let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Caravan financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Caravan financieren2022-07-16T19:55:45+02:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Caravan financieren: handig om te weten

Caravan financieren met een lening. Met een caravan rondtrekken en dromen uit laten komen, velen wensen het maar hebben niet direct genoeg spaargeld om deze droom te financieren. Een lening kan dan uitkomst bieden. Bij ons leen je eenvoudig en verantwoord geld voor een caravan.

Wanneer je geld leent voor een caravan is het belangrijk om je mogelijkheden goed te onderzoeken. Waar ga ik een lening afsluiten? Wat voor leningen zijn er? Waar vind ik de laagste rente? Op onze website vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Een caravan financieren met een Persoonlijke Lening

Bij een caravan financieren wordt er vaak gekozen voor een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening biedt namelijk een hoop zekerheid door de vaste rente en looptijd. Je weet bij een persoonlijke lening precies hoeveel je maandelijks en in totaal kwijt bent en wanneer je schuld weer volledig is afgelost.

Verder wordt het bedrag dat je leent in één keer op je rekening gestort en kan je altijd boetevrij extra aflossen op je lening.

Kenmerken persoonlijke lening voor een caravan

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over caravan financieren

Meer weten over een caravan financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een caravan. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een caravan

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een caravan financieren.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Caravan financieren van spaargeld, door te leasen of met een lening?

Geld Lenen doe je niet iedere dag.  Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op een rij te zetten bij een caravan financieren.

Sparen voor een caravan

Een caravan financieren met je spaargeld is natuurlijk de meest ideale manier. Het kan echter zo zijn dat je het bedrag niet volledig tot je beschikking hebt of graag wat geld achter de hand wilt houden voor onverwachtse uitgaven. In dat geval kan het zinvol zijn om verder te kijken naar een lening.

Voordelen van sparen:

 • Voordeligste optie om een caravan te financieren
 • Je bent direct eigenaar van de caravan
 • Restwaarde bij verkoop van de caravan, is volledig voor jou

Nadelen van sparen:

 • Kost een flink bedrag van je spaarrekening
 • Je houdt minder geld geld over voor onvoorziene uitgaven

Het is dus belangrijk er goed over na te denken of je de caravan met eigen middelen wilt betalen.

Leasen van een caravan

Je kan een caravan financieren door middel van een financial lease constructie. Je doet hierbij een aanbetaling en de rest van het bedrag financier je door middel van een lening.

Voordelen van leasen

 • Je weet precies waar je aan toe bent aangezien je een vast bedrag per maand betaald.
 • Financiering van een groot gedeelte van de aanschaf, je hebt dus maar beperkt eigen middelen nodig om een leasecontract af te sluiten.

Nadelen van leasen

 • Je dient een gedeelte vooraf aan te betalen.
 • Rente ligt in veel gevallen iets hoger dan bij een lening.

Geld lenen voor een caravan

Wanneer je graag wat geld achter hand houdt voor onvoorziene uitgaven is een caravan financieren een goed alternatief..

De voordelen van lenen

 • Geen aanbetaling vooraf, dus geen eigen middelen nodig.
 • Je betaalt maandelijks een klein vast bedrag.
 • Je weet vooraf precies wat de lening jou in totaal gaat kosten.
 • Je bent direct eigenaar van de caravan die je met geleend geld hebt gekocht.
 • De opbrengst bij verkoop is volledig voor jou.
 • De lening kan altijd volledig boetevrij worden afgelost.

De nadelen van lenen

 • Je betaalt net als bij leasen een vergoeding in de vorm van rente waardoor de aanschaf uiteindelijk duurder is dan wanneer je alleen spaargeld gebruikt.

Een caravan financieren; welke leenvorm past bij mij?

Bij een caravan financieren heb je in principe twee verschillende leenvormen om uit te kiezen; een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

Voor een caravan is de meest gekozen lening een persoonlijke lening, aangezien er veel kredietverstrekkers zijn die geen doorlopend krediet verstrekken voor het financieren van een caravan.

Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen beide kredietvormen.

Persoonlijke Lening voor een caravan

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag voor de aanschaf van de caravan. Het bedrag krijg je in één keer op je rekening gestort zodat je de betaling kan doen bij de dealer of particuliere verkoper. Het bedrag dat je hebt geleend betaal je maandelijks in kleine beetjes terug. Vooraf stem je met de bank af over welke periode de lening wordt terugbetaald.

Tip: zorg ervoor dat je de looptijd afstemt op de periode dat je de caravan in bezit denkt te hebben. Zo zorg je ervoor dat je nooit nog de lening aan het afbetalen bent terwijl je de caravan al niet meer in bezit hebt.

Kenmerken van een persoonlijke lening:

 • De looptijd staat vast zodat je precies weet wanneer de lening volledig is afgelost.
 • De rente staat de gehele looptijd vast. Je maandelijkse kosten blijven dus ook hetzelfde, je komt hierdoor niet tussentijds voor verrassingen te staan.
 • Extra aflossen op een persoonlijke lening kan altijd boetevrij, hierdoor verkort je de looptijd en de totale kosten van je lening.

De meest gekozen leenvorm bij een caravan financieren is een persoonlijke lening.

Doorlopend Krediet voor een caravan

Een andere leenvorm waarvoor gekozen kan worden bij het financieren van een caravan is een doorlopend krediet. Bij het doorlopend krediet kun je tot een vooraf afgesproken kredietlimiet geld opnemen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Daarnaast kun je bedragen die je hebt afgelost ook weer tussentijds opnemen.

In tegenstelling tot een persoonlijke lening heeft een doorlopend krediet een variabele rente. Dat houdt in dat deze tussentijds kan wijzigen, zowel negatief als positief. Wie van zekerheid houdt gaat daarom ook vrijwel altijd voor een persoonlijke lening.

Kenmerken doorlopend krediet voor een caravan

 • De reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet. Hierdoor heb je altijd geld achter de hand voor bijvoorbeeld onderhoud.
 • De rente is variabel, dat betekend dat de verhouding tussen rente en aflossing tussentijds kan veranderen, met als gevolg dat de lening eerder of pas later volledig is afgelost.
 • Er hoeft alleen rente betaald te worden over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen op een doorlopend krediet kan altijd boetevrij.

Een caravan financieren met een doorlopend krediet is bij de meeste banken niet meer mogelijk.

Tips bij een caravan financieren

 • Houd rekening met afschrijving. De waarde van een caravan daalt snel en je wilt voorkomen dat bij verkoop de opbrengst lager is dan de openstaande lening.
 • Sluit een all-risk verzekering af. Mocht je geen all-risk verzekering hebben en je een ongeluk door eigen toedoen krijgt dan is er een kans dat de caravan total loss zal worden verklaart. Je krijgt dan niks terug van de verzekering maar moet de lening nog wel afbetaald worden. Dit is een onwenselijke situatie.
 • Bereken of een caravan financieren past in je maandelijks uitgavepatroon.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een caravan via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Laagste rente van Nederland v.a. 6,6%

 • Persoonlijk advies over je lening (kosteloos)

 • Offerte binnen 24 uur

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Geen afsluit- of advieskosten

Een offerte aanvragen voor een caravan financieren

Wil je een caravan financieren? Vraag dan geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aan voor de laagst rente van Nederland!

Wanneer de aanvraag bij ons binnen is nemen we contact met je op om je aanvraag te bespreken. Nadat de stukken zijn verzameld en de bank deze heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan je al snel kan wegrijden met je nieuwe caravan!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Voertuigen/Caravan financieren