Project Description
Inhoudsopgave
- Opbouw financieren; handig om te weten
- Persoonlijke Lening voor een opbouw financieren
- Veelgestelde vragen over een opbouw financieren
- Welke lening voor een opbouw financieren?
- Hypotheek of een lening voor een opbouw financieren?
- Opbouw financieren met overwaarde
- Opbouw financieren maar geen geld?
- Tips voor een opbouw financieren
- Waarom geld lenen via Simpel Lenen?
- Een offerte aanvragen voor een opbouw financieren
- Toon alles
Waarom Simpel Lenen?
Offerte binnen 24 uur
Geen afsluit- of advieskosten
Altijd boetevrij extra aflossen
Laagste rente garantie
Persoonlijk advies van een kredietspecialist
Dit vinden klanten
“Medewerkster dacht mee in oplossingen en dankzij een vakkundige begeleiding van haar was de lening snel en tot volle tevredenheid geregeld.”
Rick
Beoordeling via Trustpilot.com
Inhoudsopgave
- Opbouw financieren; handig om te weten
- Persoonlijke Lening voor een opbouw financieren
- Veelgestelde vragen over een opbouw financieren
- Welke lening voor een opbouw financieren?
- Hypotheek of een lening voor een opbouw financieren?
- Opbouw financieren met overwaarde
- Opbouw financieren maar geen geld?
- Tips voor een opbouw financieren
- Waarom geld lenen via Simpel Lenen?
- Een offerte aanvragen voor een opbouw financieren
- Toon alles
Linda
Adviseur
Binnen 24 uur een offerte ontvangen?
Binnen 24 uur een offerte ontvangen?
Opbouw financieren; handig om te weten
wil je een opbouw financieren dan komt er een hoop bij kijken. Het is een grote klus als je een opbouw wilt realiseren, daarnaast zit er een behoorlijk prijskaartje aan. Indien er geen spaargeld aanwezig is kan je een opbouw financieren d.m.v. een hypotheek of lening. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.
Persoonlijke Lening voor een opbouw financieren
Een opbouw financieren doen de meeste mensen met een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening krijg je het geld in één keer op je rekening gestort zodat je direct de aannemer kunt betalen. Je profiteert verder van een vaste rente en vaste looptijd zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Je maandelijkse kosten zijn de gehele looptijd hetzelfde en je weet precies wanneer je lening is afgelost.
Kenmerken persoonlijke lening voor een opbouw
Geld direct op je rekening
Vaste lage rente v.a. 6,5%
Vast bedrag per maand terugbetalen
Boetevrij extra aflossen
De rente staat de gehele looptijd vast
Rente is fiscaal aftrekbaar
Geen afsluit- of advieskosten
Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten
Waarom via ons lenen?
Grootste aanbod leningen
Simpel Lenen vergelijkt meerdere kredietverstrekkers met elkaar, op zowel de laagste rente als de meest gunstige voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de beste deal vindt!
Direct besparen op je huidige leningen
De rente staat historisch laag, door lopende leningen over te sluiten en/of samen te voegen kan je direct besparen op je maandlast!
De beste voorwaarden
Profiteren van de beste voorwaarden; zoals boetevrij extra aflossen en de mogelijkheid om risico’s als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden te verzekeren.
Hoge klantwaardering
Klanten beoordelen Simpel Lenen en onze partners als klantvriendelijk met goede communicatie. Wij scoren 5 sterren op Trustpilot.
Veelgestelde vragen over een opbouw financieren
Meer weten over een opbouw financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.
Een hypotheek afsluiten voor een opbouw financieren is mogelijk als het inkomen en de waarde van de woning dit toelaat. Bij het afsluiten van een hypotheek is de inkomenstoets zwaarder dan bij een persoonlijke lening. Daarnaast zijn de kosten voor het afsluiten van een hypotheek al gauw 4000 euro, het afsluiten van een persoonlijke lening is geheel kosteloos. De meeste gekozen leenvorm bij een opbouw financieren is een persoonlijke lening.
Bij het bepalen hoeveel geld je kan lenen voor een opbouw wordt er gekeken naar het totaalplaatje, zowel je persoonlijke als je financiële situatie wordt uitgebreid onder de loep genomen. Hoeveel huur of hypotheek je betaalt, wat je netto inkomen is en of je een tijdelijk of een vast contract hebt spelen hier een grote rol in. Bereken eenvoudig online hoeveel je kunt lenen.
De rente van een lening welke volledig gebruikt wordt voor woningverbetering zoals een opbouw van een eigen koopwoning, is aftrekbaar bij de belastingdienst. Je kan hier meer informatie over vinden op de website van de belastingdienst.
Elke lening boven de €250 wordt geregistreerd in het BKR, dit is wettelijk verplicht. Hierdoor kan elke bank bij het aangaan van een lening of hypotheek een BKR check uitvoeren om te overcreditering te voorkomen. De bank weet dan zeker dat het verantwoord is de lening of hypotheek te verstrekken.
