let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Recreatiewoning financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Recreatiewoning financieren2022-07-15T11:11:48+02:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Een recreatiewoning financieren: handig om te weten

Je hebt een mooie recreatiewoning gevonden in Nederland of het buitenland. Maar hoe ga je deze recreatiewoning financieren? Wanneer je een deel spaargeld hebt, dan kun je dat gebruiken en de rest van de financiering aanvullen met een lening. Heb je geen spaargeld of wil je die niet gebruiken? Regel de financiering dan geheel met een lening.

Recreatiewoning financieren met een Persoonlijke Lening

Een recreatiewoning financieren met een persoonlijke lening is eigenlijk de standaard keuze. Bij een persoonlijke lening heb je namelijk de zekerheid van een vaste looptijd, een vaste rente en wordt het geld in één keer op je rekening gestort.

Kenmerken persoonlijke lening voor een recreatiewoning

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over een recreatiewoning financieren

Meer weten over geld lenen voor een recreatiewoning? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over een recreatiewoning financieren. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen voor een recreatiewoning

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een recreatiewoning.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Recreatiewoning financieren met een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Een recreatiewoning financieren kan met twee leenvormen, een doorlopend krediet en een persoonlijke lening, maar wat is nou eigenlijk het verschil en welke is het meest geschikt voor de financiering van een recreatiewoning? Wij leggen het graag aan je uit.

Persoonlijke Lening voor een recreatiewoning

Een persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm als het aankomt op een recreatiewoning. Je leent eenmalig een vast bedrag en betaalt dit bedrag gedurende een vaste looptijd maandelijks terug. Dit maandelijkse bedrag bestaat uit rente en aflossing en staat de gehele looptijd vast. Heb je tussendoor extra geld beschikbaar? Je mag altijd boetevrij extra aflossen op je lening.

 • Bij een persoonlijke lening weet je vooraf precies hoeveel de lening jou uiteindelijk gaat kosten vanwege de vaste rente en vaste looptijd.
 • Een lening voor een recreatiewoning moet in maximaal 10 jaar afgelost worden. Je kan dus kiezen voor een looptijd tussen de 12 en 120 maanden.
 • Bij een persoonlijke lening kun je in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet, tussentijds afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Mochten de kosten voor een recreatiewoning hoger uitvallen dan vooraf begroot zal je een verhoging moeten aanvragen.

Doorlopend Krediet voor een recreatiewoning

Een andere leenvorm is het doorlopend krediet. In de praktijk wordt deze vorm eigenlijk nooit afgesloten voor een recreatiewoning. Een aantal van de kenmerken van het doorlopend krediet zijn:

 • Bij een doorlopend krediet kun je tot een vooraf afgesproken bedrag geld opnemen. Tussentijds afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar.
 • Tijdens de looptijd kunnen reeds afgeloste bedragen weer worden opgenomen en kan er boetevrij extra worden afgelost.
 • De rente is variabel en dat betekent dat deze meebeweegt met de marktrente, gaat de marktrente omhoog? Dan gaat jouw rente mogelijk ook omhoog en andersom. Je betaalt wel alleen rente over het opgenomen bedrag.
 • Een doorlopend krediet heeft geen vaste looptijd en einddatum, van te voren weet je dus niet wanneer de lening volledig is afgelost. Dit komt door de variabele rente en de mogelijkheid tot opname van reeds afgeloste bedragen.

Hoe kan ik een recreatiewoning financiering aanvragen?

Volledig uw recreatiewoning financieren? Een recreatiewoning financiering aanvragen is eenvoudig online te regelen via simpellenen.nl. Hier kan je berekenen hoeveel je kan lenen o.b.v. jou financiële situatie, aanbieders vergelijken en de aanbieder met het beste aanbod kiezen door op ‘offerte aanvragen’ te klikken. Vervolgens vul je het aanvraagformulier in en ontvang je binnen 48 uur een offerte. Mocht de kredietspecialist nog vragen hebben dan wordt er telefonisch contact opgenomen om deze te bespreken en om vertraging te voorkomen. Als er een aanbieder is met een beter aanbod dan de gekozen partij dan wordt dit altijd besproken, zo weet je zeker dat je de beste deal sluit!

