let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Chalet financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Chalet financieren2022-07-16T20:35:10+02:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Chalet financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Altijd al een eigen chalet willen hebben? Via Simpel lenen kan je eenvoudig online een lening afsluiten voor de aanschaf van een chalet. Als je geen, of niet genoeg spaargeld hebt kan je een chalet financieren tot €150.000,- tegen een historisch lage rente!

Je kan vrijblijvend een aanvraag te doen, er zal een adviseur contact met je opnemen binnen 24 uur om je aanvraag te bespreken.

Persoonlijke Lening voor een chalet financieren

Een persoonlijke lening voor een chalet financieren is de meest gekozen vorm wanneer je op zoek bent naar een lening voor een chalet. Bij een persoonlijke lening staat de looptijd en de rente vast, hierdoor weet je vooraf precies hoeveel de lening je kost en wanneer je weer schuldenvrij bent.

Naast een persoonlijke lening informeren veel consumenten ook naar een hypotheek voor een chalet. Een hypotheek voor een chalet is echter vaak niet tot moeilijk te krijgen waardoor men automatisch bij de persoonlijke lening uitkomt.

Kenmerken persoonlijke lening voor een chalet

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over een chalet financieren

Wil je meer weten over chalet financieren dan vind je alle antwoorden bij de meest gestelde vragen. Kan je jou vraag niet vinden? Kijk dan bij het  overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe financier je een chalet?2022-02-22T15:20:49+01:00

Het financieren van een chalet is bijna nooit mogelijk met een nieuwe hypotheek, een hypotheekverstrekker eist namelijk dat jouw chalet op fundering van beton staat, dit is vaak niet het geval. Rust er veel overwaarde op de huidige woning? Dan is het bij enkele hypotheekaanbieders mogelijk om dit op te nemen voor een consumptieve uitgave. Geld lenen voor een chalet met een persoonlijke lening is vaak wel mogelijk! Bereken hoeveel je kunt lenen, bekijk het maandbedrag en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een chalet

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een chalet financieren.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke lening voor een chalet financieren?

Welke opties heb je wanneer je op zoek bent naar een lening voor een chalet? Een chalet financieren doe je niet elke dag, wij vertellen je graag hoe het zit.

Chalet financieren met een hypotheek

Een chalet is ook onroerend goed, maar een hypotheek vestigen op een chalet is bij de meeste banken niet mogelijk. Een chalet is vaak niet gebouwd met stenen en staat meestal niet op een fundering van beton. Hierdoor is het risico groter voor de bank dat er iets met het onderpand kan gebeuren en verstrekken zij daarom geen hypotheek. Enkele hypotheekverstrekkers willen een klein deel van de waarde van het chalet verstrekken tegen strenge voorwaarden maar de meeste banken doen niet aan een chalet financieren. Het komt weinig voor dat aan alle eisen voor het verkrijgen van een hypotheek op een chalet voldaan wordt.

Chalet financieren door opnemen overwaarde

Als je in bezit bent van een koopwoning dan is de kans groot dat je momenteel overwaarde op je woning hebt. Bij enkele hypotheekverstrekkers is het mogelijk om een “consumptieve opname” te doen door een deel van de overwaarde op te nemen voor privé doeleinden. Hier kan je een chalet financieren mee realiseren. Dit is niet bij alle hypotheekverstrekkers mogelijk. De totale hypotheekschuld mag nooit hoger zijn dan de waarde van je huidige koopwoning en er wordt een inkomenstoets gedaan.

Hou er rekening mee dat je bij het verhogen van de bestaande hypotheek je te maken krijgt met taxatie, advies- en notariskosten (ca. €4.000,- à €4.500,).

In de meeste gevallen ben je dan goedkoper uit met een persoonlijke lening.

Persoonlijke Lening voor een chalet financieren

Een persoonlijke lening voor een chalet betekent zekerheid. Zekerheid van een rente die vast staat, een vaste looptijd en vaste maandelijkse kosten.

 • Vaste rente en looptijd, hierdoor weet je voordat je de lening aangaat dat bij een persoonlijke lening de totale kosten vast staan en tussentijds (bijvoorbeeld door een rente wijziging) niet kan veranderen.
 • Een persoonlijke lening voor een chalet moet afgelost worden in een periode tussen de 12 en 120 maanden.
 • Bij een persoonlijke lening kunnen er tussentijds niet bedragen worden opgenomen welke al zijn afgelost.
 • De rente bij een chalet financieren is niet fiscaal aftrekbaar.
 • Sluit je een lening via Simpel Lenen? Dan kan er bij alle kredietverstrekkers boetevrij extra worden afgelost.

