let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Doorlopend krediet2023-09-01T10:59:34+02:00

Doorlopend krediet

Flexibel lenen met variabele rente

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Lage variabele rente v.a. 7,3%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

“Medewerkster dacht mee in oplossingen en dankzij een vakkundige begeleiding van haar was de lening snel en tot volle tevredenheid geregeld.”

Rick

Beoordeling via Trustpilot.com

Geld lenen tegen de laagste rente

Laagste rente

Lage variabele rente v.a. 7,3%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

Doorlopend krediet: handig om te weten

Een doorlopend krediet wordt frequent ingezet om financiële flexibiliteit te realiseren. Bij aanvang wordt een kredietlimiet vastgesteld, waardoor je te allen tijde de mogelijkheid hebt om geld op te nemen en af te lossen volgens jouw behoefte.

Past deze leenvorm bij jou? Met genoegen informeren wij je over de voordelen en aandachtspunten, de diverse opties die beschikbaar zijn, en hoe je een doorlopend krediet kunt aanvragen via Simpel Lenen.

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet, de naam zegt het al; het is een doorlopende lening waarbij je een vast bedrag per maand terugbetaalt. Het maandbedrag is iedere maand hetzelfde en bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Afhankelijk van de hoogte van het openstaande bedrag betaal je meer of minder rente. Hoe lager de openstaande schuld, hoe lager het rentedeel is dat je maandelijks betaalt en des te meer los je dus af. De rente doorlopend krediet is variabel, dit houdt in dat tussentijds de rente kan wijzigen, zowel omhoog als omlaag.

Bij een doorlopend krediet, ook wel flexibele lening genoemd, ben je flexibel en kunnen, in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening, reeds afgeloste bedragen tussentijds ook weer worden opgenomen tot het afgesproken kredietlimiet.

Voorbeeld; Je wilt geld lenen voor een auto en je sluit een lening af van € 15.000, er is inmiddels € 5.000 afgelost en je auto gaat plots kapot. Je kan dan het “openstaande” bedrag van € 5.000 weer opnemen.

Heb je een financiële meevaller? Dan kan dit, bij de partijen waar wij mee samenwerken, gebruikt worden om boetevrij extra af te lossen.

Kenmerken van een doorlopend krediet

 • Geld opnemen tot een afgesproken kredietlimiet

 • Lage variabele rente v.a. 7,3%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente en looptijd zijn variabel

 • Direct online af te sluiten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

 • Geen afsluit- of advieskosten

Doorlopend krediet aanvragen

Is een doorlopend krediet iets voor mij?

Is een doorlopend krediet geschikt voor jou? Het antwoord hierop hangt af van uw individuele omstandigheden en voorkeuren. Ben je iemand die waarde hecht aan flexibiliteit? In dat geval kan een doorlopend krediet wellicht bij je passen. Ga wel na of je dit daadwerkelijk zelf in de hand kan houden.

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over doorlopend krediet

Meer weten over het doorlopend krediet? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik een Doorlopend Krediet omzetten naar een Persoonlijke Lening2021-03-06T10:46:54+01:00

In de meeste gevallen kun je jouw Doorlopend Krediet omzetten naar een Persoonlijke Lening. Een vereiste is wel dat je op het moment van oversluiten aan de voorwaarden voldoet om een lening af te kunnen sluiten. Denk hierbij aan een voldoende en stabiel inkomen en geen negatieve BKR registraties.

Het omzetten van een Doorlopend Krediet naar een Persoonlijke Lening is geheel kosteloos.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over doorlopend krediet

Via Simpel Lenen kan je veel informatie vinden over een doorlopend krediet.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Rente doorlopende kredieten

De rente van een doorlopend krediet is een variabele rente. Dit omdat het krediet geen vaste looptijd heeft en je geld op kan nemen wanneer het jou uitkomt. De bank kan de rente dus op ieder moment tijdens de lening wijzigen, zowel omhoog als omlaag. De rente doorlopend krediet is vrijwel altijd hoger dan bij een persoonlijke lening. Wil je bijvoorbeeld 15000 euro lenen dan wordt er vaak geadviseerd om een persoonlijke lening af te sluiten.

Mocht de rente van je lening veranderen tijdens de looptijd, heeft dit direct invloed op de looptijd van de lening. De maandlast blijft gelijk, alleen wordt het rentedeel hoger en los je minder af, waardoor het langer duurt voordat je de lening hebt afgelost.

