let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Hoeveel kan ik lenen2023-11-21T15:54:02+01:00

Hoeveel kan ik lenen?

Direct online geld lenen berekenen

Direct berekenen
  • Binnen 1 minuut berekend

  • Offerte binnen 24 uur

  • Altijd boetevrij extra aflossen

“Super behulpzaam, meedenkend en de snelheid is echt top. Wij hebben binnen 24 uur alles helemaal kunnen regelen.”

RB

Beoordeling via Trustpilot.com

Bereken hoeveel je kan lenen

Als je wilt weten hoeveel je kunt lenen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kun je hieronder je gegevens invullen om antwoord te krijgen op de vraag: Wat kan ik maximaal lenen?

Laagste rente

Lage vaste rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en netto inkomen (netto maandinkomen). De lening moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening?

Er wordt gekeken naar hoeveel ruimte er in je maandelijkse financiële situatie is om de lening terug te kunnen betalen, zodat er niet meer geleend wordt dan je aan maandelijkse lasten kan dragen.

Persoonlijke lening berekenen.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Hoeveel geld kan ik maximaal lenen? Wat meespeelt in de berekening hoeveel je mag lenen is o.a. de gezinssituatie. Wanneer er kinderen thuis wonen, zijn de vaste lasten hoger dan wanneer er geen kinderen thuiswonend zijn. Kinderen kosten een hoop geld en hierdoor blijft er minder geld over om de maandelijkse rente en aflossing te betalen.

Wat er geleend kan worden, wordt ook gebaseerd op het inkomen. Is er een vast contract? Dan biedt dit meer zekerheid voor de bank dan een tijdelijk contract. Ben je ondernemer? Dan moeten er minimaal 3 jaarcijfers worden aangeleverd om een “stabiel inkomen” te kunnen bepalen. Alle bovenstaande factoren spelen mee in de berekening. De belangrijkste vraag blijft dan nog over: Hoeveel kan ik lenen? Doe hier de berekening.

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Meer weten over geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer over; hoeveel kan ik lenen

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over hoeveel je kunt lenen.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Geld lenen berekenen: Wat voor bedrag kan ik lenen als particulier?

Geld lenen berekenen? Als particulier kan je bij ons een bedrag tussen de 2.500 euro en 150.000 euro lenen. Bij veel partijen kan je maximaal 75.000 euro aanvragen omdat de meeste banken en kredietverstrekkers maar een bedrag uitlenen tot 75.000 euro. Echter is het zo dat wanneer je inkomen toereikend is, je meerdere leningen bij verschillende banken kunt afsluiten. Wanneer je de wens hebt om bijvoorbeeld een luxe recreatiewoning te financieren, kun je bij ons een lening aanvragen voor het complete bedrag. Wij vragen dan bij de banken het beste aanbod voor je op en ontvang je twee of meer offertes voor het gehele bedrag. Als particulier een hoog bedrag lenen doe je dus eenvoudig via Simpel Lenen.

Geld lenen berekenen: Waar wordt opgelet bij het maken van de berekening van het maximale leenbedrag?

Bij een maximale lening berekenen (geld lenen berekenen) wordt altijd gekeken naar de verhouding tussen je vaste inkomsten en vaste lasten. Hoe meer geld je aan het einde van de maand overhoudt, hoe hoger het bedrag is dat je kan lenen. Voor de bank is het belangrijk dat zij de zekerheid hebben dat je jouw lening maandelijks kunt blijven terugbetalen.

