let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Camper financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Camper financieren2023-02-17T17:30:18+01:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Camper financieren: handig om te weten

Altijd al de wens gehad om je eigen camper de wereld rond te reizen? Als je niet voldoende eigen middelen hebt dan kan je kiezen voor een camper financiering. Via Simpel Lenen is het mogelijk om eenvoudig online een lening af te sluiten voor de aanschaf van een camper.

Verdiep je goed in de mogelijkheden bij een camper financieren, er kan veel verschil zitten tussen de verschillende camper financiering aanbieders.
Waar vind ik de goedkoopste lening? Welke leenvorm past bij mij? Laagste rente camper financiering?
Op onze website vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Persoonlijke Lening voor een camper financieren

De meest gekozen leenvorm bij een lening voor camper is een persoonlijke lening.  Als er wordt gekozen voor een persoonlijke lening dan staat de rente én de looptijd vast. Hierdoor weet je wat je kan verwachten en wanneer de lening weer is afgelost omdat dit tussentijds niet kan veranderen. Bij goedkeuring van de aanvraag krijg je het geld in 1x op je rekening gestort. Een camper financieren regel je eenvoudig en volledig vrijblijvend via Simpel Lenen.

Kenmerken persoonlijke lening voor een camper financieren

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over camper financieren

Wil je meer weten over geld lenen voor camper? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoeveel kan ik lenen voor een camper?2022-05-11T14:51:43+02:00

Hoeveel geld je kan lenen voor een camper is afhankelijk van meerdere factoren, denk hierbij aan je persoonlijke situatie; wat zijn je vaste lasten, heb je inwonende kinderen etc. Daarnaast wordt er ook gekeken naar hoeveel geld er maandelijks binnenkomt, of je een vast contract heb en wordt er een BKR check gedaan of je ooit betalingsproblemen hebt gehad.

Als je wilt weten hoeveel jij kan lenen voor jouw droom camper, gebruik dan onze populaire hoeveel kan ik lenen tool. Bereken hoeveel je kunt lenen.

Kan ik een camper financieren?2022-05-11T14:25:36+02:00

Een camper financieren is mogelijk als je financiële situatie dit toelaat, dit wordt getoetst o.b.v. het inkomen, de vaste lasten en of er wordt een BKR toets gedaan om te kijken of je ooit achterstanden hebt opgelopen bij eerdere leningen. De kredietverstrekker wilt er namelijk zeker van zijn dat je de lening terug kan betalen.

Bereken eenvoudig of jij een camper kan financieren.

Wat kost een camper gemiddeld?2022-05-11T14:16:52+02:00

De prijzen van een camper variëren tussen de €15.000 – €125.000. Dit is echter afhankelijk van veel factoren zoals merk, de grootte, hoe luxe de camper is, het bouwjaar en kilometerstand. Wil je een camper kopen en financieren sluit dan je lening via simpellenen.nl. Hier vergelijk je bijna alle kredietverstrekkers op rente en voorwaarden en vind je de laagste rente van Nederland!

Waar vind ik de goedkoopste lening voor een camper?2022-05-11T14:14:43+02:00

De goedkoopste lening voor een camperfinanciering vind je op simpellenen.nl. Vergelijk zelf alle aanbieders met elkaar en vind de laagste rente van Nederland! Hierdoor weet je zeker dat je de goedkoopste camperlening vindt en niet teveel betaalt!

Kan ik een hypotheek afsluiten voor een camper?2022-05-11T14:09:53+02:00

Een camper financieren met je hypotheek is in sommige gevallen mogelijk, dit is afhankelijk van de bank waar jouw hypotheek loopt. Het is niet bij alle banken mogelijk om een opname te doen voor privé doeleinden zoals bijvoorbeeld het financieren van een camper. Daarnaast heb je bij het afsluiten van een hypotheek te maken met taxatie, notaris en afsluitkosten. Een lening afsluiten is vaak voordeliger omdat dit geheel kosteloos is als je deze afsluit via simpellenen.nl.

Meer informatie over een camper financiering

Meer informatie over geld lenen voor een camper vindt je op Simpel Lenen.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet voor als je op zoek bent naar een lening voor camper.

Geld lenen camper, sparen of camper leasen?

Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de voor- en nadelen welke horen bij een lening voor camper of camper leasen. Om dit overzichtelijk te maken hebben wij alle mogelijkheden op een rij gezet.

Sparen voor een camper

Een camper aankopen met eigen geld is de goedkoopste optie. Hierdoor wordt je namelijk direct zelf eigenaar van de camper en je hebt geen maandelijks bedrag wat er betaald moet worden aan de kredietverstrekker. Heb je niet voldoende spaargeld dan kan je ook een deel van het geld lenen voor camper als aanvulling op je spaargeld.

Voordelen van sparen:

 • Goedkoopste optie
 • Je wordt zelf 100% eigenaar van de camper
 • Geen beperking op hoeveel kilometers je rijd.
 • Er blijft altijd een dagwaarde over bij verkoop welke volledig voor jezelf is.

