let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Boot financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Boot financieren2023-01-25T21:49:30+01:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Boot financieren; Handig om te weten

Geld lenen voor een boot, het wordt steeds populairder om een zeilboot, motorboot of een sloep aan te schaffen voor vakanties of om vrije tijd door te brengen. Wil je een boot financieren? Zoek dan niet verder, bij Simpel Lenen vind je de laagste rente van Nederland! Via Simpel Lenen is dit eenvoudig online te regelen. Bereken of de gewenste lening haalbaar is, vergelijk aanbieders en vraag zelf de lening aan die past bij jou.

Een boot financieren met een Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening is waar de meeste Nederlanders voor kiezen bij een boot financieren. Je hebt namelijk een vast maandbedrag, vaste looptijd en een vaste rente. Tijdens de looptijd kan er dus niks wijzigen waardoor je weet wat de totale kosten zijn en wanneer de lening is afgelost.

Kenmerken persoonlijke lening voor een boot

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een boot

Meer weten over een boot financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een boot. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe financier je een boot?2022-03-10T16:08:08+01:00

Een boot kan je financieren met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een hypotheek is in de meeste gevallen niet mogelijk, vooral niet wanneer het een kleine boot om mee te recreëren betreft. De meest gekozen leenvorm bij een boot financiering is een persoonlijke lening omdat er vooraf een looptijd wordt afgesproken, hierdoor weet je zeker wanneer de lening is afgelost.

Kun je een hypotheek afsluiten om een boot te kopen?2022-03-10T16:05:19+01:00

Het is bij enkele hypotheekverstrekkers mogelijk om een hypotheek op een boot te vestigen. Mocht je een hypotheek willen afsluiten voor een boot dan heb je te maken met strenge voorwaarden. Kom je hier niet voor in aanmerking? Dan is de meest gekozen leenvorm een persoonlijke lening wanneer je geld wilt lenen voor een boot.

Waar vind ik de goedkoopste lening voor een boot?2022-03-10T16:03:32+01:00

Het afsluiten van een lening voor een boot kost niks maar er moet wel rente betaalt worden over de lening. Het maandbedrag voor een boot financiering is afhankelijk van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Bereken je lening voor een boot.

Wat kost een lening voor een boot?2022-03-10T15:56:50+01:00

Het afsluiten van een lening voor een boot kost niks maar er moet wel rente betaalt worden over de lening. Het maandbedrag voor een boot financiering is afhankelijk van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Bereken je lening voor een boot.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een boot

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een boot.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke leenvorm voor een boot financieren?

Bij een boot financieren kan je kiezen uit 2 soorten leningen; een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Vaak wordt er gekozen voor een persoonlijke lening bij de financiering van een boot vanwege de vaste rente en vaste looptijd.

Persoonlijke Lening voor een boot

 • De looptijd wordt in de meeste gevallen afgestemd op de levensduur, hierdoor voorkom je dat de openstaande schuld hoger is dan de dagwaarde van de boot.
 • Een vaste looptijd waardoor je precies weet wanneer de lening volledig is afgelost.
 • Een vaste rente tijdens de gehele looptijd vast. Je komt hierdoor niet tussentijds voor verrassingen.
 • Elke maand een vast maandbedrag tijdens de gehele looptijd vast. Hierdoor weet je exact wat de lening voor de boot je maandelijks kost.
 • De rente van een boot financieren is niet fiscaal aftrekbaar.
 • Extra aflossen op een persoonlijke lening kan altijd boetevrij.

Doorlopend Krediet voor een boot

Een doorlopend krediet is een flexibele lening met een variabele rente en geen vaste looptijd.

Doorlopend krediet voor een boot financieren

 • Reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet.
 • Een variabele rente, dat betekend dat de verhouding tussen rente en aflossing tussentijds kan veranderen, met als gevolg dat de lening eerder of pas later volledig is afgelost.
 • Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen op een doorlopend krediet kan altijd boetevrij.

Boot financieren met hypotheek

Een boot hypotheek is niet mogelijk onder een reguliere hypotheek. Bij enkele hypotheekverstrekkers is het mogelijk om een “scheepshypotheek” af te sluiten. Hier gelden wel strenge en aanvullende voorwaarden voor.

Als er overwaarde op je woning rust, is het bij sommige banken mogelijk om een deel hiervan privé uit te laten keren voor een boot financieren.

Als beide mogelijkheden niet haalbaar zijn, bereken dan de mogelijkheden voor een persoonlijke lening via onze hoeveel kan ik lenen berekening.

Boot financieren met scheepshypotheek

Het is bij enkele hypotheekverstrekkers mogelijk om een scheepshypotheek af te sluiten. Vaak zijn hier wel extra voorwaarden aan verbonden zoals een verplicht brandmerk en verplichte inschrijving bij het kadaster. Het voordeel van een scheepshypotheek is dat je kan kiezen voor een langere looptijd waardoor het maandbedrag lager uitvalt. Vaak kom je niet in aanmerking komt voor een scheepshypotheek en is een boot financieren met een persoonlijke lening de meest gekozen leenvorm.

