let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Studie financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Studie financieren2022-07-16T19:53:38+02:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Studie financieren: wat is handig om te weten?

Heb je plannen om (weer) te gaan studeren?
Dan is het ook goed om een duidelijk beeld te hebben van de kosten die bij de opleiding horen. Als er niet, of niet voldoende eigen middelen zijn om de studie te bekostigen dan kan je je studie financieren.
Waar moet ik op letten? Waar kan ik de beste deal vinden? Het zijn belangrijke vragen die hierbij komen kijken. Via Simpellenen.nl vind je antwoord op alle relevante vragen.

Een studie financieren met een Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm bij geld lenen om te studeren. Een persoonlijke lening zorgt voor zekerheid aangezien de looptijd en de rente vast staan voor de hele looptijd. Daarnaast wordt het geld in één keer op je rekening gestort.

Tevens is er zekerheid dat er aan het einde van de looptijd geen schuld meer openstaat.

Kenmerken persoonlijke lening voor een studie

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over studie financieren

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een studie?

Op onze website vindt je alle informatie die je nodig hebt voordat je een lening af gaat sluiten voor een studie financieren. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een studie

Meer informatie over een studie financieren vind je op onze website.
De belangrijkste onderwerpen hebben wij voor je op een rij gezet.

Geld sparen of lenen voor een studie financieren?

Geld Lenen is geen dagelijkse bezigheid. Bij een studie financieren is het belangrijk om de voor- en nadelen op een rij te zetten. Wij vertellen je hier meer over.

Geld sparen om te studeren

Sparen voor een studie is altijd de meest voordeligste optie. Een studie is prijzig, als je wilt studeren en je hebt niet (voldoende) spaargeld maar je toch de ambitie hebt om de studie te gaan volgen dan kan je er geld voor lenen. Bij het financieren van een studie dient er wel rekening gehouden te worden dat er maandelijks een bedrag aan rente en aflossing verschuldigd is.

Geld lenen om te studeren

Wanneer je niet in aanmerking komt voor een studiefinanciering, graag een buffer achter de hand wilt houden en je tegen een vast maanbedrag een studie wilt financieren, is geld lenen een goede optie.

Een studie financieren; Welke leenvormen zijn er?

Bij een studie financieren kan er gekozen worden uit twee verschillende soorten leningen: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Geld lenen voor een studie is meestal in de vorm van een persoonlijke lening. Je wilt namelijk weten waar je aan toe bent, daarnaast is het niet bij alle aanbieders mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten voor het financieren van een studie.

Wij vertellen je graag meer over de leenvormen

Persoonlijke Lening voor een studie

Bij een studie financieren met een persoonlijke lening heb je zekerheid van een vaste looptijd en een vaste rente. Hierdoor staat het maandbedrag ook vast en weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast staat het geld van de lening na goedkeuring snel op je rekening waardoor je de studie in één keer kan betalen.

Kenmerken van een persoonlijke lening:

 • Het bedrag wordt in 1x op je rekening gestort.
 • De looptijd staat vast, je weet precies wanneer de lening is afgelost.
 • De rente staat vast. Dit zorgt voor een stabiele maandlast.
 • De maandlasten staan de gehele looptijd vast. Het is hierdoor eenvoudig te berekenen wat de lening je gaat kosten
 • Een extra aflossing is altijd boetevrij.

Doorlopend Krediet voor een studie

Een doorlopend krediet zorgt voor een potje dat je altijd achter de hand hebt en op terug kan vallen als dat nodig is. Je kiest zelf of en wanneer je gebruik maakt van de lening. Er hoeft alleen rente betaald te worden over het bedrag wat is opgenomen

Kenmerken doorlopend krediet voor een studie

 • De reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet. Dit kan handig zijn voor onvoorziene kosten.
 • De rente staat niet vast maar beweegt mee met de marktrente, ook wel “een variabele rente” genoemd. Dit kan invloed hebben op de looptijd aangezien het maandbedrag gelijk blijft maar de verhouding tussen rente en aflossing tijdens de looptijd kan veranderen bij een rentewijziging.
 • Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen kan altijd boetevrij.

Een studie financieren met een doorlopend krediet is bij veel banken niet meer mogelijk.

Een studie financieren; tips!

 • Kies een lening met vaste einddatum.
 • Bereken wat de totale kosten voor de studie gaan worden. Handig om te kijken of dit past bij je financiële situatie.
 • Bekijk of vraag altijd naar de algemene voorwaarden. Het is goed om te weten of er boetevrij afgelost mag worden. Als er financiële ruimte is, is het altijd interessant om extra af te lossen maar wel indien dit boetevrij is.
 • Een keuken financieren via simpellenen.nl, vergelijk zelf meerdere aanbieders met elkaar en betaal niet teveel.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een studie via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

Persoonlijk adviseur

Een lening sluiten via Simpel Lenen is eenvoudig online te regelen. Na het doen van een aanvraag neemt een adviseur contact met je op om je wensen en je financiële situatie te bespreken. De adviseur zal dan met je meedenken of de gewenste lening mogelijk is maar ook of dit het beste aanbod is.

Er zal een vrijblijvende offerte worden aangevraagd bij de partij met de laagste rente, hierin wordt ook aangegeven welke documenten zij willen ontvangen. Vervolgens moeten de gevraagde documenten worden aangeleverd en zal er een beoordeling volgen.

Simpel Lenen heeft korte lijnen met de kredietaanbieders waar mee samen wordt gewerkt, dit zorgt voor een snelle beoordeling (vak binnen 24 uur!). Na goedkeuring worden de gelden direct overgemaakt.

Lage rente bij lening voor een studie

Via Simpel Lenen kan je een duidelijk overzicht vinden van de actuele rente van de diverse kredietverstrekkers.  Je kan zelf kiezen voor de aanbieder met de laagste rente en gunstige voorwaarden.

Bij vragen kan er altijd een aanvraag gedaan worden, een adviseur neemt dan vrijblijvend contact met je op om je vragen of onduidelijkheden te bespreken.
Pas na goedkeuring wordt er een aanvraag gedaan bij de kredietverstrekker welke het beste aansluit bij jou!

Geen kosten bij het afsluiten van een lening via Simpel Lenen

Het afsluiten van een lening via Simpel Lenen kost niks.
De maandlasten en de totale kosten van de lening inclusief de rente, worden wel uitgebreid met je besproken.  Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent.

Betrouwbare aanbieders

Vergelijk altijd meerdere aanbieders als je een lening wilt afsluiten. Grootbanken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO bieden meestal niet de laagste rente in de markt, sterker nog, meestal is hun rente een stuk hoger dan bij de gemiddelde kredietverstrekker.

Simpel Lenen vergelijkt voor jou meerdere betrouwbare kredietverstrekkers.

Een offerte aanvragen voor een studie financieren

Via Simpel Lenen kan er geheel vrijblijvend een offerte worden opgevraagd voor een studie financieren.

Als er een aanvraag is gedaan wordt er contact met je opgenomen om de aanvraag en je wensen te bespreken, de adviseur zal met je meedenken om de beste deal te kunnen sluiten!
Zodra alle documenten in bezit zijn van de bank worden deze, vanwege de korte lijntjes met de kredietverstrekkers, binnen 24 uur beoordeel en bij goedkeuring wordt er direct overgegaan tot uitbetaling. Het is in de meeste gevallen al haalbaar om het geld binnen48 uur op je rekening te hebben staan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Overig/Studie financieren