Heb je op dit moment een hoge rente doorlopend krediet? Dan kan je mogelijk jouw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening en profiteren van een lagere rente.

Doorlopend krediet oversluiten

Het oversluiten van een doorlopend krediet kan een verstandige financiële zet zijn om jouw financiële situatie te optimaliseren. Doorlopend krediet oversluiten houdt in dat je een bestaand doorlopend krediet bij een financiële instelling beëindigt en de openstaande schuld onderbrengt bij een andere kredietverstrekker. Dit kan verschillende voordelen met zich meebrengen.

Een belangrijk voordeel van het oversluiten van een doorlopend krediet is dat je mogelijk kunt profiteren van gunstigere rentetarieven en voorwaarden. Met de huidige dynamiek op de financiële markt kan het oversluiten naar een kredietverstrekker met lagere rente leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

Doorlopend krediet aflossen of beëindigen

Bij het aangaan van een doorlopend krediet heb je zelf de vrijheid om de hoogte van je maandelijkse bedrag te kiezen, gebaseerd op een percentage van 1, 1,5 of 2 procent van het kredietbedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. Het is altijd mogelijk om boetevrij extra af te lossen en op een later moment weer op te nemen. Dit kan resulteren in een langere looptijd dan oorspronkelijk gepland.

Wanneer je besluit het doorlopend krediet te beëindigen, moet de volledige lening zijn terugbetaald. Dit kan worden gedaan door de lening in één keer of in meerdere termijnen af te lossen. Bij deze leenvorm is extra aflossen zonder boete toegestaan. Heb je vragen over het aflossen of beëindigen van een doorlopend krediet? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Online een doorlopend krediet aanvragen

Een doorlopend krediet aanvragen is volledig online te regelen. Er is namelijk geen fysieke afspraak nodig bij een doorlopend krediet aanvragen. De afhandeling van de aanvraag kan op afstand geregeld worden. Wel is contact via de telefoon of per mail noodzakelijk, de aanvraag en de wensen moeten namelijk besproken worden bij een doorlopend krediet aanvragen en de benodigde documenten voor de bank moeten worden aangeleverd om te beoordelen of de gewenste lening haalbaar is. Gebruik voordat je een aanvraag doet altijd onze hoeveel kan ik lenen tool om te berekenen of de gewenste lening haalbaar is. Bij de aanvraag wordt er altijd gekeken of de lening verantwoord is. Een doorlopend krediet aanvragen; altijd een eerlijk en onafhankelijk advies van Simpel Lenen!

Een doorlopend krediet aanvragen als ondernemer

Als ondernemer een doorlopend krediet aanvragen kan gevolgen hebben voor het maximale leenbedrag, vanwege de manier waarop het inkomen wordt beoordeeld. Het aanvragen van een krediet voor ondernemers is niet altijd mogelijk bij elke kredietverstrekker. Voor banken waar een aanvraag voor een doorlopend krediet voor ondernemers wel mogelijk is, geldt meestal als voorwaarde dat je minstens 3 jaar actief bent als ondernemer.

Indien je korter dan 3 jaar als ondernemer werkzaam bent, komt een aanvraag voor een doorlopend krediet voor ondernemers helaas niet in aanmerking. Wanneer je in vast dienstverband bij een werkgever werkt, is het inkomen dat door de bank wordt meegenomen eenvoudig vast te stellen. Voor ondernemers is dit echter een andere situatie, aangezien er wordt gekeken naar de winst en de financiële positie van het bedrijf. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij het aanvragen van een krediet voor ondernemers? Doe dan vrijblijvend een aanvraag; wij staan klaar om je over de opties te informeren!

Goedkoopste doorlopend krediet afsluiten via Simpel Lenen

Via onze website kan je een goedkoop doorlopend krediet afsluiten door de rente te vergelijken van alle aanbieders waar wij mee samenwerken. Tevens kunnen er berekeningen gemaakt worden o.b.v. jouw persoonlijke situatie, om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Mochten er mogelijkheden zijn, dan kan er een offerte worden aangevraagd door gegevens achter te laten op onze website. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanvraag met je door te nemen. Als je de lening wilt afsluiten, dan nemen we de hele afhandeling voor je uit handen.

Bij het aanvragen van een lening doen wij altijd een toetsing bij het BKR om te zien of er nog andere lopende leningen en/of registraties op je naam staan.

Home/Geld lenen/Doorlopend krediet