let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Zonnepanelen financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Zonnepanelen financieren2022-07-14T20:20:12+02:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,5%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Zonnepanelen financieren: handig om te weten

Als je zonnepanelen wilt aanschaffen voor je woning kan dit leiden tot een flinke besparing op je energierekening én het is waarde vermeerderend voor je woning. Het is verstandig om goed uit te zoeken welk rendement je kan behalen en of het überhaupt zinvol is voor jouw woning is om zonnepanelen te plaatsen. Indien je geen of niet voldoende spaargeld hebt óf je deze niet wilt aanspreken dan kan je zonnepanelen financieren. Het is belangrijk om je mogelijkheden hiervoor goed te onderzoeken. Waar ga ik een lening afsluiten? Wat voor leningen voor zonnepanelen? Waar vind ik de laagste rente zonnepanelen? Op onze website vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Kozijnen financieren met een Persoonlijke Lening voor zonnepanelen

Zonnepanelen financieren gebeurt meestal met een persoonlijke lening. Je leent hierbij eenmalig een bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Dit zorgt ervoor dat je precies weet wanneer de lening is afgelost en wat deze je in totaal kost. Daarnaast is de rente van de lening fiscaal aftrekbaar mits de zonnepanelen worden aangebracht op je eigen woning.

Kenmerken persoonlijke lening voor zonnepanelen

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Rente is fiscaal aftrekbaar

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen financieren

Meer weten over zonnepanelen financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor zonnepanelen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor zonnepanelen

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor zonnepanelen.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke lening voor zonnepanelen financieren?

Er zijn in sommige gemeentes speciale leningen die je kunt aanvragen bij zonnepanelen financieren. Wanneer dit in jouw gemeente niet het geval is heb je altijd nog de keuze om de zonnepanelen te financieren met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wanneer je via ons een aanvraag indient kijken wij altijd welke optie voor jou het voordeligst is.

Persoonlijke Lening voor zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen koopt weet je vaak al wat de aanschaf en installatie je gaat kosten. Daarnaast weet je ook wat de levensduur van de zonnepanelen is. Het ligt dan voor de hand om te kiezen voor een persoonlijke lening:

 • Je leent eenmalig een vast bedrag, dat in één keer wordt overgemaakt op je rekening.
 • De rente en looptijd staan vast, dit houdt in dat je precies weet wanneer de lening is afgelost en wat deze je in totaal gaat kosten.
 • Een lening voor zonnepanelen moet in maximaal 15 jaar afgelost worden. Je kan dus kiezen voor een looptijd tussen de 12 en 180 maanden.
 • De rente voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar mits het voor je eigen koopwoning is.
 • Bij de kredietverstrekkers waar mee samengewerkt wordt kan je altijd extra boetevrij aflossen zodat je eerder van je lening af bent.

Zonnepanelen financieren is bijna altijd met een persoonlijke lening!

Doorlopend Krediet voor zonnepanelen

Een andere optie is het afsluiten van een doorlopend krediet voor zonnepanelen. Er zijn echter maar weinig mensen die voor deze leenvorm kiezen, onder andere omdat de rente niet fiscaal aftrekbaar is. Daarnaast ligt doorgaans de rente van een doorlopend krediet hoger dan bij een persoonlijke lening.

Een aantal kenmerken van het doorlopend krediet:

 • Bij een doorlopend krediet kun je tot een vooraf afgesproken bedrag geld opnemen. Tussentijds afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar.
 • De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij een doorlopend krediet omdat je tussentijds afgelost geld opnieuw op kunt nemen.
 • Bij een doorlopend krediet weet je vooraf niet precies hoeveel de lening jou exact gaat kosten, dat heeft te maken met de volgende factoren;
  • Tijdens de looptijd kunnen reeds afgeloste bedragen weer worden opgenomen en kan er boetevrij extra worden afgelost.
  • De rente is variabel en dat betekent dat deze meebeweegt met de marktrente, gaat de marktrente omhoog? Dan gaat jouw rente mogelijk ook omhoog en andersom. Je betaalt wel alleen rente over het opgenomen bedrag.
  • Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd en einddatum, van te voren weet je dus niet wanneer de lening volledig is afgelost. Dit komt door de variabele rente en de mogelijkheid tot opname van reeds afgeloste bedragen.

Zonnepanelen financieren met een doorlopend krediet is bij de meeste kredietaanbieders niet meer mogelijk.

