let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Offerte aanvragen2021-03-06T10:21:30+01:00

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn je maandelijkse kosten als je een lening afsluit?2023-08-22T10:47:38+02:00

De maandelijkse kosten bij het afsluiten van een lening zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het geleende bedrag, de looptijd van de lening en de rentevoet. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag dat bestaat uit zowel rente als aflossing. Dit bedrag blijft gedurende de minimale looptijd van de lening constant. Bij een doorlopend krediet betaal je ook maandelijks rente en aflossing, maar het totaalbedrag kan variëren op basis van hoeveel je opneemt en aflost binnen de afgesproken kredietlimiet.

Kan ik geld lenen met een AOW uitkering?2022-01-26T16:16:51+01:00

Geld lenen met een AOW uitkering is mogelijk. Hoeveel je kunt lenen is onder andere afhankelijk van de hoogte van je AOW uitkering. Een andere factor die meespeelt bij geld lenen met een AOW uitkering is ook of je alleenstaand bent of een partner hebt die inmiddels de AOW leeftijd heeft bereikt. Het AOW inkomen wordt net als wanneer je in loondienst bent, volledig meegerekend als inkomen voor een lening.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten aan het oversluiten van lopende leningen?2023-08-22T10:48:46+02:00

Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige lening is dit kosteloos of betaal je een kleine vergoeding in de vorm van een boeterente.

De meeste leningen kunnen tegenwoordig boetevrij worden afgelost. Voordat de leningen worden over gesloten gaat de adviseur dit natuurlijk altijd eerst voor je na.

De leningen die je via Simpel Lenen afsluit kun je altijd boetevrij aflossen en huidige lening oversluiten naar een nieuwe lening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Krijg ik een lening als zelfstandig ondernemer (ZZP-er)?2021-03-06T10:57:55+01:00

Een krediet afsluiten als ZZP-er is niet zo makkelijk als iemand in vaste loondienst. Enkele voorwaarden welke een kredietverstrekker stelt zijn: Je moet minimaal 3 jaar ondernemer zijn, winstgevende cijfers hebben, een koophuis, geen negatieve BKR codering en het krediet mag niet bestemd zijn voor zakelijke doeleinden.

De bank kijkt naar een stabiel inkomen, dit kan aangetoond worden door de jaarcijfers van de laatste 3 jaar aan te leveren.

Krijg ik een lening zonder vast contract?2021-03-06T10:58:54+01:00

Een lening afsluiten zonder vast contract is mogelijk, echter kan het wel zo zijn dat een kredietverstrekker extra voorwaarden stelt. Enkele voorwaarden welke gesteld kunnen worden zijn: De kredietnemer moet een minimale leeftijd hebben van 25 jaar, moet langer dan 1 jaar in dienst zijn bij de huidige werkgever of een intentieverklaring kunnen overleggen en mag daarnaast geen negatieve BKR codering hebben. Er is namelijk een risico dat je zonder werk komt te zitten en je niet meer aan de aflosverplichting kan voldoen.

Krijg ik een lening als uitzendkracht?2021-03-06T10:59:46+01:00

Als je een krediet wilt afsluiten en je bent in dienst als uitzendkracht, dan is het afhankelijk van in welke contract fase je zit, of dit mogelijk is. Je begint met een Fase A contract, dit is een contract voor de eerste 78 weken, vervolgens krijg je maximaal 4 jaar een Fase B contract. Aan het einde van een Fase B contract krijgt je een Fase C contract, dit is een vast contract voor onbepaalde tijd.

Een krediet afsluiten met een fase A contract:
Het is niet mogelijk om een lening te krijgen.

Een krediet afsluiten met een fase B contract:
Dit is een tijdelijk contract, onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om een krediet af te sluiten. Echter rekent de kredietverstrekker wel met 70% van je inkomen bij het bepalen van de maximale lening.

Een krediet afsluiten met een fase C contract:
Een Fase C contract is een vast contract voor onbepaalde tijd. De kredietverstrekker neemt in deze fase 100% van het inkomen mee in het bepalen van de maximale lening.