Bij een lening berekenen wordt er onder andere gekeken naar de volgende gegevens;

  • Soort inkomen. Ben je vast in dienst, heb je een tijdelijk contract of misschien een uitkering? Het soort inkomen vertelt de bank iets over de zekerheid van jouw inkomen.
  • Hoogte van je inkomen. Hoeveel ontvang je maandelijks op je rekening? Hoe meer je verdient, hoe meer je vaak kunt lenen.
  • Woonlasten. Woon je in een dure koopwoning, dan blijft er minder geld over aan het einde van de maand.
  • Heb je kinderen? Net als bij je woonlasten heb je maandelijks uitgaven voor je kinder(en).
  • Autobezit. Heb je een leasecontract of een auto in privébezit? Maandelijks kun je hier een flink bedrag aan kwijt zijn.
  • Overige financiële verplichtingen. Heb je al één of meerdere leningen lopen? Deze moet je blijven terugbetalen. Het geld dat je daaraan kwijt bent, kun je niet uitgeven aan je nieuwe lening.

Er zijn daarnaast nog diverse andere factoren die meespelen. Heb je een maximale lening berekend? Dan probeert de bank probeert altijd een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw inkomsten en uitgaven.

Geld lenen berekenen: Is een BKR nadelig voor het lenen van geld?

Een BKR is niet per se nadelig voor het geld lenen berekenen. Alle leningen boven de 250 euro worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Hier wordt bijgehouden hoeveel je hebt geleend en hoe je deze hebt terugbetaald. Betaal je de lening niet (op tijd) terug, dan wordt hier een registratie van gemaakt. Een volgende bank kan dan jouw aanvraag voor een lening afwijzen omdat je in het verleden je lening ook niet netjes hebt terugbetaald. Een registratie kan echter ook goed uitpakken. In het geval je de lening wel netjes hebt terugbetaald, wordt dit ook gezien door een volgende bank. Zij kunnen dan juist eerder overgaan tot het verstrekken van een nieuwe lening omdat ze meer zekerheid hebben dat je de lening netjes aflost.

Een BKR is dus niet per se nadelig voor het lenen van geld. 

Geld lenen berekenen: Hoe lang duurt het voordat ik uitsluitsel krijg?

Wanneer je een offerte aanvraag doet wordt op basis van jouw opgegeven gegevens een voorstel (offerte) uitgebracht. Wanneer jij akkoord gaat met de offerte, dien je diverse stukken aan te leveren met betrekking tot je inkomsten en lasten. Denk bijvoorbeeld aan een loonstrook en een bankafschrift. Wanneer deze niet overeenkomen met wat je eerder hebt opgegeven, kan de bank een nieuw voorstel uitbrengen of de aanvraag alsnog afwijzen wanneer je het bedrag niet kunt lenen. 

Wanneer de bank alle stukken van je ontvangen heeft, hoor je meestal binnen twee werkdagen of de lening akkoord wordt gegeven. Afhankelijk van de drukte bij verschillende banken kan het sneller of langer duren.

Hoeveel kan ik lenen met een uitkering of pensioen?

Hoeveel kan ik lenen met een uitkering of pensioen? Veel mensen denken dat je met een uitkering of pensioen geen geld kunt lenen. Met een uitkering of wanneer je met pensioen bent, kun je vaak toch gewoon een lening afsluiten. De hoogte van je lening hangt net als wanneer je in loondienst bent af van de hoogte van je netto uitkering, je vaste lasten en andere kosten.

Maximale lening berekenen met tijdelijk contract

Een maximale lening berekenen met tijdelijk contract kan zorgen voor een iets lager leenbedrag dan bij een vast contract. Het is namelijk niet zeker of je tijdelijke contract verlengd wordt als deze afloopt. Hierdoor kan de kredietverstrekker een afslag van het inkomen nemen bij een maximale lening berekenen als je een tijdelijk contract hebt. Dit is niet bij elke kredietaanbieder hetzelfde, elke bank bepaalt zijn eigen voorwaarden bij een maximale lening berekenen. Zo zijn er banken die geen afslag nemen als je langer dan 2 jaar in dienst bent. Wil je exact jouw maximale lening berekenen, doe dan een vrijblijvende aanvraag, hierdoor weet je zeker wat je mogelijkheden zijn!