Nadelen van sparen:

 • Een grote hap uit je buffer.
 • Minder reserves voor onvoorziene kosten
 • Wegenbelasting en verzekering komen voor eigen rekening.

Zet goed de voor- en nadelen op een rij voordat je een keuze maakt.

Camper leasen

Een camper leasen is bij veel aanbieders mogelijk maar dat is niet altijd de goedkoopste oplossing. Het is mogelijk om een camper te leasen, je kan hiervoor een Private Lease contract afsluiten. Je wordt geen eigenaar van de camper maar je kan er wel gebruik van maken.

Voordelen van een camper leasen

 • Vast bedrag per maand. Verzekering, wegenbelasting en onderhoud zit in de prijs. Je hoeft alleen zelf te tanken.
 • Geen aanbetaling nodig, er zijn geen eigen middelen nodig om een lease contract af te kunnen sluiten

Nadelen van een camper leasen

 • Je wordt geen eigenaar van de camper. Als het contract afloopt moet de camper weer ingeleverd worden.
 • Beperkt aantal kilometers per jaar, als je meer kilometers rijdt dan afgesproken dan moet hier een meerprijs voor betaald worden.
 • Kans op verlies van de reeds opgebouwde schadevrije jaren.

Geld lenen voor een camper

Als je je spaargeld liever als buffer achter de hand houdt of er geen eigen middelen zijn dan kan geld lenen camper een goede mogelijkheid zijn om de camper te financieren.

De voordelen van lenen voor camper in vergelijking met camper leasen

 • Een vast maandbedrag zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Vooraf is bekend wat de lening je totaal gaat kosten.
 • Je wordt direct eigenaar van de camper.
 • Bij verkoop van de camper is de opbrengst volledig voor jou.
 • De lening kan altijd volledig boetevrij worden afgelost.

De nadelen van lenen voor camper in vergelijking met camper leasen

 • Je wordt zelf direct eigenaar van de camper, dat betekent dat je zelf een verzekering moet afsluiten en de wegenbelasting moet betalen.
 • Kosten voor onderhoud zijn voor jezelf.
 • Afschrijving van de camper is voor eigen rekening.

Welke leenvorm bij een camper financiering?

Een persoonlijke lening en een doorlopend krediet, dat zijn de verschillende leenvormen waar je uit kan kiezen bij een camper financiering.

Bij een lening voor camper wordt er bijna altijd gekozen voor een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening biedt veel zekerheid qua looptijd en rente en is vaak gunstiger dan een doorlopend krediet. Daarnaast is het niet bij alle aanbieders mogelijk om nog een doorlopend krediet af te sluiten.

Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen beide kredietvormen.

Persoonlijke Lening camper financiering

Er is bij een persoonlijke lening sprake van een vaste looptijd en een vaste rente. Het bedrag wordt, na goedkeuring van de bank, volledig en in 1x op jouw rekening gestort

Kenmerken van een persoonlijke lening camper financieren:

 • De looptijd wordt vaak afgestemd op de levensduur van de camper zodat je voorkomt dat je nog betaalt voor een camper die niet meer van jou is.
 • De looptijd staat vast zodat je precies weet wanneer de lening volledig is afgelost.
 • De rente staat de gehele looptijd vast. Je komt hierdoor niet tussentijds voor verrassingen.
 • De maandlasten staan de gehele looptijd vast. Hierdoor weet je exact wat de lening voor de camper je maandelijks kost.
 • Extra aflossen op een persoonlijke lening kan altijd boetevrij bij een lening voor camper.

Doorlopend Krediet camper financiering

Het doorlopend krediet kan je zien als een variabel ‘potje’ dat je altijd achter de hand hebt. Je kiest zelf of en wanneer je er gebruik van maakt en betaalt alleen rente over het geld dat je opneemt.

Kenmerken doorlopend krediet camper financieren:

 • Er kan geld opgenomen worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet. Hierdoor heb je altijd een potje achter de hand voor bijvoorbeeld onverwachtse kosten.
 • De rente beweegt mee met de marktrente, dit wordt een variabele rente genoemd. De maandlast blijft altijd gelijk, ook als de rente daalt of stijgt, dit betekent dat het deel aflossing van het vaste maandbedrag omlaag gaat omdat het rente deel wijzigt.  Dit kan ervoor zorgen dat je er korter of langer over doet voordat de lening volledig met als gevolg dat de lening eerder of pas later volledig is afgelost.
 • Je hoeft alleen rente te betalen over het bedrag wat je hebt opgenomen.
 • Er kan altijd boetevrij extra worden afgelost bij een camper financiering.

