let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Doorlopend Krediet2023-04-06T09:57:16+02:00

Doorlopend Krediet

Flexibel lenen met variabele rente

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Lage variabele rente v.a. 7,3%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

“Super behulpzaam, meedenkend en de snelheid is echt top. Wij hebben binnen 24 uur alles helemaal kunnen regelen.”

RB

Beoordeling via Trustpilot.com

Geld lenen tegen de laagste rente

Laagste rente

Lage variabele rente v.a. 7,3%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

Doorlopend Krediet: handig om te weten

Een doorlopend krediet wordt vaak gebruikt om financiële ruimte te creëren. Er wordt vooraf een kredietlimiet afgesproken en er kan wanneer jij wilt, geld worden opgenomen en afgelost.

Is een deze leenvorm wat voor jou? Wij vertellen je graag over de voor- en nadelen, welke mogelijkheden er zijn en hoe je een doorlopend krediet kan aanvragen via Simpel Lenen.

Wat is een Doorlopend Krediet?

Een doorlopend krediet, de naam zegt het al; het is een doorlopende lening waarbij je een vast bedrag per maand terugbetaald. Het maandbedrag is iedere maand hetzelfde en bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Afhankelijk van de hoogte van het openstaande bedrag betaal je meer of minder rente. Hoe lager de openstaande schuld, hoe lager het rentedeel is dat je maandelijks betaalt en des te meer los je dus af. De rente doorlopend krediet is variabel, dit houdt in dat tussentijds de rente kan wijzigen, zowel omhoog als omlaag.

Bij een doorlopend krediet ben je flexibel en kunnen, in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening, reeds afgeloste bedragen tussentijds ook weer worden opgenomen tot het afgesproken kredietlimiet.

Voorbeeld; Je wilt geld lenen voor een auto en je sluit een lening af van € 15.000, er is inmiddels € 5.000 afgelost en je auto gaat plots kapot. Je kan dan het “openstaande” bedrag van € 5.000 weer opnemen.

Heb je een financiële meevaller? Dan kan dit, bij de partijen waar wij mee samenwerken, gebruikt worden om boetevrij extra af te lossen.

Kenmerken van een Doorlopend Krediet

 • Geld opnemen tot een afgesproken kredietlimiet

 • Lage variabele rente v.a. 7,3%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente en looptijd zijn variabel

 • Direct online af te sluiten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

 • Geen afsluit- of advieskosten

Doorlopend krediet aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over Doorlopend Krediet

Meer weten over het doorlopend krediet? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik een Doorlopend Krediet omzetten naar een Persoonlijke Lening2021-03-06T10:46:54+01:00

In de meeste gevallen kun je jouw Doorlopend Krediet omzetten naar een Persoonlijke Lening. Een vereiste is wel dat je op het moment van oversluiten aan de voorwaarden voldoet om een lening af te kunnen sluiten. Denk hierbij aan een voldoende en stabiel inkomen en geen negatieve BKR registraties.

Het omzetten van een Doorlopend Krediet naar een Persoonlijke Lening is geheel kosteloos.

Hoe vraag ik een lening aan?2022-02-01T17:17:48+01:00

Een lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over Doorlopend Krediet

Via Simpel Lenen kan je veel informatie vinden over een doorlopend krediet.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Rente Doorlopend Krediet

De rente van een doorlopend krediet is een variabele rente. Dit omdat het krediet geen vaste looptijd heeft en je geld op kan nemen wanneer het jou uitkomt. De bank kan de rente dus op ieder moment tijdens de lening wijzigen, zowel omhoog als omlaag. De rente doorlopend krediet is vrijwel altijd hoger dan bij een persoonlijke lening. Wil je bijvoorbeeld 15000 euro lenen dan wordt er vaak geadviseerd om een persoonlijke lening af te sluiten.

Mocht de rente van je lening wijzigen tijdens de looptijd, heeft dit direct invloed op de looptijd van de lening. De maandlast blijft gelijk alleen wordt het rentedeel hoger en los je minder af waardoor het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost.

Heb je op dit moment een hoge rente doorlopend krediet? Dan kan je mogelijk jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening en profiteren van een lagere rente.

Doorlopend Krediet aflossen of beëindigen

Als je geld leent via een doorlopend krediet kies je zelf voor de hoogte van jouw maandbedrag o.b.v. een percentage van 1, 1,5 of 2 procent van het kredietbedrag. Dit maandbedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Er kan te allen tijde boetevrij worden afgelost en op een ander moment weer worden opgenomen. Dit kan zorgen voor een langere looptijd dan je vooraf bedacht had.

Wil je het doorlopend krediet beëindigen, dan moet de lening in zijn geheel zijn afgelost. Dit kan door in één of meerdere keren de lening terug te betalen. Je mag bij deze leenvorm namelijk boetevrij extra aflossen.

Online een Doorlopend Krediet aanvragen

Een doorlopend krediet aanvragen is volledig online te regelen. Er is namelijk geen fysieke afspraak nodig bij een doorlopend krediet aanvragen. De afhandeling van de aanvraag kan op afstand geregeld worden. Wel is contact via de telefoon of per mail noodzakelijk, de aanvraag en de wensen moeten namelijk besproken worden bij een doorlopend krediet aanvragen en de benodigde documenten voor de bank moeten worden aangeleverd om te beoordelen of de gewenste lening haalbaar is. Gebruik voordat je een aanvraag doet altijd onze hoeveel kan ik lenen tool om te berekenen of de gewenste lening haalbaar is. Bij de aanvraag wordt er altijd gekeken of de lening verantwoord is. Een doorlopend krediet aanvragen; altijd een eerlijk en onafhankelijk advies van Simpel Lenen!

Een Doorlopend krediet aanvragen als ondernemer

Een doorlopend krediet aanvragen als ondernemer kan invloed hebben op het maximale leenbedrag vanwege de wijze waarop het inkomen wordt bepaald. Een krediet voor ondernemers aanvragen is niet bij elke kredietverstrekker mogelijk. De banken waar een doorlopend krediet aanvragen wel mogelijk is geldt de voorwaarden dat het alleen mogelijk is als je minimaal 3 jaar ondernemer bent. Ben je korter dan 3 jaar ondernemer? Dan is een doorlopend krediet voor ondernemers aanvragen helaas niet mogelijk. Ben je in vaste dienst bij een werkgever dan is het inkomen waar de bank mee rekent eenvoudig vast te stellen. Bij een ondernemer is dit een ander verhaal omdat er wordt gekeken naar de winst en de financiële situatie van het bedrijf. Wil jij weten wat mogelijk is bij een krediet voor ondernemers aanvragen? Doe dan vrijblijvend een aanvraag, wij vertellen je graag de mogelijkheden!

Doorlopend Krediet afsluiten via Simpel Lenen

Via onze website kan je een doorlopend krediet afsluiten door de rente te vergelijken van alle aanbieders waar wij mee samenwerken. Tevens kunnen er berekeningen gemaakt worden o.b.v. jouw persoonlijke situatie, om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Mochten er mogelijkheden zijn, dan kan er een offerte worden aangevraagd door gegevens achter te laten op onze website. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanvraag met je door te nemen. Als je de lening wilt afsluiten, dan nemen we de hele afhandeling voor je uit handen.

Bij het aanvragen van een lening doen wij altijd een toetsing bij het BKR om te zien of er nog andere lopende leningen en/of registraties op je naam staan.

Home/Geld lenen/Doorlopend Krediet