let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Geld lenen voor vakantie

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,5%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Geld lenen voor vakantie2022-11-06T13:58:19+01:00

Project Description

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Vakantie financieren: handig om te weten

Denk je al een tijd na over om een mooie reis te maken? Indien je geen of niet voldoende spaargeld hebt óf je deze niet wilt aanspreken dan kan je er voor kiezen om geld te lenen. Via Simpel Lenen sluit je eenvoudig en verantwoord een lening af voor het financieren van je vakantie.

Persoonlijke Lening voor vakantie

Voor het financieren van een vakantie sluiten de meeste mensen een persoonlijke lening af. Je ontvangt het geld van de bank in één keer op je rekening en betaalt de lening met een vast bedrag per maand terug. Door de vaste looptijd weet je zeker dat je aan het einde van de looptijd van de lening, schuldenvrij bent.

Kenmerken persoonlijke lening voor vakantie

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,5%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over vakantie financieren

Meer weten over geld lenen voor een vakantie? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Waar vind ik de goedkoopste lening voor een vakantie?2022-05-11T15:35:24+02:00

De goedkoopste vakantielening vind je op simpellenen.nl. Simpel Lenen is dé onafhankelijke vergelijkingssite waar je moet zoeken als je op zoek bent naar de laagste rente voor een vakantielening. Zij vergelijken zo goed als alle kredietverstrekkers en bieden de laagste rente van Nederland!

Welke looptijd past bij een vakantielening?2022-05-11T15:31:48+02:00

De looptijd voor een vakantielening wordt vooraf met je besproken door een van onze adviseurs. De looptijd bepaald grotendeels de hoogte van het maandbedrag, kies daarom altijd in overleg met een kredietspecialist zodat het maandbedrag past bij jou financiële situatie. Dat noemen wij slim lenen.

Wat kost een gemiddelde vakantie?2022-05-11T15:29:08+02:00

De gemiddelde Nederlander geeft tussen de €950 – €1100 per persoon uit op vakantie. Hierbij is rekening gehouden dat een deel met eigen caravan in Nederland naar de camping gaat en een deel een luxe reis maakt in een ver land. Als je naar Australië of Canada op vakantie gaat moet je rekening houden met een vakantiebudget van €4000 – €5000 euro. Als je geld wilt lenen voor een vakantie is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt voor je vakantie, zo weet je zeker dat je niet meer leent dan nodig is.

Hoeveel kan ik lenen voor een vakantie?2022-05-11T15:28:05+02:00

Hoeveel je kan lenen voor een vakantie wordt grotendeels bepaald door het inkomen en de vaste lasten. Hierbij wordt rekening gehouden met je hypotheek of huur last, de bestendigheid van het inkomen en eventuele lopende verplichtingen. Als je samenwoont wordt er getoetst op beide personen waardoor er vaak maandelijks meer binnenkomt en er hierdoor meer geleend kan worden.

Bereken hoeveel je kan lenen voor een vakantie.

Kan ik een vakantie financieren?2022-05-11T15:26:53+02:00

Het is mogelijk om een vakantie te financieren, echter moet je wel aan bepaalde voorwaarden van de bank voldoen. Doordat je financiële en persoonlijke situatie getoetst wordt weet de kredietverstrekker zeker of de lening verantwoord is. Bereken via onze populaire tool of het mogelijk is om geld te lenen voor jouw vakantie.

Bereken eenvoudig of jij een vakantie kan financieren.

Meer informatie over geld lenen voor vakantie

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over geld lenen voor een vakantie.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Op vakantie van je spaargeld of sluit je een lening af?

Geld Lenen doe je niet iedere dag.  Het is daarom belangrijk om de voor- en nadelen van alle mogelijkheden op een rij te zetten voordat je geld gaat lenen.

Op vakantie van je spaargeld

Op vakantie van je spaargeld is natuurlijk de voordeligste en in de meeste gevallen de verstandigste optie. Maar een vakantie zoals bijvoorbeeld een wereldreis kan behoorlijk prijzig zijn. Wanneer je het geld niet hebt liggen en je toch die reis wilt maken, kan je er geld voor lenen. Er moet bij het lenen van geld voor vakantie rekening gehouden worden dat je wel maandelijks een bedrag aan rente en aflossing verschuldigd bent.

Geld lenen voor vakantie

Wanneer je graag je spaargeld achter de hand houdt en tegen een laag vast bedrag per maand een vakantie wilt financieren, is geld lenen een goede optie. Je hebt op deze manier altijd geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven en weet precies wat je per maand kwijt bent aan de vakantie.

Welke leenvorm voor het financieren van een vakantie?

Er twee verschillende soorten leningen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.
Vaak wordt er gesproken over een vakantie lening en een vakantiekrediet.

