let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
Seniorenlening2023-04-05T09:45:44+02:00

Senioren lening

Geld lenen met een vaste rente en looptijd

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

“Medewerkster dacht mee in oplossingen en dankzij een vakkundige begeleiding van haar was de lening snel en tot volle tevredenheid geregeld.”

Rick

Beoordeling via Trustpilot.com

Geld lenen tegen de laagste rente

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

Seniorenlening: handig om te weten

Waar moet je op letten bij een senioren lening? Als je 60 jaar of ouder bent dan is geld lenen niet overal mogelijk. Echter zijn er wel kredietverstrekkers die een lening verstrekken op deze leeftijd. Dit is afhankelijk van je persoonlijke en financiële situatie.

De kredietverstrekkers hanteren strengere voorwaarden aangezien de kredietverstrekker meer risico loopt naarmate je ouder wordt. De kredietverstrekker houdt rekening met je huidige inkomen maar ook je pensioeninkomen, dit omdat vaak je inkomen daalt zodra je met pensioen gaat.

Een persoonlijke lening voor senioren

Een seniorenlening is een persoonlijke lening. Deze lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente wat ervoor zorgt dat het maandbedrag elke maand hetzelfde is. Er kan in alle gevallen boetevrij worden afgelost wanneer je een senioren lening afsluit via Simpel Lenen. Niet alle kredietverstrekkers bieden een seniorenlening aan, om te kijken of je in aanmerking komt voor een lening kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Kenmerken van een persoonlijke lening voor senioren

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

 • Geen afsluit- of advieskosten

Persoonlijke lening aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over Seniorenlening

Meer weten over de senioren lening? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Wanneer kan ik een seniorenlening afsluiten?2022-01-26T19:53:25+01:00

Je komt in aanmerking voor een seniorenlening als je 60 jaar of ouder bent, de lening kan je aanvragen tot 78 jarige leeftijd en moet weer voor je 81e zijn afgelost.

Er wordt gekeken of je een vast en bestendig inkomen hebt en wat je vaste lasten zijn. Er moet namelijk nog wel ruimte zijn om de lening terug te kunnen betalen.

Een AOW uitkering wordt ook gezien als bestendig inkomen.

Kan ik geld lenen met een AOW uitkering?2022-01-26T16:16:51+01:00

Geld lenen met een AOW uitkering is mogelijk. Hoeveel je kunt lenen is onder andere afhankelijk van de hoogte van je AOW uitkering. Een andere factor die meespeelt bij geld lenen met een AOW uitkering is ook of je alleenstaand bent of een partner hebt die inmiddels de AOW leeftijd heeft bereikt. Het AOW inkomen wordt net als wanneer je in loondienst bent, volledig meegerekend als inkomen voor een lening.

Hoeveel kan ik lenen bij een seniorenlening?2022-01-26T16:14:36+01:00

Bij een seniorenlening kan je in principe net zoveel lenen als bij iedere andere lening. Hoeveel je maximaal kan lenen bij een senioren lening kan eenvoudig berekend worden via simpellenen.nl. Je leeftijd speelt geen rol bij de hoogte van het leenbedrag. Houd er wel rekening mee dat er, afhankelijk van je leeftijd, bestendig inkomen en je vaste lasten, aanvullende voorwaarden kunnen worden gesteld voordat de lening verstrekt wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kortere looptijd dan gewenst. Wil je concreet weten wat er mogelijk is in jouw situatie, vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan. Wij zoeken naar de beste oplossing!

Tot welke leeftijd kan je geld lenen voor een auto?2022-01-26T19:52:17+01:00

Je kan een lening voor een auto, camper of andere doeleinden aanvragen tot 78 jarige leeftijd. Je moet hierbij wel rekening houden dat de lening afgelost moet zijn voor je 81e.

Kan ik geld lenen na 70 jaar?2022-01-26T15:43:31+01:00

Lenen na 70 jaar is bij meerdere aanbieders mogelijk maar alleen d.m.v. een persoonlijke lening. Niet alle kredietaanbieders verstrekken een lening bij een leeftijd van 70 jaar of ouder. De maximale hoogte van de het leenbedrag is €50.000,-. Het is verstandig om een onafhankelijk adviseur mee te laten kijken. Wij vragen bij verschillende banken het aanbod voor je op, zo ontvang je altijd het beste aanbod.

