let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Verbouwing financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Verbouwing financieren2023-09-01T11:06:01+02:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Geld lenen voor verbouwing: handig om te weten

Een verbouwing van je huis levert vaak naast woonplezier ook een waardeverhoging van je huis op, een goede investering dus. Maar wat als je het geld niet direct hebt om deze verbouwing te realiseren? Een verbouwing financieren is dan een prima optie. Wanneer je geld leent voor een verbouwing is het verstandig om je mogelijkheden goed te onderzoeken. Welke lening sluit het best aan voor een verbouwing, welke fiscale voordelen zijn er en welke bank heeft beste voorwaarden? Onze kredietspecialisten zorgen er altijd voor dat jij het beste aanbod ontvangt.

Een verbouwing financieren met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening voor een verbouwing financieren wordt het meest afgesloten. Je profiteert namelijk van een fiscaal voordeel wanneer het geld wordt gebruikt voor je eigen koopwoning. Daarnaast weet je precies wat de verbouwing je gaat kosten door de vaste looptijd en vaste maandlasten bij een persoonlijke lening.

Kenmerken persoonlijke lening voor een verbouwing

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Rente is fiscaal aftrekbaar

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over verbouwing financieren

Wil je een verbouwing financieren, kijk dan goed naar de mogelijkheden. Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een verbouwing. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoe kun je een verbouwing financieren?2022-01-26T10:40:11+01:00

Je kunt een verbouwing financieren met een persoonlijke lening of via je hypotheek.

Bij welke lening voor een verbouwing vertellen wij meer over de voor- een nadelen van beide financieringsopties. Zet de verschillen goed op een rij om te kijken welke vorm van het financieren van een verbouwing het beste past bij jouw situatie. In de meeste gevallen zijn de totale kosten van een persoonlijke lening voor een verbouwing lager dan bij het afsluiten van een hypotheek en profiteer je net als bij een hypotheek van fiscaal voordeel.

Wat kost geld lenen voor verbouwen?2022-01-26T10:58:08+01:00

Wanneer je geld leent voor een verbouwing met een persoonlijke lening heb je te maken met de volgende kosten:

 • Het geleende bedrag
 • Rentekosten

Het bedrag dat je vervolgens maandelijks betaalt is afhankelijk van het bedrag wat je wilt lenen, de gekozen looptijd en de hoogte van de rente. Je kunt eenvoudig je lening berekenen om te bekijken hoeveel de verbouwing je in totaal kost.

Wanneer je besluit een tweede hypotheek af te sluiten voor een verbouwing, heb je naast het geleende bedrag en de rentekosten ook nog te maken met aanvullende kosten in de vorm van hypotheekadvieskosten, notariskosten en taxatiekosten. Zo kan een in eerste instantie kleine verbouwing toch duur uitpakken en is een persoonlijke lening vaak een beter alternatief.

Breng dus goed in kaart wat de totale kosten van geld lenen voor een verbouwing voor beide manieren van financieren zijn voordat je een beslissing neemt.

Heb je graag iemand die dit voor jou uitzoekt? Laat je dan vooraf goed adviseren welke wijze van een verbouwing financieren voor jou het voordeligst is.

Is de rente van een lening voor verbouwing aftrekbaar?2022-01-26T11:36:19+01:00

Ja, een lening voor verbouwing is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Belangrijk is dat je het geld gebruikt voor de verbouwing een eigen koopwoning en de lening volledig voor de verbouwing wordt gebruikt. Je mag de lening alleen gebruiken voor zaken die onlosmakelijk verbonden zijn met je eigen woning.

Let op; alleen een persoonlijke lening is aftrekbaar, bij een doorlopend krediet is de rente van je lening niet aftrekbaar.

Meer informatie en voorwaarden met betrekking tot de aftrekbaarheid van een persoonlijke lening voor verbouwen vind je op de website van de belastingdienst.

Hoeveel kan ik lenen voor verbouwen?2022-01-26T11:49:21+01:00

Hoeveel je kunt lenen voor een verbouwing hangt af van verschillende factoren, waaronder je inkomsten, vaste lasten en manier van financieren.

Een verbouwing financieren met een persoonlijke lening kan namelijk altijd, zolang je financiële situatie het toelaat. Wil je alvast een indicatie van je verantwoorde leencapaciteit? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Wanneer je de verbouwing wilt financieren met een (tweede) hypotheek wordt er naast jouw persoonlijke situatie ook rekening gehouden met de waarde van de woning. De totale hypotheeklast mag namelijk nooit hoger zijn dan 100% van de woningwaarde en 106% van de woningwaarde wanneer het geld gebruikt wordt voor energiebesparende maatregelen.