Maximale lening berekenen voor een auto financiering

Een maximale lening berekenen voor een autofinanciering doe je eenvoudig via Simpel Lenen. Bij een maximale lening berekenen wordt er gekeken naar hoeveel je maandelijks kan missen om de autolening af te lossen o.b.v. je financiële situatie. Hierbij speelt het inkomen een grote rol.

Daarnaast wordt er altijd een BKR toets gedaan om te kijken of je al leningen hebt lopen en of je ooit betalingsachterstanden hebt gehad. Heb je leningen openstaan of in het verleden leningen gehad? Dan hoeft dit niet belemmerend te zijn zolang deze altijd netjes op tijd zijn afgelost. Als er ooit betalingsproblemen zijn geweest en is er door de desbetreffende bank een codering voor doorgegeven bij het BKR dan blijft deze 5 jaar zichtbaar nadat de lening is afgelost. In deze 5 jaar is het niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten.

Wil jij weten of er leningen openstaan en of er een BKR codering op jouw naam staat? Controleer het eenvoudig op www.bkr.nl

Wat kan ik lenen als zzp’er?

Wij krijgen geregeld de vraag: wat kan ik maximaal lenen als zzp’er? Hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er wordt bepaald door verschillende factoren. Wanneer je een lening wilt aanvragen als ondernemer, dan moet je minimaal 3 volledige boekjaren hebben. Dit is een eis van alle kredietaanbieders om in aanmerking te komen voor een lening. Daarnaast wordt er bij hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er inhoudelijk gekeken naar de jaarcijfers. Hierbij wordt niet alleen naar de omzet en de winst gekeken maar ook naar de financiële situatie en de eventueel lopende leningen van het bedrijf. Wil jij antwoord op de vraag; hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er? Doe dan een vrijblijvende aanvraag en wij berekenen graag de mogelijkheden!

Hoeveel geld kan ik lenen als ik al een lening heb?

Hoeveel geld kan ik lenen als ik al een lening heb lopen? Dat is afhankelijk van de leencapaciteit. Hoeveel geld kan ik lenen wordt gebaseerd op je persoonlijke en financiële situatie, hierbij wordt gekeken naar of je een huur of koopwoning hebt, of je een vast contract hebt en of je al lopende leningen hebt. Als je al een lopende lening hebt kan je vaak meer lenen door deze samen te voegen naar 1 “grote” lening. De huidige rente is historisch laag waardoor de kans groot is dat dit lager is dan de lopende lening. Sluit je de lening niet over heeft dit een zwaarder effect op de toetsing. Hoeveel geld kan ik lenen; wil je exact weten wat mogelijk is? Doe dan vrijblijvend een aanvraag en één van onze specialisten neemt contact met je op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

Hoeveel kan je lenen en besparen op je maximale lening?

Heb je een lopende lening, dan is de kans groot dat je een hogere rente betaalt dan de huidige marktrente. Tegenwoordig zijn de rentes voor consumptieve leningen veel lager. Aangezien er bij de meeste kredietverstrekkers boetevrij extra afgelost kan worden is de kans groot dat er bespaard kan worden op de huidige lening.

De rentepercentages van kredietverstrekkers waarbij je via Simpel Lenen een lening aan kan vragen zijn een stuk lager dan de rentepercentages die grootbanken hanteren, daarnaast zitten er geen kosten verbonden aan het oversluiten van een lopende lening.

Bij Simpel Lenen leen je altijd bij een betrouwbare kredietverstrekker die een vergunning heeft van de Autoriteit Financiële Markten, ook wel AFM genoemd. Bereken op onze lening oversluiten pagina of jij kunt besparen op je huidige lening!

Een lening afsluiten via Simpel Lenen

Heb je een antwoord op de vraag; hoeveel kan ik lenen? Dan kan je een offerte aanvragen door gegevens achter te laten op onze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanvraag met je door te nemen. Als je de lening wilt afsluiten, dan nemen we de hele afhandeling kosteloos voor je uit handen. Het afsluiten van de lening kan geheel online.

Home/Geld lenen/Hoeveel kan ik lenen