Meer informatie over een opbouw financieren
Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een opbouw.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.
Welke lening voor een opbouw financieren?
Bij een opbouw financieren kan er gekozen worden uit twee verschillende leenvormen; een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De meeste consumenten kiezen voor een persoonlijke lening voor een opbouw financieren vanwege de zekerheid die deze lening biedt.
Een opbouw financieren met een persoonlijke lening
De meest gekozen leenvorm bij een opbouw financieren is een persoonlijke lening, omdat deze lening zekerheid biedt. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, vaste looptijd en dus ook vaste maandelijkse kosten. Je weet precies hoeveel de opbouw je gaat kosten en wanneer je lening is afgelost.
Enkele kenmerken van een persoonlijke lening voor een opbouw financieren:
- Bij een persoonlijke lening weet je vooraf precies hoeveel de lening jou uiteindelijk gaat kosten vanwege de vaste rente en vaste looptijd.
- Een lening voor een verbouwing moet in maximaal 15 jaar afgelost worden. Je kan dus kiezen voor een looptijd tussen de 12 en 180 maanden.
- De rente van een lening voor een opbouw is fiscaal aftrekbaar mits het voor je eigen koopwoning is.*
- Bij de kredietverstrekkers waar wij mee samenwerken wordt kan je altijd extra boetevrij aflossen zodat je eerder van je lening af bent.
*Een lening die je afsluit voor woningverbetering heeft fiscaal voordeel, de rente die je betaalt is aftrekbaar bij de belastingdienst.
Een opbouw financieren valt hier in de meeste gevallen ook onder!
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel kan je terugvinden op de website van de belastingdienst.
Een opbouw financieren met een doorlopend krediet
Een opbouw financieren met een doorlopend krediet komt minder vaak voor. Een doorlopend krediet is een flexibele lening met een variabele rente en geen vaste looptijd. Bij een doorlopend krediet kun je doorlopend geld opnemen tot een vooraf afgesproken kredietlimiet (het leenbedrag). Afgeloste bedragen kun je dus tussentijds weer opnemen.
Een nadeel van het doorlopend krediet is dat het vaak een hogere rente kent dan de persoonlijke lening en dat de rente variabel is. Deze kan tussentijds omhoog (of soms naar beneden) worden bijgesteld.
Voordelen van een doorlopend krediet voor een opbouw financieren
- De reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet. Hierdoor heb je altijd geld achter de hand voor bijvoorbeeld onderhoud.
- De maandlast staat vast, hierdoor weet je precies wat je per maand kwijt bent.
- Er hoeft alleen rente betaald te worden over het opgenomen bedrag.
- Extra aflossen op een doorlopend krediet kan altijd boetevrij.
Een ander nadeel van een doorlopend krediet voor een opbouw financieren is dat de betaalde rente niet fiscaal aftrekbaar is, in tegenstelling tot de rente bij een persoonlijke lening.
Hypotheek of een lening voor een opbouw financieren?
Wil je een opbouw financieren dan kan je naast een lening ook kiezen om je hypotheek te verhogen. Aantrekkelijk vanwege de lage rente van de hypotheek, maar houd rekening met extra kosten komen kijken bij het verhogen een hypotheek.
Daarnaast moet de waarde van de woning voldoende zijn, de hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan de waarde van de woning. Of je het beste uit bent met een hypotheek of een lening is per situatie verschillend, onze kredietspecialisten kunnen je hier kosteloos en vrijblijvend in adviseren.
Voor- en nadelen Persoonlijke lening of hypotheek bij een opbouw financieren
Een opbouw financieren kan d.m.v. een hypotheek en een persoonlijke lening. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen op een rij:
Voordelen van een persoonlijke lening:
- Een maximale looptijd van 15 jaar (180 maanden)
- Geen afsluit-, advies- of notariskosten
- Onbeperkt boetevrij extra aflossen
- Makkelijk geld bijlenen
- Totale kosten van de financiering liggen vaak lager dan bij een hypotheek.
Nadelen van een persoonlijke lening:
- Hogere rente dan bij een hypotheek
- Maximale looptijd van 15 jaar, een hypotheek heeft een lange looptijd van 30 jaar
Voordelen van een hypotheek:
- Een lagere rente
- Een maximale looptijd van 30 jaar
Nadelen van een hypotheek:
- Advies kosten
- Notariskosten
- Taxatiekosten
- Totale kosten (inclusief bovenstaande kosten) vaak hoger dan bij een persoonlijke lening
Om te weten wat beter bij je situatie past kan er een vrijblijvende aanvraag worden ingediend, er wordt dan contact met je opgenomen om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact met ons op op wanneer je vragen hebt of jouw situatie wilt bespreken met één van onze kredietspecialisten.
