let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Geld lenen voor een vouwwagen

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Geld lenen voor een vouwwagen2022-05-18T14:11:10+02:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Vouwwagen financieren: handig om te weten

Heb je een vouwwagen op het oog maar er op dit moment geen spaargeld voor, of wil je dit hier liever niet voor gebruiken? Dan kan je eenvoudig online een lening afsluiten voor de aanschaf van een vouwwagen.

Het is belangrijk om je mogelijkheden goed te onderzoeken. Waar ga ik een lening afsluiten? Wat voor leningen zijn er? Waar vind ik de laagste rente? Op onze website vind je antwoord op alle belangrijke vragen.

Persoonlijke Lening voor een vouwwagen

Geld lenen voor een vouwwagen doen de meeste met een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijg je eenmalig een bedrag op je rekening gestort voor de aanschaf van een vouwwagen. Je betaalt vervolgens maandelijks gedurende een vooraf afgesproken looptijd de lening terug. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente en looptijd, dit zorgt ervoor dat je tussentijds niet voor verrassingen kunt komen te staan en aan het einde van de looptijd schuldenvrij bent.

Heb je wat geld over? Je kunt altijd boetevrij extra aflossen op je lening.

Kenmerken persoonlijke lening voor een vouwwagen

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over vouwwagen financieren

Meer weten over geld lenen voor een vouwwagen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat kost een goede vouwwagen?2022-05-18T14:10:48+02:00

Een nieuwe vouwwagen kost gemiddeld tussen de €7.500 – €9.000. Dit is afhankelijk van hoeveel luxe je wilt en voor hoeveel personen de vouwwagen is bedoeld. Een gebruikte vouwwagen kost gemiddeld tussen de €3.000 – €4.500. Kijk op onze vouwwagen pagina voor handige tips waar je op moet letten als je op zoek bent naar een vouwwagen.

Wat is mijn maandbedrag bij een vouwwagen financiering?2022-05-18T14:09:39+02:00

Wat je maandbedrag wordt als je een vouwwagen financiert is afhankelijk van het rente percentage, de hoogte en de looptijd van de lening. Hoe hoger het leenbedrag is, des te lagere rente de kredietverstrekker aanbied. Kies je voor een langere looptijd dan wordt je maandbedrag lager dan bij een kortere looptijd. Hou er wel rekening mee dat als je voor een langere looptijd kiest, je langer rente moet betalen en de totale kosten van de lening hoger zijn dan bij een korte looptijd.

Bereken je lening.

Hoeveel kan ik lenen voor een vouwwagen?2022-05-18T14:08:19+02:00

Hoeveel geld je kan lenen voor een vouwwagen wordt berekend o.b.v. je inkomen en de bestendigheid hiervan. De bank wilt voorkomen dat je de lening niet meer terug kan betalen. Hiervoor wilt de kredietverstrekker o.a. weten wat je inkomen is, of je een vast contract hebt en wat je vaste lasten zijn. Wil je weten of jij geld kan lenen voor een vouwwagen gebruik dan onze populaire hoeveel kan ik lenen tool.

Kan je geld lenen voor een vouwwagen?2022-05-18T14:05:40+02:00

Geld lenen voor een vouwwagen is mogelijk als je financiële situatie dit toelaat. De lening wordt alleen verstrekt als dit verantwoord is, de kredietverstrekker wilt er namelijk zeker van zijn dat je dat maandelijkse rente en aflossing kan betalen.

Bereken eenvoudig of jij een vouwwagen kan financieren

Meer informatie over geld lenen voor een vouwwagen

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een vouwwagen.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Vouwwagen financieren van spaargeld, door te leasen of met een lening?

Geld Lenen doe je niet iedere dag.  Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op een rij te zetten voordat je geld gaat lenen.

Sparen voor een vouwwagen

De vouwwagen betalen uit spaargeld is de voordeligste optie.  Jij bent direct zelf eigenaar en je hebt niet te maken met een vast maandbedrag voor rente en aflossing.

Voordelen van sparen:

 • Uiteraard de voordeligste optie
 • Je bent direct eigenaar van de vouwwagen
 • Onbeperkte kilometers
 • Restwaarde van de vouwwagen bij verkoop is volledig voor jou

Nadelen van sparen:

 • Het kost vaak een aanzienlijk bedrag van je gespaarde geld
 • Hierdoor heb je minder geld over voor onvoorziene uitgaven

Het is dus belangrijk er goed over na te denken of je de vouwwagen uit eigen middelen wilt voldoen.