Wil je weten hoeveel je precies kunt lenen voor een verbouwing en welke manier van financieren het voordeligst is? Neem dan telefonisch contact met ons op via 085 – 760 89 80 en laat je gratis en vrijblijvend adviseren door een van onze kredietspecialisten.

Hoe vind ik de goedkoopste lening voor verbouwen?2022-01-26T14:34:16+01:00

De goedkoopste lening voor verbouwen vind je op Simpel Lenen door meerdere aanbieders eenvoudig met elkaar te vergelijken op rente. Geef aan hoeveel geld je nodig hebt voor de verbouwing en zie direct welke bank de laagste rente biedt.

Let op; bij vrijwel alle online vergelijkers heb je te maken met een vanaf rente van de banken. Het kan dus zijn dat de rente hoger uitvalt dan je in eerste instantie had verwacht.

Hier komt direct het voordeel van een lening aanvragen via Simpel Lenen om de hoek kijken. Wanneer je een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt, vragen wij bij diverse banken een persoonlijk aanbod voor jou op. Hier kan zomaar uit blijken dat toch een andere bank voordeliger is. Je ontvangt vervolgens van ons de offerte van de bank met het beste aanbod!

Bekijk de actuele laagste rente van de banken voor jouw gewenste lening via lening vergelijken.

Meer informatie over geld lenen voor een verbouwing betalen

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over het financieren van een verbouwing.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke lening voor een verbouwing financieren?

Wil je thuis verbouwen en de verbouwing financieren dan heb je de keuze uit drie leenvormen, een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een tweede hypotheek, maar wat is nou eigenlijk het verschil en welke vorm past het beste bij mij? Wij leggen het graag aan je uit.

Persoonlijke lening verbouwing

Bij een persoonlijke lening voor een verbouwing financieren, leen je eenmalig een vast bedrag en betaal je gedurende een vooraf afgesproken looptijd de lening weer terug. De rente staat gedurende de gehele looptijd vast, zo weet je van tevoren precies wat de lening je maandelijks en in totaal kost. Gebruik je het geld voor een verbouwing van je eigen koopwoning? Dan profiteer je van fiscaal voordeel.

 • Bij een persoonlijke lening weet je vooraf precies hoeveel de lening jou uiteindelijk gaat kosten vanwege de vaste rente en vaste looptijd.
 • Een lening voor een verbouwing moet in maximaal 15 jaar afgelost worden. Je kan dus kiezen voor een looptijd tussen de 12 en 180 maanden.
 • De rente voor een verbouwing is fiscaal aftrekbaar mits het voor je eigen koopwoning is.
 • Bij de kredietverstrekkers waar wij mee samenwerken wordt kan je altijd extra boetevrij aflossen zodat je eerder van je lening af bent.
 • Je betaalt geen afsluit- of advieskosten,

Doorlopend krediet voor een verbouwing

Je spreekt van tevoren met de bank af tot welke kredietlimiet je geld op kunt nemen. Je betaalt vervolgens maandelijks een vast bedrag terug. Dit bedrag bestaat uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente, de rente kan tussentijds dus wijzigen. Bedragen die je hebt afgelost kun je in tegenstelling tot bij een persoonlijke lening ook weer opnemen.

 • Bij een doorlopend krediet kun je tot een vooraf afgesproken bedrag geld opnemen. Tussentijds afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar.
 • De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij een doorlopend krediet omdat je tussentijds afgelost geld opnieuw op kunt nemen.
 • Bij een doorlopend krediet weet je vooraf niet precies hoeveel de lening jou exact gaat kosten, dat heeft te maken met de volgende factoren;
  • Tijdens de looptijd kunnen reeds afgeloste bedragen weer worden opgenomen en kan er boetevrij extra worden afgelost.
  • De rente is variabel en dat betekent dat deze meebeweegt met de marktrente, gaat de marktrente omhoog? Dan gaat jouw rente mogelijk ook omhoog en andersom. Je betaalt wel alleen rente over het opgenomen bedrag.
  • Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd en einddatum, van te voren weet je dus niet wanneer de lening volledig is afgelost. Dit komt door de variabele rente en de mogelijkheid tot opname van reeds afgeloste bedragen.