Voor een vakantie is de meest gekozen lening een persoonlijke lening (vakantielening), aangezien er veel kredietverstrekkers zijn die geen doorlopend krediet (vakantiekrediet) meer verstrekken voor het financieren van vakantie.

Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen beide kredietvormen.

Persoonlijke Lening voor vakantie

Persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm voor een vakantie. Het geld dat je leent wordt in één keer op je rekening gestort zodat je direct je vakantie kunt betalen.

Kenmerken van een persoonlijke lening:

 • Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening gestort.
 • Je betaalt de lening af gedurende een vooraf afgesproken looptijd.
 • De lening heeft een vast rentepercentage. Je weet vooraf dus precies hoeveel de vakantie je gaat kosten.
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing terug.
 • Extra aflossen op een persoonlijke lening kan altijd boetevrij.

Doorlopend Krediet voor vakantie

Een vakantie financieren met een doorlopend krediet is in sommige gevallen ook een optie. Je spreekt met de bank een kredietlimiet af tot waar je geld kunt opnemen. Je bepaalt zelf wanneer je gebruik maakt van de lening en betaalt alleen rente over het geld dat je opneemt.

Kenmerken doorlopend krediet voor vakantie

 • De reeds afgeloste bedragen kunnen opnieuw worden opgenomen tot het maximaal afgesproken limiet. Hierdoor heb je altijd geld achter de hand voor bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven of kosten op reis.
 • De rente van het doorlopend krediet kan gedurende de looptijd wijzigen, dat betekend dat de verhouding tussen rente en aflossing tussentijds kan veranderen, met als gevolg dat de lening eerder of pas later volledig is afgelost.
 • Bij het doorlopend krediet hoef je alleen rente te betalen over het opgenomen bedrag.
 • Extra aflossen op een doorlopend krediet kan altijd boetevrij.

Tips bij het financieren van een vakantie

 • Bepaal vooraf hoeveel de vakantie je ongeveer gaat kosten en leen niet meer dan je nodig hebt.
 • Bereken wat de lening voor je vakantie je ongeveer gaat kosten en kijk of je het bedrag dat je maandelijks terug moet betalen kunt missen.
 • Sluit een annuleringsverzekering af! Mocht je door bepaalde omstandigheden niet op vakantie kunnen gaan dan wil je graag je geld terug om je lening direct mee af te kunnen lossen.

Top 10 populairste vakantiebestemmingen 2022

 1. IJsland
 2. Canada
 3. Argentinië
 4. Australië
 5. Amerika
 6. Japan
 7. Costa Rica
 8. Zuid Afrika
 9. Cuba
 10. Lapland

Als je inspiratie wilt opdoen over de mooiste bestemmingen voor 2022 neem dan een kijkje op ANWB: Reizen voor 2022. Hier vertellen ze over wat er te doen is in de omgeving van deze bestemmingen en geven ze tips mee over activiteiten in de buurt. 

Laagste rente vakantielening

Online lening afsluiten doe je via Simpel Lenen, hier vind je een actueel overzicht van de banken met de huidige rente percentages. Simpellenen.nl is volledig onafhankelijk waardoor je zeker weet dat je de goedkoopste lening voor een vakantie hier kan vinden. Zij bieden namelijk de laagste rente vakantielening van Nederland aan!

Goedkoopste vakantielening aanvragen

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 10.000Lloyds Bank7,70%
€ 10.000Lender & Spender7,70%
€ 10.000Directa7,70%
€ 10.000SNS Bank7,90%
€ 10.000ING7,90%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 10.000 met een looptijd van 120 maanden.

Lopende leningen ook direct oversluiten?

Wanneer je geld wilt lenen voor vakantie en je op dit moment al leningen hebt openstaan, is het handig om te kijken of je deze leningen kan samenvoegen en oversluiten naar één lening met een lagere rente. Dit zorgt voor meer overzicht in je financiële situatie en levert je direct een besparing op in je maandelijkse lasten.

Oversluiten via Simpel Lenen

Heb jij één of meerdere lopende kredieten zoals een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een creditcard of een roodstand bij de bank? Dan kan je deze oversluiten via Simpel Lenen.

Bereken je besparing!

Een offerte aanvragen voor de financiering van een vakantie

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan voor het financieren van een vakantie.

Zodra je aanvraag binnen is zullen we contact opnemen om je aanvraag te bespreken zodat we het beste aanbod voor jou kunnen opvragen bij de banken.

Wanneer je akkoord gaat met het aanbod van de bank en alle stukken zijn verzameld wordt je dossier door de bank beoordeeld. Als de bank het dossier heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan er al op korte termijn een vakantie worden geboekt!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Overig/Geld lenen voor vakantie