Leasen van een vouwwagen

Financial Lease is een manier van geld lenen waarbij je een aanbetaling doet bij de aanschaf van het product en het restbedrag + rente maandelijks afbetaalt.

Voordelen van leasen

 • Je weet precies waar je aan toe bent aangezien je een vast bedrag per maand betaald.
 • Financiering van een groot gedeelte van de aanschaf, je hebt dus maar beperkt eigen middelen nodig om een leasecontract af te sluiten.

Nadelen van leasen

 • Je dient een gedeelte vooraf aan te betalen.
 • Rente ligt in veel gevallen iets hoger dan bij een lening.

Geld lenen voor een vouwwagen

Wanneer je graag je spaargeld achter de hand houdt en tegen een laag vast bedrag per maand je vouwwagen wilt financieren, is geld lenen een goede optie.

De voordelen van lenen

 • Geen aanbetaling vooraf.
 • Je betaalt een vast maandbedrag zodat je weet waar je aan toe bent.
 • Je weet vooraf precies wat de lening jou in totaal gaat kosten.
 • Je bent direct eigenaar van de vouwwagen die je met geleend geld hebt gekocht.
 • De opbrengst bij verkoop is volledig voor jou.
 • De lening kan altijd volledig boetevrij worden afgelost.

De nadelen van lenen

 • Je betaalt net als bij leasen een vergoeding in de vorm van rente waardoor de aanschaf uiteindelijk duurder is dan wanneer je alleen spaargeld gebruikt.

Welke leenvorm voor een vouwwagen?

Je bent eruit en hebt besloten om een lening af te sluiten voor een vouwwagen. Maar welke lening kun je dan het beste afsluiten? Er zijn twee verschillende soorten leningen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Voor een vouwwagen is de meest gekozen lening een persoonlijke lening, aangezien er veel kredietverstrekkers zijn die geen doorlopend krediet verstrekken voor een vouwwagen.

Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen beide kredietvormen.

Persoonlijke Lening voor een vouwwagen

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag. Dit bedrag wordt in één keer op je rekening gestort. Vervolgens betaal je maandelijks de lening terug in de vorm van een vast maandbedrag dat bestaat uit een gedeelte aflossing en een gedeelte rente. De rente staat gedurende de gehele looptijd vast, hierdoor weet je precies hoeveel je maandelijks kwijt bent en wat de totale kosten voor de financiering van je vouwwagen zijn.

Kenmerken van een persoonlijke lening:

 • De looptijd wordt vaak afgestemd op de levensduur van de vouwwagen zodat je voorkomt dat je nog betaalt voor een vouwwagen die alweer toe is aan vervaning.
 • De looptijd staat vast zodat je precies weet wanneer de lening volledig is afgelost.
 • De rente staat de gehele looptijd vast. Je komt hierdoor niet tussentijds voor verrassingen.
 • Extra aflossen op een persoonlijke lening kan altijd boetevrij, hierdoor verkort je de looptijd en de totale kosten van je lening.

Doorlopend Krediet voor een vouwwagen

Een andere optie voor het financieren van een vouwwagen is in sommige gevallen een doorlopend krediet. Bij het doorlopend krediet kun je tot een vooraf afgesproken kredietlimiet geld opnemen. Bedragen die je hebt afgelost kun je tussentijds ook weer opnemen. Je betaalt daarnaast alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen.

Dit klinkt allemaal zeer positief, er zit echter ook een keerzijde aan het doorlopend krediet; de rente ligt hoger dan bij een persoonlijke lening en de rente is variabel. Een variabele rente houdt in dat deze tussentijds kan wijzigen, zowel negatief als positief. Wie van zekerheid houdt gaat daarom ook vrijwel altijd voor een persoonlijke lening.

Kenmerken doorlopend krediet voor een vouwwagen

 • De reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet. Hierdoor heb je altijd geld achter de hand voor bijvoorbeeld onderhoud.
 • De rente is variabel, dat betekend dat de verhouding tussen rente en aflossing tussentijds kan veranderen, met als gevolg dat de lening eerder of pas later volledig is afgelost.
 • Er hoeft alleen rente betaald te worden over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen op een doorlopend krediet kan altijd boetevrij.

