Geld lenen kan een belangrijk onderwerp zijn om bepaalde financiële doelen te bereiken. Het kan zijn dat je geld wilt lenen om een huis te kopen, een verbouwing wilt financieren, een bedrijf wilt starten of een onverwachte uitgave hebt gehad. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken of je geld gaat lenen, waar je geld gaat lenen en hoe je het beste geld kunt lenen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Hoe kan ik geld lenen?

Je hebt de keuze gemaakt dat je geld wilt lenen, het is verstandig om goed inzichtelijk te hebben hoeveel je precies wilt lenen en hoeveel je per maand kan missen om rente en aflossing te betalen. Een adviseur in handen nemen om je hierin te helpen is zeker aan te raden. Dan nu de volgende stap: hoe en waar kan ik geld lenen?

Privé geld lenen

Het is mogelijk om privé geld te lenen bij familie of vrienden, dit is meestal de makkelijkste manier maar niet altijd de beste optie. Stel je kunt de lening niet meer terugbetalen om welke reden dan ook, dan is de kans groot dat wrijving ontstaat en de relatie met deze persoon verslechtert. Dit is vaak het laatste wat je wilt. Kies je er toch voor om privé geld te lenen, dan is het belangrijk om de afspraken vast te leggen in een leenovereenkomst. Dit mag een contract zijn dat jullie samen opstellen i.p.v. de notaris. Maak hier duidelijke afspraken over de hoogte van de lening, de rente, de looptijd en het maandbedrag. Verder is het ook belangrijk om afspraken te maken voor als de “lener” de lening niet meer kan betalen.
Verder is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten hoeveel je maandelijks kan terugbetalen, er is namelijk geen tussenkomst van een bank waardoor er geen toetsingen zijn of het verantwoord is dat je de lening afsluit.

Geld lenen bij een bank

Geld lenen bij een bank zoals ABN AMRO, ING of Rabobank is mogelijk indien je aan het acceptatiebeleid van de bank voldoet. De belangrijkste voorwaarden hiervan zijn dat het verantwoord is dat de lening wordt verstrekt. Hierbij wordt voornamelijk gekeken of er voldoende ruimte is binnen jouw financiële situatie om maandelijks rente en aflossing te kunnen betalen. Wil je geld lenen bij een bank, vergelijk dan altijd meerdere aanbieders op rente en voorwaarden. De rente die de grootbanken hanteren liggen over het algemeen fors hoger dan bij de wat kleinere kredietverstrekkers die zich vooral focussen op kredieten. Dit verschil kan al gauw oplopen tot 2 – 2,5% per jaar.
Lening vergelijken via Simpel Lenen zorgt voor de laagste rente van Nederland!

Minilening afsluiten

Een minilening afsluiten is al mogelijk vanaf €100,-. Een minilening, ook wel flitslening of flitskrediet genoemd, moet binnen enkele maanden volledig en in 1x worden terugbetaald. Soms worden er voorwaarden gesteld dat dit nog eerder terugbetaald moet worden, in sommige gevallen al binnen 4 weken. Voldoe je hier niet aan, dan worden er boetes opgelegd die al gauw op kunnen lopen tot meer dan het leenbedrag dat je hebt afgesloten. Daarnaast worden er torenhoge rente percentages gevraagd voor het afsluiten van een lening, dit kan oplopen tot wel 400% per jaar.
Let op, een minilening brengt risico’s met zich mee!
Een minilening valt niet onder de wetgeving voor het afsluiten van kredieten, deze wet beschermt consumenten om te voorkomen dat lenen onverantwoord wordt.

Geld lenen met een persoonlijke lening

Geld lenen met een persoonlijke lening regel je eenvoudig via Simpel Lenen. Bereken hoeveel je kunt lenen, bereken vervolgens de lening en vergelijk deze met meerdere aanbieders. Als je een keuze hebt gemaakt kan je vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 24 uur ontvang je een offerte in je digitale omgeving. Als er een andere aanbieder een beter aanbod heeft dan wat jij hebt aangevraagd dan wordt ook deze offerte met je besproken, zo weet je zeker dat je de beste deal hebt!

Published On: september 4th, 2023 /