let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Dakkapel financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,6%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Dakkapel financieren2022-07-13T21:00:47+02:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Dakkapel financieren

Een dakkapel laten plaatsen of vervangen kan flink in de kosten lopen. Een dakkapel financieren zorgt voor extra vierkante meters en is daardoor een goede investering.  Als het niet mogelijk is dit met spaargeld te betalen dan kan je een dakkapel financieren met een persoonlijke lening.

Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Dakkapel financieren met een Persoonlijke Lening

Een dakkapel financieren met een persoonlijke lening is de leenvorm die meestal wordt gekozen, je hebt zekerheid over de looptijd, rente en het maandbedrag en je hebt direct beschikking over het geleend bedrag.
Daarnaast is het bij de meeste banken niet mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten voor een dakkapel.

Kenmerken persoonlijke lening voor een dakkapel

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Rente is fiscaal aftrekbaar

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over een dakkapel financieren

Meer weten over een dakkapel financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een dakkapel. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een dakkapel

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een dakkapel financieren.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Met welke leenvorm kun je een dakkapel financieren?

Bij het financieren van een dakkapel kan je kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Over het algemeen kiest men voor een persoonlijke lening bij de financiering van een dakkapel vanwege de vaste rente, vaste looptijd en de fiscale aftrekbaarheid van de rente. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en wat de totale lening je gaat kosten.
Bij een doorlopend krediet is dit vooraf niet duidelijk, dit komt door de variabele rente en dus ook een variabele looptijd.

Een dakkapel financieren doen de meeste mensen met een persoonlijke lening.

Persoonlijke Lening voor een dakkapel

 • Bij een persoonlijke lening staat de rente en de looptijd vast, je weet precies wat de lening je uiteindelijk gaat kosten.
 • Een lening voor woningverbetering moet in maximaal 15 jaar afgelost worden. Er kan gekozen worden voor een looptijd tussen de 12 en 180 maanden.
 • De rente van een lening voor een dakkapel is fiscaal aftrekbaar mits het voor je eigen koopwoning is.*
 • Bij een persoonlijke lening kunnen er niet tussentijds bedragen worden opgenomen, dit is bij een doorlopend krediet wel mogelijk. Vallen de kosten voor het plaatsen van een dakkapel hoger uit dan vooraf begroot, dan is het wel mogelijk om een verhoging aan te vragen. Er dienen dan ook nieuwe documenten te worden aangeleverd.
 • Kredietverstrekkers welke worden aangeboden door Simpel Lenen bieden altijd de mogelijkheid om boetevrij af te lossen zodat je eerder van je lening af bent.

*Een lening die je afsluit voor woningverbetering van je eigen (koop)woning heeft fiscaal voordeel, de rente die je betaalt is aftrekbaar bij de belastingdienst.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel bij een dakkapel financieren kan je terugvinden op de website van de belastingdienst.

Doorlopend Krediet voor een dakkapel

Een doorlopend krediet is een flexibele lening, wat betekent dat je flexibel geld op kan nemen en extra kan aflossen. De rente is variabel en hierdoor is er geen vaste looptijd.

Voordelen van een doorlopend krediet voor het financieren van een dakkapel

 • De reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen wanneer het jou uitkomt. Hierdoor kan je altijd terugvallen op een “potje” met geld bij onvoorziene kosten.
 • De maandlast staat vast, hierdoor weet je precies wat je per maand kwijt bent aan de lening.
 • Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen op een doorlopend krediet kan boetevrij.

Het nadeel van een dakkapel financieren met een doorlopend krediet is dat de betaalde rente niet fiscaal aftrekbaar is.

Dakkapel financieren met een hypotheek of een lening?

Een hypotheek krijgen voor alleen een dakkapel is bijna altijd een stuk duurder dan het afsluiten van een lening. Een hypotheekverstrekker heeft strengere leennormen bij het verkrijgen van een hypotheek dan bij afsluiten van een lening waardoor wordt er vaak gekozen voor een lening. Belangrijk verschil is dat bij het afsluiten van een lening geen kosten komen kijken en bij het afsluiten van een hypotheek je al gauw te maken hebt met ongeveer €4.000,- aan kosten voor het advies, taxatie en notaris kosten.

Ga je een dakkapel financieren? Wat beter past bij jouw situatie wordt uitgebreid besproken met één van de adviseurs zodra er een aanvraag is gedaan.

Voor- en nadelen Persoonlijke lening of hypotheek

Je kan een dakkapel financieren met een hypotheek of een persoonlijke lening.  Hieronder zetten wij de voor- en nadelen op een rij:

Voordelen van een persoonlijke lening:

 • Een looptijd van maximaal 15 jaar
 • Geen afsluitkosten bij een lening
 • Geen advieskosten bij een lening
 • Geen notariskosten bij een lening
 • Boetevrij extra aflossen
 • Makkelijk geld bij lenen.
 • Totale kosten van een persoonlijke lening is vaak lager dan bij een hypotheek.

Nadelen van een persoonlijke lening:

 • Hogere rente dan bij een hypotheek
 • Maximale looptijd van 15 jaar

Voordelen van een hypotheek:

 • Een lagere rente
 • Een maximale looptijd van 30 jaar

Nadelen van een hypotheek:

 • Advies kosten
 • Notariskosten
 • Taxatiekosten
 • Totale kosten (inclusief bovenstaande kosten) vaak hoger dan bij een persoonlijke lening

Om zeker te zijn wat beter bij je situatie past kan er een vrijblijvende aanvraag worden gedaan via onze website, er wordt contact met je opgenomen om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Neem vrijblijvend contact met ons op op wanneer je vragen hebt over jouw situatie of wilt spreken met één van onze kredietspecialisten.

Dakkapel financieren? Vraag online een offerte aan voor de financiering van een dakkapel

Een dakkapel financieren doe je door  geheel vrijblijvend en eenvoudig online een offerte aan te vragen via Simpel Lenen. Als je aanvraag is goedgekeurd dan ontvang je per mail een link voor je eigen persoonlijke omgeving waar de offerte klaargezet zal worden. Via de online omgeving kunnen ook de gevraagde stukken uploaden.

Als de offerte is ondertekend en de benodigde stukken zijn aangeleverd, wordt het dossier door ons gecontroleerd voordat deze naar de bank wordt doorgezet.

Als de bank akkoord is staat het geld vaak binnen 48 uur op de rekening en kunnen de extra vierkante meters echt worden gerealiseerd!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Dakkapel financieren