Tips bij het financieren van een vouwwagen

 • Kies een looptijd van de lening die korter is dan de gebruiksduur van je vouwwagen. Hierdoor voorkom je dat er nog een (deel van) de lening openstaat als de vouwwagen niet meer in je bezit is.
 • Bereken wat de vouwwagen exact gaat kosten en kijk of je het maandbedrag van de financiering maandelijks kunt missen.
 • Bekijk de voorwaarden of er boetevrij afgelost mag worden. Mocht jij de vouwwagen verkopen en is de lening nog niet afgelost? Dan kan het zijn dat er een boete in rekening wordt gebracht als jij de lening eerder wilt aflossen. Sluit je een lening af via ons? Maak je dan geen zorgen, je kan dan altijd boetevrij aflossen!
 • Houd rekening met afschrijving. De waarde van een vouwwagen daalt snel en je wilt voorkomen dat je bij verkoop de opbrengst lager is dan de openstaande lening.
 • Sluit een all-risk verzekering af.  Mocht je geen all-risk verzekering hebben en je een ongeluk door eigen toedoen krijgt dan is er een kans dat de vouwwagen total loss zal worden verklaart. Je krijgt dan niks terug van de verzekering maar moet de lening nog wel afbetaald worden. Dit is een onwenselijke situatie.

8 handige tips die je moet weten wanneer je op zoek bent naar een vouwwagen

 • Zoek een vouwwagen die past bij jouw wensen.
  Denk hierbij aan hoelang het mag duren voordat de vouwwagen staat en de voortent is uitgeklapt. Wil je dat de tent naar 1 of naar 2 kanten uitgeklapt kunnen worden?
 • Met wie ga je kamperen?
  Als je op zoek bent naar een vouwwagen hou dan rekening met voor hoeveel personen de vouwwagen bestemd is. Heb je nog jonge kinderen dit voorlopig nog mee gaan is het verstandig om een grotere vouwwagen aan te schaffen dan wanneer je alleen met je partner gaat kamperen.
 • Waar ga je kamperen?
  Ga je vaak in Nederland kamperen of toch liever naar het buitenland? Je moet een stof kiezen voor het tentdoek en hierbij moet rekening gehouden worden met de temperatuur waar je “vaak” kampeert. De meest voorkomende tentdoeken zijn (poly) katoen en een all-weather doek. Als je in warme periodes kampeert is katoen vaak de beste optie, katoen ademt goed en houdt de temperatuur in de tent aardig stabiel.
 • Hoe wil je kamperen?
  Je kan op verschillende manieren kamperen, op pad met een vouwwagen is steeds populairder aan het worden. Kamperen met een camper of een caravan is ook erg in trek.
 • Denk na over de benodigde keuken accessoires
  Wil je een vaste keuken of een keuken die je weer op kan bergen als je klaar bent met koken? Denk na over hoeveel gaspitten je nodig hebt en of er standaard een koelkast in de keuken zit.
 • Is er voldoende laadruimte?
  Er zijn honderden verschillende type vouwwagens, het is erg belangrijk om te kijken naar de laad en opslag ruimte in een vouwwagen zodat je zeker weet dat je al je kampeerspullen mee kan nemen als je op vakantie gaat.
 • Kijk naar de uitstraling van de vouwwagen.
  Een praktische vouwwagen is ideaal, toch vinden veel mensen het belangrijk dat de vouwwagen een “strakke” uitstraling heeft.
 • Waar koop ik een vouwwagen?
  Als je op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte vouwwagen raden wij altijd aan om bij verschillende kampeerwinkels langs te gaan. Bereid je goed voor en laat je adviseren over de mogelijkheden die aansluiten bij jou wensen en passen binnen jouw budget.

Vouwwagen financieren en lopende leningen oversluiten

Wanneer je geld wilt lenen voor een vouwwagen en je hebt op dit moment al één of meerdere lening, is het handig om te kijken of je deze leningen kan samenvoegen en oversluiten naar één lening met een lagere rente. Je profiteert in dat geval vaak van een lagere rente, betere voorwaarden en je creëert meer overzicht in je financiële situatie.

Oversluiten via Simpel Lenen

Heb jij één of meerdere lopende kredieten zoals een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een creditcard of een roodstand bij de bank? Dan kan je deze oversluiten via Simpel Lenen.

Bereken je besparing!

Een offerte aanvragen voor de financiering van een vouwwagen

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het financieren van de vouwwagen die je op het oog hebt? Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een offerte, zo weet je al snel wat je mogelijkheden zijn en tegen welk bedrag jij kunt gaan genieten van je nieuwe vouwwagen!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Voertuigen/Geld lenen voor een vouwwagen