Een nieuwe auto kopen kan je veel plezier geven, of is soms puur noodzaak omdat de oude auto afgeschreven is. Wanneer je een nieuwe auto koopt en hiervoor geld gaat lenen, sta je voor een belangrijke financiële beslissing.
Om te bepalen hoeveel geld je leent voor de auto is het belangrijk om van tevoren een aantal dingen uit te zoeken en in overweging te nemen in de zoektocht naar jouw nieuwe auto.

Hoeveel kun je maandelijks kwijt binnen je budget:

Voordat je gaat kijken naar een nieuwe auto en de bijbehorende financiering is het verstandig om allereerst te kijken naar je budget. Breng goed in kaart hoeveel geld je iedere maand kunt overhouden om de kosten van de persoonlijke lening voor een nieuwe auto te betalen. Houd ook rekening met kosten van de nieuwe auto die losstaan van de lening zelf. Zo vergt de nieuwe auto uiteraard ook onderhoud, een verzekering en betaal je wegenbelasting.

De totale kosten van de lening:

Wanneer je geld leent voor een auto betaal je maandelijks een bedrag aan aflossing en rente. Het maandelijkse bedrag kan misschien prima binnen je budget vallen waardoor je snel overstag bent. Het is echter verstandig om ook te kijken naar de totale kosten van de lening. Het is belangrijk om voor jezelf af te vragen hoeveel de nieuwe auto je uiteindelijk totaal mag kosten. Door de rente die je betaalt voor de lening is het uiteindelijke bedrag dat je aan de auto besteedt een stuk hoger dan de aanschafprijs van de auto zelf.

Hoe korter de lening loopt, hoe lager de totale kosten voor de auto uitvallen. Je betaalt namelijk minder lang rente over de lening.

Een aanbetaling kan de totale kosten drukken:

Wanneer je een nieuwe auto aanschaft en een deel hiervan op voorhand al aanbetaald, hoef je minder geld te lenen voor de aanschaf van de auto. Zo vallen de kosten voor de lening lager uit en koop je de auto uiteindelijk voordeliger dan wanneer je het volledige bedrag leent. Wanneer je nog een auto hebt, is het ook mogelijk om deze in te ruilen bij de garage en het ontvangen bedrag direct als aanbetaling te gebruiken.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken:

Wil je geld wil lenen voor een auto, zijn er talloze banken en websites waar je de lening kunt afsluiten. Niet elke bank hanteert dezelfde rente voor haar leningen. Het is dus verstandig om verschillende websites te bezoeken en de rente van de banken te vergelijken. Let hierbij op dat sommige banken een vanaf rente hanteren, de rente kan dan uiteindelijk hoger uitvallen dan waarmee geadverteerd wordt wanneer je in een hogere risicoklasse valt voor de bank.

Via onze lening vergelijken pagina is het mogelijk om de actuele rentestanden van de banken met elkaar te vergelijken en zo eenvoudig in één overzicht te zien welke tarieven op dit moment het laagst zijn.

Voorwaarden van de lening:

Niet elke autolening heeft dezelfde voorwaarden. Zo zijn er leningen waarbij de lening bij overlijden wordt kwijtgescholden of je boetevrij extra kunt aflossen op je lening. Niet elke lening of bank biedt deze mogelijkheden. Het is dus verstandig om je van tevoren goed te laten adviseren over de voorwaarden van de lening die je aangeboden krijgt. Onze onafhankelijke adviseurs voorzien je vrijblijvend van advies wanneer je een offerte aanvraagt.

Bereken of je het gewenste bedrag kunt lenen:

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt welk bedrag je graag zou willen lenen voor een auto, rest je nog 1 stap. Het aanvragen van de lening. Om teleurstelling te voorkomen is het altijd handig om op voorhand te berekenen of je het gewenste bedrag kunt lenen. Banken lenen je namelijk niet meer geld dan verantwoord is volgens het verantwoord krediet maximum. Door vooraf te berekenen hoeveel je kunt lenen voorkom je dat je een mooie auto uitzoekt en uiteindelijk de koop niet doorgaat omdat je de lening niet rond kunt krijgen.

Wanneer je via ons een vrijblijvende offerte voor een lening aanvraagt krijg je een gratis en vrijblijvend advies. We bespreken je mogelijkheden en eventuele voor- en nadelen zodat jij zonder verrassingen en goed voorbereid op zoek kan naar je nieuwe auto.

Berekenen hoeveel je kunt lenen voor een auto
Published On: augustus 15th, 2023 /