Kan ik 100% van mijn recreatiewoning financieren?

Recreatiewoning financieren voor 100% is mogelijk mits het totale bedrag wat benodigd is niet hoger is dan 150000 euro, dit is namelijk het maximale leenbedrag wat aangevraagd kan worden. Bij het aanvragen van een financiering moet er altijd worden opgegeven waar de lening voor bestemd is, bij een recreatiewoning kan er dus een 100% financieren worden verkregen mits de financiële situatie dit toelaat. Bij een hypotheek is het niet mogelijk om 100% van een recreatiewoning te financieren. Hier kan vaak maximaal 70% van de waarde woning worden geleend en het restant zal aan eigen geld moeten worden ingebracht (of via een persoonlijke lening) . Er zijn maar enkele hypotheekverstrekkers waar het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten voor een recreatiewoning.

Recreatiewoning financieren tegen welke rente?

De gemiddelde rente voor het financieren van een recreatiewoning is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het niet bij elke aanbieder mogelijk om als ondernemer een lening af te sluiten en je dus wellicht uitkomt bij een aanbieder met een iets hogere rente. Daarnaast bieden veel kredietaanbieders een lagere rente aan bij een hoger leenbedrag. De reden hiervan is dat de kredietaanbieder kosten maakt om de lening tot stand te laten komen en bij een hoger leenbedrag zijn de kosten sneller terugverdiend dan bij een laag leenbedrag. Onze kredietspecialisten denken altijd mee om een passende financiering voor een recreatiewoning te vinden. Zodat jij 100% van jouw recreatiewoning kan financieren.

Simpel Lenen is volledig onafhankelijk, hierdoor kunnen zij een rentegarantie bieden voor de laagste rente van Nederland!

Recreatiewoning financieren: Binnen welke termijn moet ik dit aflossen? 

Recreatiewoning financieren? Maar wat is de looptijd? De looptijd van een financiering voor een recreatiewoning moet aansluiten bij de wensen maar ook de hoogte van het maandbedrag moet aansluiten bij het uitgavenpatroon. Het is namelijk zo dat hoe korter de lening loopt hoe hoger het maandbedrag is. Bij een langere looptijd gaat het maandbedrag omlaag omdat je het uitsmeert over een langere periode. Als de lening langer loopt moet er ook langer rente betaalt worden wat er onderaan de streep voor zorgt dat de totale kosten voor een recreatiewoning financiering hoger uitvallen. Onze kredietspecialisten geven altijd een advies over de looptijd voor de financiering van een recreatiewoning.

Tips voor een recreatiewoning financieren

 • Verzeker je recreatiewoning. Het is belangrijk om je recreatiewoning goed te verzekeren zodat risico’s als brand en stormschade gedekt zijn.
 • Verhuur de woning. Je bent niet altijd in je recreatiewoning, de woning verhuren als je er zelf niet bent zou dus een goede optie zijn om ook nog eens te verdienen aan je recreatiewoning. Zo kan een recreatiewoning financieren een investering worden. Voordat je de woning gaat verhuren vraag eerst lokaal of op het vakantiepark na of dit is toegestaan en wat de mogelijkheden hierin zijn. Let op, verhuren neemt ook risico’s met zich mee, verdiep je hier goed in!

Een offerte aanvragen voor de financiering van een recreatiewoning

Vraag eenvoudig online een offerte aan voor de financiering van een recreatiewoning. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Na het doen van de aanvraag wordt er contact met je opgenomen door Nederlands Krediet Collectief om je verdere wensen en persoonlijke situatie te bespreken.
Nadat de stukken zijn verzameld en de bank deze heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan je al snel genieten van je recreatiewoning!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Recreatiewoning financieren