Krijg ik een lening met een tijdelijk contract?2021-03-06T11:01:57+01:00

Een lening krijgen met een tijdelijk contract is mogelijk, echter kan het wel zo zijn dat een kredietverstrekker extra voorwaarden stelt. Enkele voorwaarden welke gesteld kunnen worden zijn: De kredietnemer moet een minimale leeftijd hebben van 25 jaar, moet langer dan 1 jaar in dienst zijn bij de huidige werkgever of een intentieverklaring kunnen overleggen en mag daarnaast geen negatieve BKR codering hebben. Er is namelijk een risico dat je zonder werk komt te zitten en je niet meer aan de aflosverplichting kan voldoen.

Krijg ik een lening met een uitkering?2023-01-25T21:32:17+01:00

Een lening krijgen terwijl je een uitkering ontvangt is erg lastig en bij veel banken niet mogelijk.

Hieronder de mogelijkheden per soort uitkering:

WW uitkering:
Geld lenen met een WW uitkering is erg lastig en via ons niet mogelijk omdat het een tijdelijk inkomen is afhankelijk van werkverleden. Een WW uitkering komt op een bepaald moment te vervallen. Afhankelijk van jouw situatie krijg je dan of een Bijstandsuitkering of geen uitkering. Dit is een te groot risico voor een aanbieder om een lening te verstrekken.

WIA uitkering:
Ontvang je een WIA uitkering? Dan zijn er aanbieders die een lening willen verstrekken.Dit is afhankelijk van de hoogte en de duur van de WIA uitkering.
In sommige gevallen ziet de bank dit als een vast inkomen, bijvoorbeeld als er sprake is van een chronische ziekte.

Wajong uitkering:
Een Wajong uitkering wordt vaak gezien als stabiel inkomen. Afhankelijk van de hoogte van de uitkering en je persoonlijke situatie is het afsluiten van een lening mogelijk.

WAO en IVA uitkering:
Ontvang je een WAO of IVA uitkering, dan zijn er, als je niet meer herkeurd hoeft te worden, mogelijkheden om een lening te krijgen. Dit wordt dan gezien als een stabiel inkomen, het inkomen wordt dan voor 100% meegenomen. Moet er wel nog een keuring plaatsvinden of is hier nog niks over bekend? Dan wordt er vaak 70% van het inkomen meegenomen.

AOW:
Ontvang je een AOW uitkering, dan zijn er mogelijkheden om een lening te krijgen. Dit wordt dan gezien als een stabiel inkomen, het inkomen wordt dan voor 100% meegenomen.
De lening moet wel in de meeste gevallen afgelost zijn op 78 jarige leeftijd.

Bijstandsuitkering:
Een lening krijgen met een Bijstandsuitkering is vaak niet mogelijk. Een aanbieder verstrekt namelijk alleen een lening als dit verantwoord is, er wordt dan gekeken naar de inkomsten, uitgaven en de financiële ruimte om een lening te kunnen dragen. Een Bijstandsuitkering is erg laag, hierdoor is er geen ruimte meer over om een krediet af te kunnen lossen.

Krijg ik een lening zonder inkomen?2021-03-06T11:05:19+01:00

Als er geen inkomen is, is er vaak ook geen financiële ruimte om een krediet af te lossen. Geld lenen is hierdoor bij kredietverstrekkers meestal niet mogelijk. Een aanbieder verstrekt namelijk alleen een lening als dit verantwoord is, er wordt dan gekeken naar de inkomsten, uitgaven en de financiële ruimte om een lening te kunnen dragen.

Krijg ik een lening als ik met pensioen ben?2021-03-02T21:08:02+01:00

Als je gepensioneerd bent en maandelijks genoeg overhoud om een lening af te lossen, dan zijn er bij sommige aanbieders mogelijkheden om een Persoonlijke Lening af te sluiten tot 74 jarige leeftijd. De lening moet dan vaak uiterlijk op 78 jarige leeftijd afgelost zijn. Er zijn echter een hoop aanbieders die geen financiering verstrekken vanaf AOW leeftijd.

Een Doorlopend Krediet is vanaf AOW leeftijd vaak niet mogelijk omdat er geen vaste looptijd en/of einddatum aanzit, hierdoor kan een krediet lang worden aangehouden en dit is een risico voor de aanbieder. Mochten er mogelijkheden zijn dan zal dit zijn in de vorm van een Persoonlijke Lening.