Wij rekenen nooit afsluit- of advieskosten. Vraag dus geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aan en wij zoeken graag voor je uit welke mogelijkheden je hebt.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over Senioren Lening

Via Simpel Lenen kan je veel informatie vinden over een seniorenlening.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Leenbedrag Seniorenlening

De voorwaarden van een senioren lening wijken vaak af van de standaardvoorwaarden van een persoonlijke lening, dit verschilt wel per kredietverstrekker. Bij de seniorenlening is er vaak sprake van een lager maximum leenbedrag. Heb je een koopwoning? Dan is het maximale leenbedrag vaak 50.000 euro, als je een huurwoning hebt bedraagt dit vaak maximaal 35.000 euro. Daarnaast speelt natuurlijk ook je financiële situatie een grote rol in het maximale bedrag dat je kunt lenen. Het is dus belangrijk om je te laten adviseren door een adviseur over de mogelijkheden en de voorwaarden van de senioren lening.

Lening voor gepensioneerden

Ben je op zoek naar een lening voor senioren dan is dit niet bij elke bank mogelijk. Bij de meeste banken kan je een seniorenlening sluiten vanaf 60 jaar en ouder, je wordt dan namelijk beschouwd als senior omdat de kans op overlijden groter is dan bij jongere mensen.

Maar wanneer kun je bij de bank terecht voor een lening?

Kan ik geld lenen op latere leeftijd?

Het komt steeds vaker voor, geld lenen op latere leeftijd. Zodra je de leeftijd van 60 jaar hebt bereikt is het alleen nog mogelijk om een senioren lening af te sluiten. De hoogte van de lening is afhankelijk van je inkomen en je vaste lasten en is evenveel als iemand van bijvoorbeeld 30 of 40 jaar oud. Wel kan het zijn dat de bank voor een bepaalde leeftijd de lening terugbetaald wilt hebben.

Doe vrijblijvend een aanvraag via onze website en één van onze onafhankelijke kredietspecialisten neemt vrijblijvend contact op om jouw wensen te bespreken en het beste aanbod te vinden.

Kan ik geld lenen na 65 jaar?

Lenen na 65 jaar is alleen mogelijk met een persoonlijke lening, een doorlopend krediet moet namelijk op 66 jarige leeftijd afgelost zijn.

Het verkrijgen van een seniorenlening is afhankelijk van de bestendigheid van het inkomen, persoonlijke situatie en de vaste lasten.

Wil je meer weten over geld lenen na 65 jarige leeftijd? Doe een aanvraag via simpellenen.nl en er wordt vrijblijvend contact met je opgenomen om de wensen te bespreken.

Kan ik geld lenen boven 75 jaar?

Een lening aanvragen als je 75 jaar of ouder bent is mogelijk tot 78e jarige leeftijd. Hou er wel rekening mee dat de lening afgelost moet zijn voordat je 81 jaar wordt. Hoeveel je kan lenen als je 75 jaar is afhankelijk van je financiële en persoonlijke situatie, om een goede indicatie te krijgen kan je hier een berekening voor maken via onze hoeveel kan ik lenen tool.

In de meeste gevallen wordt dit individueel beoordeeld en kan het zo zijn dat de uitkomst af kan wijken van de leencapaciteit welke onze tool aangeeft. Dit heeft met het eventuele onderdelen die niet meegenomen worden in het inkomen of de lasten. Wil je exact weten hoeveel je kan lenen? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag, wij bespreken graag de mogelijkheden!

Kan ik geld lenen boven 80 jaar?

Geld lenen bij een leeftijd van 80 jaar of ouder is niet mogelijk. De banken vinden het risico te groot omdat er geen onderpand tegenover de lening staat.

Welke kredietverstrekkers bieden een seniorenlening aan?

Een lening voor senioren wilt men vaak afsluiten bij de huisbank. Een krediet afsluiten als senior is echter niet bij elke huisbank mogelijk, daarnaast kan er een groot verschil zitten in de rentepercentages en de voorwaarden bij andere aanbieders van een senioren lening.

Het is dus goed om een onafhankelijke adviseur mee te laten kijken. Doe vrijblijvend aan aanvraag via simpellenen.nl en wij helpen je graag!

Waar vind ik een goedkope seniorenlening?

Een goedkope seniorenlening vind je alleen door seniorenleningen te vergelijken, dit is niet altijd haalbaar omdat er banken zijn die een aanvraag individueel beoordelen. Onze kredietspecialisten zijn onafhankelijk en bespreken graag de mogelijkheden in jouw situatie om zo het beste aanbod te vinden!

