let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Rente vergelijken2022-07-27T19:49:04+02:00

Rente vergelijken

Rente vergelijken doe je eenvoudig via Simpel Lenen. Wij vergelijken voor jou vrijwel alle aanbieders van kredieten in Nederland. Vindt snel de beste lening met de laagste rente voor jouw situatie. Vul je gewenste leenbedrag, productvorm en rente of maandlast in en zie welke aanbieders het voordeligst zijn.

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Meer weten over geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe vraag ik een lening aan?2022-02-01T17:17:48+01:00

Een lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten aan het oversluiten van lopende leningen?2021-03-06T11:09:57+01:00

Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige lening is dit kosteloos of betaal je een kleine vergoeding in de vorm van een boeterente.

De meeste leningen kunnen tegenwoordig boetevrij worden afgelost. Voordat de leningen worden over gesloten gaat de adviseur dit natuurlijk altijd eerst voor je na.

De leningen die je via Simpel Lenen afsluit kun je altijd boetevrij aflossen en oversluiten naar een nieuwe lening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over rente vergelijken

Via Simpel Lenen kan je nog meer informatie vinden over rente vergelijken.
Wij hebben hieronder nog een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Wat is het voordeel van rente vergelijken via Simpel Lenen?

Als je geld gaat lenen is rente vergelijken een belangrijk onderdeel. Of je nu een 10000 euro lening, 20000 euro lening of maar 4000 euro wilt lenen, in alle gevallen wil je dit bedrag lenen tegen de laagst mogelijke rente. Een lagere rente betekent automatisch een lager totaalbedrag van de lening en lagere maandlasten.

Nu kan het lastig zijn de lening en bank te vinden met de laagste rente. Er zijn immers heel veel aanbieders. Gelukkig helpen wij je bij Simpel Lenen met deze zoektocht. Via onze website vind je in één overzicht alle betrouwbare aanbieders met een lage rente. Hierin zie je in één oogopslag de laagste rente die een bank aanbiedt. 

Daarnaast is het zo dat wanneer je een lening aanvraagt via ons, wij bij alle banken hun beste aanbod opvragen. Je ontvangt vervolgens van ons altijd het aanbod van de bank met de allerlaagste rente. Dit noemen we onze laagste rente garantie. 

Rente vergelijken doe je dus snel en simpel via Simpel Lenen.

Hoe wordt de rente voor een lening bepaald bij rente vergelijken?

Bij rente vergelijken via onze vergelijker zie je per bank de laagste rente die zij voor het gekozen bedrag op dit moment aanbieden. Het is echter zo dat een bank altijd rekening houdt met zogenaamde risicoprofielen. Dat houdt in dat de bank elke aanvraag en aanvrager individueel beoordeelt en een inschatting maakt van de risico dat zij lopen wanneer ze het geld uitlenen. Zo kan het zijn dat de bank een hogere rente aanbiedt aan een aanvrager omdat ze het risico hoger inschatten.

Om deze reden loont het rente vergelijken en aanvragen van een lening via Simpel Lenen. Wij vragen bij alle banken het aanbod voor je op en sturen jou de offerte toe van de bank met het beste aanbod. Zo garanderen wij de laagste rente voor jouw lening!

Rente vergelijken met het grootste aanbod

Via Simpel Lenen kun je rente vergelijken van vrijwel alle kredietaanbieders. Je kunt de aanbieders vergelijken op rente én op gunstige voorwaarden. Daarnaast kan je voor een groot aantal kredietverstrekkers in Nederland direct een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. 

Je kunt bij ons rente vergelijken van alle aanbieders, maar alleen aanvragen bij een select aantal aanbieders. Wij werken alleen samen met de aanbieders die de scherpste rente en beste voorwaarden garanderen. Heb je liever een lening bij jouw huisbank? Dat kan natuurlijk ook gewoon, je vergelijkt eenvoudig hun rente met andere aanbieders en kunt zo overwogen een keuze maken voor een bank.

Wat doen wij voor jou bij rente vergelijken?

De laagste rente vergelijken per bank kun je eenvoudig zelf. Onze kennis wordt waardevol voor jou wanneer je een offerte voor een lening wilt aanvragen. Iedere bank hanteert andere voorwaarden en stelt andere eisen aan de aanvrager van de lening. Zo kan niet iedereen bij elke bank terecht. Bijvoorbeeld ondernemers of senioren kunnen vaak maar bij een klein aantal banken terecht. Onze specialisten vragen bij al deze banken het beste aanbod voor je op en sturen jou vervolgens het beste aanbod met de laagste rente toe. Dit bespaart jou een hoop uitzoekwerk en mogelijke teleurstellingen.

Daarnaast kijken wij niet alleen naar de rente maar ook naar de voorwaarden die een bank heeft. Bij lenen komt meer kijken dan alleen rente vergelijken, en juist dat gedeelte nemen wij graag voor je uit handen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe werkt het rente vergelijken en vervolgens een lening aanvragen?

Je kunt bij ons eerst eenvoudig je rente vergelijken. Vervolgens vraag je een offerte aan via ons offerte aanvraagformulier. We doen een BKR toets en de aanvraag wordt met je doorgenomen. Je ontvangt van ons het beste aanbod vanuit de banken. Ga je akkoord met het aanbod? We ontvangen graag de benodigde stukken voor de bank in jouw persoonlijke online omgeving. Na controle van de stukken en een definitief akkoord van de bank staat het geld vaak binnen 2 dagen op je rekening.