorlopend krediet kan interessant zijn als je in de toekomst nog uitgaven verwacht en je tussentijds (een deel van) de lening wilt opnemen.

De meeste kredietverstrekkers bieden een doorlopend krediet niet meer aan, je lening oversluiten naar een doorlopend krediet is dus in de meeste gevallen ook niet meer mogelijk.

Een doorlopend krediet oversluiten naar een lagere rente

Een doorlopend krediet oversluiten naar een lagere rente is altijd interessant. Je betaalt namelijk altijd rente over de openstaande schuld. Een doorlopend krediet oversluiten naar een lagere rente zorgt dus direct voor een besparing op de rente. Waar kan ik een doorlopend krediet oversluiten? Een doorlopend krediet oversluiten doe je eenvoudig via Simpel Lenen, hier vergelijk je zo goed als alle banken en kan je zelf een aanbieder kiezen die past bij jou wensen. Wist je trouwens dat Simpel Lenen bij een doorlopend krediet oversluiten een rentegarantie geeft voor de laagste rente van Nederland? Zoek dus niet verder en sluit je doorlopend krediet over via Simpel Lenen!

Een doorlopend krediet oversluiten en verhogen

Een doorlopend krediet oversluiten en het limiet verhogen, is dat mogelijk? Het antwoord op de vraag is: ja, dat kan! Heb je momenteel een doorlopend krediet tegen een hoge rente en wil je extra lenen voor bijvoorbeeld een camper financieren? Dan kan je een doorlopend krediet oversluiten naar een lagere rente en het limiet verhogen als de persoonlijke en financiële situatie dit toelaat. Een doorlopend krediet oversluiten naar een nieuw doorlopend krediet is niet meer mogelijk bij alle aanbieders, er zijn meerdere banken die geen doorlopend krediet meer aanbieden. Wel is een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening en eventueel verhoging van het krediet mogelijk.

Lening oversluiten en verhogen of bijlenen

Ben je op zoek naar een nieuwe lening en heb je al een lopende lening? Dan kan je de bestaande lening oversluiten en geld bijlenen. Dat betekent dat je de bestaande lening aflost en onderbrengt bij een andere kredietverstrekker, je kan dan de lening oversluiten en verhogen bij dezelfde aanbieder. Zo heb je maar 1 aanbieder waar je aan terugbetaald, wel zo overzichtelijk.

Bestaande lening oversluiten naar een nieuwe lening

Bestaande lening oversluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente regel je eenvoudig via Simpel Lenen. Bij Simpel Lenen wordt er altijd gekeken naar de beste deal. Dat kan betekenen dat er in bepaalde gevallen bij een bestaande lening oversluiten een hoger bedrag wordt geadviseerd dan jij in gedachte hebt. Een voorbeeld; een bestaande lening oversluiten van 9000 euro kan voor een hogere rente zorgen dan bij 10000 euro lenen. Aangezien boetevrij aflossen altijd mogelijk is als je je lening afsluit via Simpel Lenen, kan het voordeliger zijn om een iets hogere lening aan te vragen en vervolgens het bedrag wat overblijft weer boetevrij af te lossen. De rente blijft dan ongewijzigd aangezien deze voor de hele looptijd vast staat. Het maandbedrag blijft ook gelijk, ook als je extra aflost op de lening. De looptijd van de lening wordt namelijk ingekort waardoor de lening eerder is afgelost.

Een lager maandbedrag bij bestaande lening oversluiten

Een bestaande lening oversluiten kan zorgen voor een lager maandbedrag vanwege een lagere rente. Dit komt doordat er een nieuwe looptijd gekozen kan worden. Heb je een lening lopen welke bijvoorbeeld al 4 van de 10 jaar loopt en je wilt deze bestaande lening oversluiten naar een nieuwe lening met een lagere rente. Dan kan je in sommige gevallen een nieuwe looptijd kiezen van 10 jaar. Dat betekent dat, als de lening niet wordt verhoogd, je er langer over mag doen om je lening af te lossen en het maandbedrag dus lager uitvalt. Let wel op dat de totale kosten voor de lening hoger uitvallen omdat je een langere periode rente moet betalen over de lening!

Tips bij lening oversluiten

1. Controleer de kosten bij een lening oversluiten
Wat zijn de kosten bij een lening oversluiten? Dit is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de lopende lening. Het is niet bij elke bank mogelijk om de lening zonder boete af te lossen en over te sluiten naar een andere kredietaanbieder. Mocht er een boete van toepassing zijn bij de huidige bank dan heeft dit uiteraard invloed op of je wel of niet goedkoper uit bent bij een lening oversluiten.

2. Voeg leningen samen
Als je één of meerdere lening hebt lopen dan is het vaak voordelig om deze samen te voegen naar één lening. Vaak krijg je een lagere rente bij een hoger leenbedrag. De rente staat momenteel historisch laag en is de kans dus groot dat je bij de lopende leningen een hogere rente betaald dan de actuele rente. Daarnaast is het een stuk overzichtelijker om 1 lening te hebben i.p.v. meerdere kleine leningen.

3. Kies een korte looptijd
Een lening oversluiten; welke looptijd is handig? Hoe korter de looptijd hoe lager de totale kosten van de lening uiteindelijk worden. Maar hoe korter de lening, hoe hoger het maandbedrag. Vaak wordt er bij een lening oversluiten naar een lagere rente gekozen om het maandbedrag gelijk te houden. Bij een lagere rente zorgt dat ervoor dat je eerder schuldenvrij bent!

4. Los extra af
Je lening oversluiten via Simpel Lenen betekent dat je altijd boetevrij af kan lossen. Probeer extra af te lossen bijvoorbeeld als je vakantiegeld binnenkomt, je een eindejaarsuitkering of wellicht een bonus ontvangt. Je moet namelijk rente betalen over de openstaande schuld. Hoe lager de schuld hoe minder rente je hoeft te betalen. Let wel op dat bij een extra aflossing de looptijd wordt ingekort en het maandbedrag gelijk blijft. Hierdoor is de lening eerder afgelost.

Sneller schuldenvrij door lening oversluiten

Een lening oversluiten naar een lagere rente; ben ik hierdoor eerder schuldenvrij? Wanneer je je lening gaat oversluiten naar een lagere rente kan je in de meeste gevallen kiezen voor nieuwe en indien gewenst een langere looptijd dan de huidige looptijd. Dit zorgt voor een lager maandbedrag, maar bij een lening oversluiten kan je er ook voor kiezen om het maandbedrag gelijk te houden. Dit betekent bij een lagere rente een kortere looptijd dan de looptijd van de lopende lening. Een kortere looptijd in de nieuwe situatie zorgt ervoor dat je de lening eerder hebt afgelost en dus eerder schuldenvrij bent.

Direct je bestaande lening oversluiten

Via onze website kan je de rente vergelijken van alle aanbieders waar wij mee samenwerken en kan de laagste rente voor jouw lening worden gevonden. Daarnaast kunnen er berekeningen gemaakt worden o.b.v. jouw persoonlijke situatie, om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Mochten er mogelijkheden zijn voor het oversluiten van een bestaande lening naar de goedkoopste lening, dan kan er een offerte worden aangevraagd via het offerteformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanvraag samen met je door te nemen. Als je de lening wilt afsluiten, dan nemen we de hele afhandeling kosteloos voor je uit handen. Het afsluiten van de lening kan geheel online.

Home/Lening oversluiten