Seniorenlening ING

Er kan bij ING een lening worden afgesloten tot 69 jarig leeftijd, de lening dient afgelost te zijn vóór je 75e. Doe vrijblijvend een aanvraag via onze website en één van onze onafhankelijke kredietspecialisten neemt vrijblijvend contact op om samen met jou de beste deal te vinden voor je lening.

Seniorenlening Rabobank

De maximale leeftijd om een lening aan te vragen bij Rabobank is 74 jaar en 6 maanden. Via simpellenen.nl kan er een aanvraag gedaan worden, er wordt dan vrijblijvend contact opgenomen om te zien welke aanbieder het best past qua rente én voorwaarden.

Seniorenlening ABN Amro

Bij ABN AMRO kan er een seniorenlening worden afgesloten tot 69 jarige leeftijd, hou er rekening mee dat de lening voordat je 75 jaar wordt volledig afgelost moet zijn. Via Simpellenen.nl kan er een aanvraag gedaan worden, er wordt dan vrijblijvend contact opgenomen om te zien welke aanbieder het best past qua rente én voorwaarden.

BNP Paribas seniorenlening

Een seniorenlening afsluiten bij BNP Paribas is mogelijk tot 74 jarige leeftijd. Het is verstandig om een onafhankelijke adviseur mee te laten kijken om de aanbieders van een seniorenlening te bespreken om het beste aanbod te vinden en zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Waar vind ik de beste senioren lening?

De beste seniorenlening vind je alleen door leningen te vergelijken, niet alle banken bieden een seniorenlening aan en de kredietverstrekkers die wel een seniorenlening aanbieden stellen hier vaak strengere voorwaarden aan. Om zeker te zijn van de beste seniorenlening moet je een onafhankelijke adviseur met je mee laten kijken, simpellenen.nl weet welke banken een seniorenlening aanbiedt en tegen welke voorwaarden. Dit wordt telefonisch uitgebreid met je besproken zodat je zeker weet dat je het beste aanbod hebt!

Waar vind ik de laagste rente voor een seniorenlening?

De laagste rente voor een seniorenlening vindt je samen met één van onze onafhankelijke kredietspecialisten, zij bespreken de wensen en zetten alle mogelijkheden op een rij. Zo weet je zeker dat je de laagste rente vindt i.c.m. acceptabele voorwaarden, dit wordt door simpellenen.nl namelijk altijd uitgebreid met je besproken.

Geld lenen 70 plus en een overlijdensrisicoverzekering

Je loopt altijd risico om te overlijden. Bij de meeste kredietverstrekkers wordt de lening niet of slechts deels kwijtgescholden. De schuld gaat dan naar de erfgenamen en dat is niet altijd gewenst. Er kan gekozen worden voor een overlijdensrisicoverzekering welke de schuld dekt mocht je komen te overlijden. Deze mogelijkheid wordt met je besproken door een adviseur en kan samen met de lening worden afgesloten.

Senioren lening afsluiten via Simpel Lenen

Via onze website kan je de rente vergelijken van alle aanbieders waar wij mee samenwerken en kan de goedkoopste persoonlijke lening worden gevonden. Tevens kunnen er berekeningen gemaakt worden o.b.v. jouw persoonlijke situatie, om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.

Mochten er mogelijkheden zijn voor de aanvraag van een persoonlijke lening, dan kan er een offerte worden aangevraagd via ons offerteformulier. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanvraag met je door te nemen. Als je de lening wilt afsluiten, dan nemen we de hele afhandeling voor je uit handen.

Actuele rentetarieven Persoonlijke Lening

Bekijk de actuele rentetarieven van een persoonlijke lening

Kredietbedrag Maandbedrag Vaste rente Jaarlijkse kostenperc. Looptijd Totaalprijs
€ 5.000 € 91,70 6,1% 6,1% 60 mnd. € 5.790
Aanvragen
€ 10.000 € 187,11 4,75% 4,75% 60 mnd. € 11.226
Aanvragen
€ 25.000 € 455,26 3,25% 3,25% 60 mnd. € 27.088
Aanvragen
€ 50.000 € 904,02 3,3% 3,3% 60 mnd. € 54.241
Aanvragen
€ 75.000 € 1.356,04 3,3% 3,3% 60 mnd. € 81.362,25
Aanvragen

* Het jaarlijks kostenpercentage geeft de werkelijke kostprijs (rente) weer van dit product.
Bij een persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 61 dagen. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14%. Er zijn geen bijkomende kosten.

Home/Geld lenen/Seniorenlening