Opbouw financieren met overwaarde
Een opbouw financieren kan d.m.v. een hypotheek en een persoonlijke lening. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen op een rij:
Voordelen van een persoonlijke lening:
- Een maximale looptijd van 15 jaar (180 maanden)
- Geen afsluit-, advies- of notariskosten
- Onbeperkt boetevrij extra aflossen
- Makkelijk geld bijlenen
- Totale kosten van de financiering liggen vaak lager dan bij een hypotheek.
Nadelen van een persoonlijke lening:
- Hogere rente dan bij een hypotheek
- Maximale looptijd van 15 jaar, een hypotheek heeft een lange looptijd van 30 jaar
Voordelen van een hypotheek:
- Een lagere rente
- Een maximale looptijd van 30 jaar
Nadelen van een hypotheek:
- Advies kosten
- Notariskosten
- Taxatiekosten
- Totale kosten (inclusief bovenstaande kosten) vaak hoger dan bij een persoonlijke lening
Om te weten wat beter bij je situatie past kan er een vrijblijvende aanvraag worden ingediend, er wordt dan contact met je opgenomen om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact met ons op op wanneer je vragen hebt of jouw situatie wilt bespreken met één van onze kredietspecialisten.
Opbouw financieren maar geen geld?
Wil je een opbouw financieren maar je hebt geen spaargeld dan kan lenen een goede optie zijn. Bij een opbouw financieren betaal je een vast bedrag per maand en staat zowel de rente als de looptijd vast. Hierdoor heb je voordat je de lening afsluit zekerheid over de hoogte van het maandbedrag voor de lening. Het maandbedrag blijft de hele looptijd gelijk, ook als je extra aflost. Bij een extra aflossing wordt de looptijd ingekort waardoor je sneller schuldenvrij bent.
Tips voor een opbouw financieren
Onze 5 tips bij een opbouw financieren op een rij:
Looptijd van de lening bij een opbouw financieren
De looptijd van de lening bepaalt de hoogte van het maandbedrag maar ook de hoogte van de totale kosten van de lening. Hoe langer de looptijd hoe lager het maandbedrag maar de totale kosten van de lening zijn bij een langere looptijd hoger dan bij een kortere looptijd omdat je langer leent en dus langer rente moet betalen.
Extra lenen voor opbouw financieren
Wil je een opbouw financieren dan kan je te maken krijgen met onvoorziene kosten. Hierdoor kunnen de kosten van de verbouwing hoger uitvallen dan vooraf begroot. Vooraf is het lastig in te schatten of je hiermee te maken krijgt en zo ja met welk bedrag je het beste hiervoor rekening kan houden. Als uitgangspunt wordt vaak aangehouden om 5% meer te lenen. Mocht je dit niet nodig hebben dan kan dit volledig boetevrij worden afgelost.
Subsidie voor een opbouw financieren
Als je gaat verbouwen en direct energiebesparende voorzieningen toepassen dan zou je wellicht in aanmerking kunnen komen voor subsidie. Denk hierbij aan isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Je krijgt dan een deel van de kosten vergoed. Informeer naar de mogelijkheden voor subsidie via de website van de rijksoverheid.
Opbouw financieren fiscaal aftrekbaar
Een persoonlijke lening voor een opbouw is fiscaal aftrekbaar. De voorwaarde hiervoor is dat de volledige lening gebruikt wordt voor verbetering van de eigen woning, dat is bij een opbouw het geval. De betaalde rente per jaar kan je opvoeren bij de belastingdienst en wordt verrekend bij de jaarlijks inkomstenbelasting.
Lening aanbieders en laagste rente vergelijken voor opbouw financieren
Tussen de verschillende kredietverstrekkers kunnen grote verschillen in rentes en voorwaarden zitten. Het is daarom altijd verstandig om de lening via een onafhankelijke partij af te sluiten zoals Simpel Lenen. Vergelijk aanbieders op zowel rente als voorwaarden en vind de beste deal! Via Simpel Lenen kan je zelf vergelijken en een offerte aanvragen bij de aanbieder waar jij een lening wilt afsluiten.
Waarom geld lenen via Simpel Lenen?
Geld lenen voor een opbouw via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:
Kosteloos persoonlijk advies
Laagste rente van Nederland v.a. 6,6%
Offerte binnen 24 uur
Geen afsluit- of advieskosten
Geheel online werkwijze
Een offerte aanvragen voor een opbouw financieren
Wil je een opbouw financieren? Dan kun je geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aanvragen. Wanneer je aanvraag binnen is ontvang je een link voor je eigen persoonlijke omgeving waarin de offerte klaargezet zal worden door één van onze kredietspecialisten.
Nadat de offerte is ondertekend en je de benodigde stukken hebt aangeleverd controleren wij het dossier en sturen deze door naar de bank.
Is de bank akkoord? Dan wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan je al snel kan beginnen met het realiseren van de opbouw!