Een verbouwing financieren met een doorlopend krediet is bij de meeste kredietverstrekkers niet meer mogelijk.

Tweede hypotheek voor een verbouwing; verbouwing financieren met overwaarde

Een tweede hypotheek is alleen mogelijk wanneer je overwaarde hebt op jouw woning. Je mag namelijk maar tot 100% van de waarde van je woning financieren met een hypotheek, hypotheek verhogen kan dus niet altijd. Een verbouwing financieren is dus niet altijd mogelijk via een tweede hypotheek. Daarnaast moet je het bedrag verantwoord kunnen lenen volgens de normen van de bank. Bij het afsluiten van een hypotheek krijg je daarnaast te maken met extra kosten in de vorm van advies-, taxatie- en notariskosten. Een lening afsluiten is daarentegen volledig kosteloos.

Of je het beste uit bent met een hypotheek of een lening is per situatie verschillend, onze kredietspecialisten kunnen je hier kosteloos en vrijblijvend in adviseren.

Tips voor een verbouwing financieren

 • Looptijd van de lening voor een verbouwing
  Bij het bepalen van de looptijd van de lening is het belangrijk om te bedenken welke maandlast acceptabel is. Een langere looptijd zorgt voor een lagere maandlast, maar een langere looptijd betekent ook een langere aflosperiode waardoor je dus in totaal meer rente kwijt bent dan bij een kortere looptijd.
 • Extra lenen voor verbouwing
  Bij een verbouwing financieren kunnen de kosten hoger uitvallen dan vooraf begroot, dit zijn onvoorziene kosten. Omdat dit vooraf moeilijk in te schatten is, is het gebruikelijk om altijd 5% extra te lenen voor onvoorziene kosten. Mocht je dit niet (volledig) nodig hebben dan kan dit weer boetevrij worden afgelost.
 • Subsidie voor verbouwing
  Ga je verbouwen en energiebesparende voorzieningen toepassen, dan is er soms subsidie beschikbaar vanuit de gemeente. Denk hierbij aan zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp of een sedum dak. Je krijgt dan een deel van de kosten vergoed. Informeer naar de mogelijkheden voor subsidie bij jouw gemeente.
 • Leningaanbieders en laagste rente vergelijken
  Er kunnen grote verschillen zitten in de rentepercentages en de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken om te kijken welke aanbieder het beste bij jouw wensen aansluit.
  Via Simpel Lenen kan je zelf een lening vergelijken en een offerte aanvragen bij de aanbieder waar jij een lening wilt afsluiten.

Lening verbouwing financieren berekenen

Als je geld wilt lenen voor een verbouwing dan kan je zelf berekenen of de gewenste lening haalbaar is via hoeveel kan ik lenen. Daarnaast wil je, voordat je de verbouwing financieren aan gaat vragen, weten wat de laagste rente voor je verbouwingslening is en wat het maandbedrag gaat worden. Je kunt direct leningen vergelijken om de laagste rente te vinden en de totale kosten voor de verbouwing te berekenen!

Laagste rente verbouwing financieren

Mocht je al elders een aanbod hebben gehad voor een vouwing financieren, check dan direct of dit ook de laagste rente op de markt is.

Mogelijk kan je voordeliger de verbouwing financieren.

Dit is op dit moment de top 5 laagste rente voor een verbouwing:

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 25.000Lender & Spender6,60%
€ 25.000Lloyds Bank6,90%
€ 25.000Freo7,00%
€ 25.000Defam premium7,10%
€ 25.000SNS Bank7,10%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 25.000 met een looptijd van 120 maanden.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een verbouwing via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Laagste vaste rente van Nederland v.a. 6,6%

 • Persoonlijk advies, je bent verzekerd van het beste aanbod

 • Binnen 24 uur een vrijblijvende offerte

 • Geen afsluit- of advieskosten

Een offerte aanvragen voor een verbouwing financieren

Wil je geld lenen voor een verbouwing financiering? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang kosteloos een persoonlijk advies over het gewenste leenbedrag en het beste aanbod van de bank. Of vergelijk leningen om te bekijken waar de laagste rente van banken wordt aangeboden.

Ga je akkoord met het aanbod van de bank? Wanneer alle benodigde stukken zijn aangeleverd en de bank deze heeft goedgekeurd, wordt je lening voor verbouwing vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan je al snel beginnen met klussen!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Verbouwing financieren