Zonnepanelen financieren; belangrijke tips

 • Looptijd van de lening voor zonnepanelen
  Zonnepanelen financieren, welke looptijd moet ik kiezen? Bij het bepalen van de looptijd van de lening is het belangrijk om te bedenken welke maandlast acceptabel is. Een langere looptijd zorgt voor een lagere maandlast, maar een langere looptijd betekent ook een langere aflosperiode waardoor je dus in totaal meer rente kwijt bent dan bij een kortere looptijd.
 • Onvoorziene kosten bij aanschaf zonnepanelen
  Als je zonnepanelen gaat aanschaffen kunnen de kosten hoger uitvallen dan vooraf begroot, dit zijn onvoorziene kosten. Omdat dit vooraf niet altijd goed is in te schatten is het gebruikelijk om altijd 5% extra te lenen voor onvoorziene kosten. Mocht je dit niet (volledig) nodig hebben dan kan dit weer boetevrij worden afgelost.
 • Subsidie voor zonnepanelen
  Ga je zonnepanelen aanschaffen dan is de btw terug te vragen van de belastingdienst omdat je wordt gezien als “klein ondernemer”. Hier is geen kvk inschrijving voor nodig. Verdere info kunt u terug vinden op de website van de belastingdienst. Mocht je naast de aanschaf van zonnepanelen ook andere energie besparende voorzieningen toepassen op je eigen woning dan is er soms subsidie beschikbaar vanuit de gemeente. Denk hierbij aan isolatie, een warmtepomp of een sedum dak. Je kan dan wellicht een deel van de kosten vergoed krijgen. Informeer naar de mogelijkheden voor subsidie bij jouw gemeente.
 • Lening aanbieders en laagste rente vergelijken.
  Er kunnen grote verschillen zitten in de rentepercentages en de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers. Het is daarom belangrijk om goed te vergelijken om te kijken welke aanbieder het beste bij jouw wensen aansluit.
  Via Simpel Lenen kan je zelf vergelijken en een offerte aanvragen bij de aanbieder waar jij een lening wilt afsluiten.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor zonnepanelen via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

Lenen voor zonnepanelen met persoonlijk advies

Tegenwoordig kun je net als bij ons overal eenvoudig online geld lenen. Het nadeel van alles online en zelf doen is dat je ook zelf alles eerst moet uitzoeken om te kunnen bepalen welke lening het beste bij je past en welke lening in jouw situatie het voordeligst is.

Via ons vraag je eenvoudig online je lening aan, waarna een adviseur contact met je opneemt om je wensen en persoonlijke situatie te bespreken. Wij gaan vervolgens voor je op zoek naar het voordeligste aanbod door bij verschillende banken het aanbod voor je op te vragen. Op deze manier ben je altijd verzekerd van de laagste rente.

Lage rente bij lening voor zonnepanelen

Geld lenen via Simpel Lenen houdt in dat je altijd leent tegen de laagst mogelijke rente. De banken waar wij mee samenwerken hanteren de laagste rentetarieven van Nederland. Wij vragen bij verschillende banken het aanbod voor je op waarna je altijd het meest voordelige aanbod krijgt.

Je kunt hier de rente vergelijken van alle banken.

Geen afsluitkosten bij het afsluiten van een lening via Simpel Lenen

Bij ons betaal je geen advies- of afsluitkosten. De kosten van de lening zelf worden natuurlijk wel uitgebreid met je besproken en inzichtelijk gemaakt. Zo weet je precies wat de maandlasten en de totale kosten zijn van de gekozen lening. Je weet zo precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Lenen bij gerenommeerde banken

Ben je van plan om een lening af te sluiten, vergelijk dan altijd meerdere aanbieders. De rente van grootbanken zoals ING, Rabobank en ABN AMRO zijn vaak een stuk hoger dan bij de gemiddelde kredietverstrekker. Simpel Lenen biedt meerdere betrouwbare kredietverstrekkers aan waar jij uit kan kiezen.

Zonnepanelen financieren? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor het financieren van zonnepanelen.

Zonnepanelen financieren regel je eenvoudig online via simpellenen.nl. Je kan geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor de financiering van zonnepanelen. Zodra we je aanvraag binnen hebben wordt er contact met je opgenomen om je aanvraag te bespreken en het aanbod voor je op te vragen. Nadat de benodigde stukken zijn aangeleverd en de offerte is ondertekend sturen wij het dossier door naar de bank, wanneer de bank deze heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kunnen de zonnepanelen besteld worden en kan je al snel beginnen met stroom opwekken en besparen op je maandelijkse energierekening!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Zonnepanelen financieren