Een chalet financieren om te verhuren

Ben je op zoek naar een chalet om te verhuren? Dan is bij enkele hypotheekverstrekkers een “verhuurhypotheek” mogelijk. Hier zitten wel bepaalde voorwaarden aan zoals maximale verstrekking van 70% van de waarde van het chalet. Daarnaast geldt voor een verhuurhypotheek altijd een hogere rente omdat het risico van de bank hoger is dan wanneer deze niet wordt verhuurd. Wanneer je aan deze voorwaarden kan voldoen moet je nog 30% zelf bijleggen. Heb jij hier geen spaargeld voor dan kan je hier een chalet financieren. Je bent in de meeste gevallen goedkoper uit door een lening af te sluiten i.p.v. een verhuurhypotheek.

Bereken je lening voor chalet.

Chalet financieren; welke looptijd en maandlasten moet ik kiezen

Een chalet financieren; over welke periode moet ik de lening aflossen? Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag maar hierdoor doe je er ook langer over om de lening terug te betalen en vallen de totale kosten hoger uit. Bereken je lening eenvoudig en kijk welke maandbedrag je kunt missen.

Chalet financieren met lage rente

Een chalet financieren met lage rente, vergelijk hiervoor meerdere aanbieders met elkaar en vind zelf de laagste rente voor je lening! Via lening vergelijken kies je zelf de aanbieder met de goedkoopste financiering voor een chalet.

Een chalet financieren en boetevrij extra aflossen

Wil je een chalet financieren, kijk dan niet alleen naar de goedkoopste lening maar ook naar de voorwaarden. Mocht je de chalet verkopen dan zou het zonde zijn als je een boete moet betalen omdat je je lening in één keer aflost.

Sluit je je lening af via Simpel Lenen? Dan is het altijd mogelijk om je lening boetevrij af te lossen.

Tips voor een chalet financieren

 • Een chalet financieren doe je altijd bij een onafhankelijke aanbieder zoals Simpel Lenen. De rente van je eigen huisbank heeft vaak een stuk hogere rente dan andere aanbieders. Vergelijk zelf via onze rekentool; Lening vergelijken en vind de laagste rente!
 • Kies een looptijd waarvan het maandbedrag past binnen jou budget.
  Kies je voor een langere looptijd dan krijg je bij de meeste aanbieders een lagere rente.
 • Zorg dat je goed verzekerd bent tegen brand en stormschade.
 • Houd rekening met extra kosten.
  Wellicht is er sprake van een Vereniging Van Eigenaren (VVE), als dit zo is dan zit hier vaak een maandelijkse bijdrage aan vast. Daarnaast heb je te maken met kosten voor gas, water, licht en gemeentelijke lasten. Verder is het goed om uit te zoeken hoe hoog de eventuele kosten zijn voor de erfpacht.
 • Bekijk de mogelijk om jouw chalet te verhuren.
  Het chalet verhuren op de momenten dat je er zelf niet bent kan een goed rendement opleveren. Voordat je je chalet gaat verhuren vraag eerst lokaal of op het vakantiepark na of dit is toegestaan en wat de mogelijkheden hierin zijn. Let op, verhuren neemt ook risico’s met zich mee, verdiep je hier goed in!

Laagste rente voor chalet financieren

Wij hebben de top 5 laagste rentes voor een lening voor chalet op een rij gezet.

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 75.000Lender & Spender6,60%
€ 75.000Freo6,70%
€ 75.000Defam premium7,10%
€ 75.000SNS Bank7,10%
€ 75.000ING7,40%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 75.000 met een looptijd van 120 maanden.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een chalet via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Lenen tot € 150.000,-

 • Laagste rente van Nederland!

 • Beschik binnen 2 dagen over het geld

 • Geheel online aanvragen en afsluiten

 • Altijd met boetevrij extra aflossen

Een chalet financieren; hoe vraag ik een offerte aan?

Via Simpel Lenen kan je eenvoudig vrijblijvend een offerte aanvragen voor een chalet financieren. Je ontvangt vaak dezelfde dag nog een offerte met daarin het beste aanbod. Ga je akkoord met dit aanbod en heb je de benodigde stukken aangeleverd? De bank gaat bij goedkeuring vaak al binnen 24 uur over tot uitbetaling zodat je snel kan genieten van je eigen chalet!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Chalet financieren