Tips voor camper financieren

 • Bij de aanschaf van een camper heb je te maken met afschrijving, de waarde zakt elk jaar omdat er meer kilometers op de teller komen en omdat de camper elke jaar een jaartje ouder wordt. Hou hier rekening bij het kiezen van een looptijd van de lening. Je wilt voorkomen dat bij verkoop van de camper de openstaande lening hoger is dan de opbrengst.
 • Bereken via bereken je lening tool wat de maandelijkse lasten gaan worden voor een camper financiering en kijk of je dit past bij je budget.
 • Verdiep je in de de algemene voorwaarden en kijk o.a. of er boetevrij afgelost mag worden. Sluit je een lening voor camper via Simpel Lenen, dan kan er altijd boetevrij worden afgelost!
 • Sluit een uitgebreide verzekering.  Vaak wordt er gekozen voor een all-risk verzekering omdat een camper een behoorlijke waarde heeft. Het kan gebeuren dat je een ongeluk krijgt wat uiteindelijk jou fout blijkt te zijn, als je geen all-risk verzekering hebt krijg je niks vergoed voor je eigen camper. Dit is niet gewenst als er nog een lening openstaat.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een camper via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

Persoonlijk adviseur

Een geldlening afsluiten is eenvoudig te regelen via Simpel Lenen. Je kan eerst zelf berekeningen maken zoals de hoeveel je kunt lenen, wat de maandlasten worden en hoeveel je kan besparen op een bestaande lening. Als je een aanvraag hebt gedaan neemt er een adviseur contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Je wensen en je financiële situatie worden doorgen0men en de adviseur kijkt of de offerte die je hebt aangevraagd ook daadwerkelijk de beste deal is.

Als er een keuze is gemaakt voor de gewenste lening dienen de benodigde documenten te worden aangeleverd en zal er een vrijblijvende offerte worden aangevraagd bij de partij met de laagste rente. Deze offerte moet getekend worden zodat de aanvraag opgepakt kan worden voor beoordeling.

De beoordeling vind vaak binnen 24 uur plaats, als alle documenten zijn goedgekeurd gaat de bank over tot uitbetaling. De gelden staan na 48 uur al op je rekening.

Lage rente bij lening voor een camper

Kies via Simpel Lenen zelf eenvoudig de aanbieder met de laagste rente én gunstige voorwaarden.

Via de onze tool vind je een overzicht van de actuele rente van meerdere kredietverstrekkers.

Voordat de lening wordt afgesloten is er altijd contact met een adviseur om te kijken of de gekozen bank ook daadwerkelijk het beste aanbod is voor jou.
Mocht je op voorhand liever willen overleggen dan kan er uiteraard telefonisch contact worden opgenomen.

Geen afsluitkosten bij het afsluiten van een lening via Simpel Lenen

Een lening afsluiten via Simpel lenen is gratis. Een kredietbemiddelaar of verstrekker mag wettelijk gezien geen afsluitkosten in rekening brengen. Je betaald namelijk rente en de bemiddelaar krijgt een kleine doorlopende vergoeding van de kredietverstrekker zolang de lening loopt.

De kosten die horen bij de lening is de rente die je moet betalen. Simpel Lenen vind het dan ook belangrijk om de totale kosten van de lening te bespreken en inzichtelijk te maken. Simpel Lenen vind het belangrijk dat je weet waar je je handtekening voor zet dus neemt uitgebreid de tijd om het hele plaatje met je te bespreken. Zo

Betrouwbare aanbieders

Als je een lening af wilt sluiten vergelijk dan altijd meerdere kredietaanbieders met elkaar. Er kan een flink verschil zitten tussen de “grote banken” en de “minder grote” banken. Vergelijk daarom altijd meerdere aanbieders op rente en voorwaarden. Simpel Lenen biedt meerdere betrouwbare kredietverstrekkers aan waar jij uit kan kiezen.

Heb je al een lopende lening?

Wil je bijvoorbeeld 15000 euro lenen voor een camper financieren en momenteel ook al één of meerdere leningen hebt lopen dan is het vaak voordeliger om deze samen te voegen naar 1 lening. Dit zorgt voor duidelijk overzicht omdat je een lening hebt openstaan bij 1 kredietverstrekker i.p.v. bij meerdere kredietverstrekkers. Daarnaast krijg je bij de meeste aanbieders bij een hoger leenbedrag een lagere rente. Bereken eenvoudig de nieuwe situatie als je de lopende leningen oversluit naar één lening met een lagere rente.

Ben je het overzicht kwijt van al je lopende leningen? Op www.bkr.nl kan je een overzicht vinden van alle leningen die op jouw naam staan.

Oversluiten via Simpel Lenen

Heb jij één of meerdere lopende kredieten zoals een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een creditcard of een roodstand bij de bank? Dan kan je deze oversluiten via Simpel Lenen.

Bereken je besparing!

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een camper via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Laagste rente van Nederland v.a. 6,6%

 • Persoonlijk advies over je lening (kosteloos)

 • Offerte binnen 24 uur

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Geen afsluit- of advieskosten

Geld lenen voor camper; een offerte aanvragen voor een camper financiering via Simpel Lenen

Via Simpel lenen kan je eenvoudig online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen voor een camper financiering.
Er wordt altijd contact met je opgenomen als je een aanvraag hebt gedaan. Hier worden je wensen en je persoonlijke situatie besproken.
Als alle stukken zijn aangeleverd en goedgekeurd kan het geld al binnen 48 uur uitbetaald worden.

Je kan je droom nu echt gaan waarmaken; de wereld ontdekken met je eigen camper!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Voertuigen/Camper financieren