let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Lening berekenen2023-11-21T15:56:03+01:00

Lening berekenen

Bij Simpel Lenen willen we dat je geld leent met een goed gevoel. Een lening afsluiten doe je niet elke dag. Daarom vertellen we graag hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden. Wat worden mijn maandlasten en wat zijn de totale kosten van een lening? Bereken zelf eenvoudig je gewenste lening via onderstaande tool.

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Meer weten over geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat zijn je maandelijkse kosten als je een lening afsluit?2023-08-22T10:47:38+02:00

De maandelijkse kosten bij het afsluiten van een lening zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het geleende bedrag, de looptijd van de lening en de rentevoet. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag dat bestaat uit zowel rente als aflossing. Dit bedrag blijft gedurende de minimale looptijd van de lening constant. Bij een doorlopend krediet betaal je ook maandelijks rente en aflossing, maar het totaalbedrag kan variëren op basis van hoeveel je opneemt en aflost binnen de afgesproken kredietlimiet.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten aan het oversluiten van lopende leningen?2023-08-22T10:48:46+02:00

Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige lening is dit kosteloos of betaal je een kleine vergoeding in de vorm van een boeterente.

De meeste leningen kunnen tegenwoordig boetevrij worden afgelost. Voordat de leningen worden over gesloten gaat de adviseur dit natuurlijk altijd eerst voor je na.

De leningen die je via Simpel Lenen afsluit kun je altijd boetevrij aflossen en huidige lening oversluiten naar een nieuwe lening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over leningen berekenen

Via Simpel Lenen kan je nog meer informatie vinden over leningen berekenen.
Wij hebben hieronder nog een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Waarom je kiest voor Simpel Lenen

Over het algemeen geldt: hoe meer geld je leent, hoe lager de rente. Maar of je nu 20.000 euro of 4.000 euro wilt lenen, je wilt natuurlijk de laagst mogelijke rente betalen.

Het kan lastig zijn om de lening en bank te vinden met de laagste rente. Er zijn immers veel aanbieders. Gelukkig helpen wij je bij Simpel Lenen met deze zoektocht. Via onze website vind je in één overzicht alle betrouwbare aanbieders met een lage rente. Je ziet in één oogopslag de laagste rente die een bank aanbiedt.

Als je een lening aanvraagt via Simpel Lenen, vragen wij bij alle banken hun beste aanbod op. Je ontvangt vervolgens van ons altijd het aanbod van de bank met de allerlaagste rente. Dit noemen we onze laagste rente garantie.

Maximale lening berekenen?

Wil je weten wat het maximale gewenste leenbedrag is in jouw situatie? De maximale lening die je kunt krijgen, wordt bepaald door de verhouding tussen je vaste inkomsten en vaste lasten. Hoe meer geld je aan het einde van de maand overhoudt, hoe hoger het bedrag is dat je kunt lenen. De bank wil er namelijk zeker van zijn dat je je lening maandelijks kunt blijven terugbetalen.

Bij het berekenen van de maximale lening wordt er onder andere gekeken naar de volgende gegevens:

  • Soort inkomen. Ben je vast in dienst, heb je een tijdelijk contract of misschien een uitkering? Het soort inkomen vertelt de bank iets over de zekerheid van jouw netto inkomen.
  • Hoogte van je inkomen. Hoeveel ontvang je maandelijks op je rekening? Hoe meer je verdient, hoe meer je vaak kunt lenen.
  • Woonlasten. Woon je in een dure koopwoning, dan blijft er minder geld over aan het einde van de maand.
  • Kinderen. Net als bij je woonlasten heb je maandelijks uitgaven voor je kinderen.
  • Autobezit. Heb je een leasecontract of een auto in privébezit? Maandelijks kun je hier een flink bedrag aan kwijt zijn.
  • Overige financiële verplichtingen. Heb je al één of meerdere leningen lopen? Deze moet je blijven terugbetalen. Het geld dat je daaraan kwijt bent, kun je niet uitgeven aan je nieuwe lening.

Er zijn daarnaast nog diverse andere factoren die meespelen bij het berekenen van de maximale lening. De bank probeert altijd een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw inkomsten en uitgaven.

Geld lenen tegen de laagste rente

Je wilt uiteraard de laagste rente, net als iedereen. Zowel bij een auto financieren, bij je lening oversluiten of welk ander doel dan ook. Daarom is het goed je gewenste lening vooraf te berekenen zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Na het invullen van je persoonlijke wensen krijg je een overzicht te zien van alle kredietverstrekkers en zie je welke aanbieder de laagste rente biedt. Een vraag die je jezelf gaat stellen is: “Hoe lang ga ik de lening afbetalen?” Een lager maandbedrag betekent in feite dat je langer bezig bent met afbetalen, met een hoger maandbedrag heb je de lening sneller afbetaald.

Als je via een kredietverstrekker van Simpel Lenen een maximale lening afsluit, leen je altijd bij een kredietverstrekker die een vergunning heeft van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Wie vergelijken we?

Via Simpel Lenen vergelijk je vrijwel alle aanbieders van kredieten op rente én op gunstige voorwaarden. Daarnaast kan je voor een groot aantal kredietverstrekkers in Nederland direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Persoonlijke lening vergelijken doe je eenvoudig via de populaire website Simpel Lenen.

Wat doen we voor jou?

Op onze website kun je leningen vergelijken op rente en voorwaarden en direct afsluiten. Kom je er niet uit of wil je overleggen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.