let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
DEFAM lening2023-08-08T21:52:18+02:00

DEFAM lening

Een lening aanvragen bij DEFAM

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

DEFAM lening; Wie is DEFAM?

Een DEFAM lening aanvragen; is dit betrouwbaar?
DEFAM B.V. verstrekt sinds 1981 leningen en kredieten en is één van de grootste in Nederland, momenteel zijn zij gevestigd in Bunnik. DEFAM is onderdeel van ALFAM Consumer Credit (100% dochter van ABN AMRO).

DEFAM staat onder toezicht van het AFM (Autoriteit Financiële Markten), is lid van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen) en beschikt over een vergunning om leningen en kredieten te mogen aanbieden. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat er altijd een verantwoorde lening wordt verstrekt.

Het is niet mogelijk om zelf rechtstreeks een DEFAM lening af te sluiten bij DEFAM, het is alleen mogelijk een krediet te sluiten via een tussenpersoon.

Waarom een DEFAM lening?

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Meer weten over geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat zijn je maandelijkse kosten als je een lening afsluit?2023-08-22T10:47:38+02:00

De maandelijkse kosten bij het afsluiten van een lening zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het geleende bedrag, de looptijd van de lening en de rentevoet. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag dat bestaat uit zowel rente als aflossing. Dit bedrag blijft gedurende de minimale looptijd van de lening constant. Bij een doorlopend krediet betaal je ook maandelijks rente en aflossing, maar het totaalbedrag kan variëren op basis van hoeveel je opneemt en aflost binnen de afgesproken kredietlimiet.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten aan het oversluiten van lopende leningen?2023-08-22T10:48:46+02:00

Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige lening is dit kosteloos of betaal je een kleine vergoeding in de vorm van een boeterente.

De meeste leningen kunnen tegenwoordig boetevrij worden afgelost. Voordat de leningen worden over gesloten gaat de adviseur dit natuurlijk altijd eerst voor je na.

De leningen die je via Simpel Lenen afsluit kun je altijd boetevrij aflossen en huidige lening oversluiten naar een nieuwe lening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over een DEFAM lening

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een DEFAM lening.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Verantwoord lenen bij DEFAM met de DEFAM lening

DEFAM vindt het belangrijk dat jij als klant een verantwoorde keuze maakt. De lening moet passen bij de wensen en je persoonlijke situatie. Verder biedt DEFAM de mogelijkheid om boetevrij af te kunnen lossen zodat je nooit vast zit aan je lopende contract.

We bespreken je situatie, het leendoel en geven aan wat de totale kosten zijn, daarnaast doen we een toetsing bij het BKR.
Geld lenen voor auto, verbouwing of een vakantiewoning zijn een veel voorkomende leendoelen, voor meer leendoelen kun je een kijkje nemen bij alle overige leendoelen.

Op basis van dit vrijblijvende gesprek geven we een passend advies en wordt er gezorgd voor een een zorgvuldige afhandeling van je aanvraag.

Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen en wil je een lening afsluiten? Je partner moet dan altijd meetekenen en is medeverantwoordelijk voor het afbetalen van de DEFAM lening, ook je partner wordt getoetst bij het BKR. Als je samenwoont of getrouwd bent op huwelijkse voorwaarden dan kun je wel alleen een lening afsluiten.

Geld lenen Defam

Geld lenen Defam regel je eenvoudig en zonder kosten via Simpel Lenen. Simpel Lenen neemt vervolgens de volledige afhandeling uit handen, jij hoeft alleen enkele documenten aan te leveren en wij doen de rest! Wil je geld lenen Defam dan is de rente afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, hoe hoger de lening is hoe lager de rente die je gaat betalen. Bij geld lenen Defam kijken onze kredietspecialisten altijd mee naar de beste optie voor de hoogte van de lening en de looptijd. Zo weet je zeker dat je de juiste rente krijgt!

DEFAM lening; welke leenvormen zijn er?

Bij DEFAM kun je op dit moment 3 verschillende leningen aanvragen: DEFAM Persoonlijke Lening, DEFAM Flexible Lening en de DEFAM Woonlening. Lees hieronder welke DEFAM lening het beste aansluit op jouw wensen.

DEFAM Persoonlijke Lening

De DEFAM Persoonlijke lening past goed bij een eenmalige uitgave zoals de aanschaf van een nieuwe auto, een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. De zekerheid van de looptijd, de rente, het maandbedrag en de totale kosten van de lening maken dit een aantrekkelijk en overzichtelijk product.