Boot financieren met overwaarde

Een boot financieren met overwaarde is bij sommige hypotheekverstrekkers (deels) mogelijk. Dit is wel afhankelijk van de algemene voorwaarden van de betreffende aanbieder, bepaalde banken bieden de mogelijkheid niet. Een voordeel van een boot financieren met een 2e hypotheek is dat er gekozen kan worden voor een langere looptijd wat zorgt voor een lager maandbedrag.

Let op: hou er wel rekening mee dat je bij een tweede hypotheek te maken krijgt met extra kosten in de vorm van taxatie-, notaris en afsluitkosten. Dit kan de totale kosten van de financiering flink verhogen ten opzichte van een persoonlijke lening.

Heb je geen koopwoning of is het niet mogelijk om overwaarde op te nemen voor een privé uitgave bekijk dan de mogelijkheden voor een persoonlijke lening. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, betaal je geen aanvullende kosten.

Boot financieren berekenen

Sloep of andere boot financieren

Een sloep financieren is mogelijk middels een persoonlijke lening als je financiële situatie het toelaat. Bij een persoonlijke lening weet je vooraf wat de totale kosten, de rente en het maandbedrag gaat worden. Aangezien de looptijd ook vooraf wordt besproken weet je exact wanneer de sloep volledig is afgelost. Een sloep kost al snel 15.000 euro, wil je een boot financieren dan kost dit je gemiddeld 146,25 per maand.

Laagste rente boot financieren

Wij hebben de top 5 laagste rentes voor een boot op een rij gezet.

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 15.000Lender & Spender6,90%
€ 15.000Lloyds Bank7,10%
€ 15.000SNS Bank7,10%
€ 15.000Freo7,20%
€ 15.000Defam premium7,50%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 15.000 met een looptijd van 60 maanden.

Boot financieren en verhuren

Een boot financieren om te verhuren is mogelijk. Bij een persoonlijke lening hoef je namelijk geen onderpand te geven. Dat betekent dus dat je ook geen toestemming nodig hebt om te doen wat jij maar wilt met de boot waar je een lening voor hebt afgesloten. Een boot financieren en verhuren is dus volledig toegestaan, daarnaar kan het verhuren van jouw boot een goed rendement opleveren. Een boot financieren en verhuren kan best interessant zijn omdat de inkomsten vaak hoger zijn dan de lasten van de lening.

Verdiep je wel goed in de voorwaarden die van toepassing zijn wanneer je jouw boot wilt gaan verhuren en bespreek met je verzekeringsmaatschappij de mogelijkheden voor het verzekeren bij verhuur. Controleer daarnaast altijd of je een vergunning nodig hebt.

Goedkoopste lening van Nederland voor een boot financieren

De goedkoopste lening voor een boot financieren is te vinden op Simpel Lenen. Simpel Lenen is een volledig onafhankelijk vergelijkingssite waar je alle aanbieders met elkaar kan vergelijken op zowel rente als voorwaarden. Simpel Lenen is zelf zo zeker van haar zaak dat zij een rente garantie geven voor de laagste rente van Nederland. Waarom nog verder zoeken als je zeker weet dat je een boot financieren eenvoudig en volledig online kan regelen via Simpellenen.nl.

Vraag een offerte aan voor een boot financieren en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte van de goedkoopste lening van Nederland!

Tips voor aanschaf van een nieuwe boot en boot financieren

 • Kies een boot welke past bij het gebied waar je wilt gaan varen.
 • Kijk of je een vaarbewijs nodig hebt voor de gewenste boot.
 • Kiest u voor een boot met staal of polyester? Laat je goed informeren over de voor- en nadelen.
 • Koop bij voorkeur bij een erkende verkoper met HISWA keurmerk.
 • Maak altijd een proefvaart.
 • Zet de koop op schrift waarin u de afspraken met de verkoper vastlegt.
 • Bereken de kosten voor de boot.
 • Bereken de mogelijk voor een boot financieren.
 • Verzeker je boot.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

Geld lenen voor een boot via Simpel Lenen heeft de volgende voordelen:

 • Lenen tot € 150.000,-

 • Laagste rente van Nederland!

 • Beschik binnen 2 dagen over het geld

 • Geheel online aanvragen en afsluiten

 • Altijd met boetevrij extra aflossen

Een offerte aanvragen voor een boot financieren

Via Simpel Lenen kan je eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen voor een motor financieren.
Simpel Lenen staat voor service, flexibiliteit en ontzorgen van de klant.

Wij denken mee om tot de beste deal te komen, proberen flexibel te zijn met de harde eisen van de bank en willen de klant geheel ontzorgen!

Als er een aanvraag is gedaan wordt er contact met je opgenomen om de aanvraag te bespreken en om te kijken of de gekozen lening ook echt de beste deal is.

Als alles stukken binnen zijn worden deze gecontroleerd door ons en vervolgens doorgestuurd naar de kredietverstrekker, vanwege de korte lijntjes en de zorgvuldige voorbereiding kan de bank over gaan tot beoordeling en bij goedkeuring direct de uitbetaling verzorgen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Voertuigen/Boot financieren