Het is niet mogelijk om tussentijds geld op te nemen, dit is wel mogelijk bij een Flexibele Lening van DEAM.

Een DEFAM Persoonlijke Lening kun je afsluiten als je tussen de 21 en 69 jaar bent.

Lees meer over de persoonlijke lening en de persoonlijke lening rente.

DEFAM Flexibele Lening

De DEFAM Flexibele Lening is een goede keuze als het nog niet duidelijk is met welke kosten je de aankomende periode te maken kan krijgen. Als je geld achter de hand wilt houden waar je snel bij kan is de DEFAM Flexibele Lening een goede oplossing.

 • Tijdens de eerste 36 maanden kan er, zo vaak jij wilt, geld worden opgenomen tot het afgesproken kredietlimiet.  Na deze periode kan de DEFAM Flexibele worden voortgezet of worden omgezet naar een DEFAM Persoonlijke Lening.
 • De rente van de Flexibele Lening is variabel en kan dus tussentijds wijzigen, de rente kan stijgen maar ook dalen. Vanwege de variabele rente en looptijd weet je vooraf niet wat de totale kosten gaan worden voor de lening.
 • Maandelijks betaal je een vast bedrag per maand, dit bestaat uit rente en aflossing. Als er een extra aflossing is gedaan blijft de maandlast dus gelijk, je lost dan meer af en betaald minder rente omdat de schuld lager is.
 • Er kan altijd boetevrij extra worden afgelost op je lening.
 • De DEFAM Flexibele Lening kun je afsluiten tussen je 21e en 65e jaar.

De Flexibele Lening komt het meest overeen met het doorlopend krediet.

DEFAM WoonLening

De DEFAM WoonLening is een persoonlijke lening voor huiseigenaren.

Bij een Woonlening van DEFAM kan er een bedrag geleend worden met een looptijd van maximaal 15 jaar, hierdoor wordt de maandlast een stuk aantrekkelijker dan wanneer er een looptijd is van 10 jaar wordt afgesproken. De totale kosten van de lening worden wel hoger bij een looptijd van 15 jaar dan bij een looptijd van 10 jaar omdat je langer geld leent en hierover rente betaald moet worden.

 • Gebruik je de WoonLening voor een verbouwing van je eigen woning? Dan is de rente fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. Door de renteaftrek valt de lening netto lager uit.
 • De rente bij DEFAM behoort al jaren tot de laagste van Nederland en staat tijdens de hele looptijd vast.
 • Het is niet mogelijk om al afgeloste bedragen weer opnieuw op te nemen.
 • De DEFAM WoonLening kun je afsluiten tussen je 21e en 69e jaar.

Vaak is het voordeliger om een verbouwing te financieren met een lening dan de hypotheek te verhogen. Het afsluiten van een persoonlijke lening is namelijk kosteloos terwijl het afsluiten van een hypotheek al gauw duizenden euro’s kan gaan kosten i.v.m. notaris-, taxatie- en advieskosten. Tevens is de looptijd van de DEFAM WoonLening maximaal 15 jaar en bij een hypotheek kan er gekozen worden voor een looptijd van 30 jaar, je bent met een persoonlijke lening voordeliger uit en sneller klaar met aflossen!

Rente van DEFAM lening

DEFAM biedt al jarenlang een aantrekkelijke rente welke behoort tot de laagste in Nederland. Afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag biedt DEFAM in veel gevallen de laagste rente van Nederland!

Bereken via Simpel Lenen hoeveel je kan besparen op je huidige lening met een DEFAM lening.

Waar kan ik geld lenen Defam?

Geld lenen Defam is mogelijk via Simpel Lenen, hier krijg je altijd een passend advies voor jou situatie. Het is niet mogelijk om een lening rechtstreeks bij Defam af te sluiten. Defam heeft er voor gekozen dit altijd via een bemiddelaar te laten verlopen. Geld lenen Defam regel je dus eenvoudig en volledig online via Simpel Lenen. Heb je vragen over geld lenen Defam dan kan je ook tijdens de looptijd altijd zonder kosten terecht bij Simpel Lenen, wij willen namelijk dat de klant altijd met haar vragen bij ons terecht kan. Dat noemen wij service!

DEFAM lening afsluiten via Simpel Lenen

Een persoonlijke lening afsluiten is mogelijk via Simpel Lenen bij DEFAM, rechtstreeks afsluiten is niet mogelijk. Aangezien DEFAM alleen samenwerkt met een selectief aantal professionele tussenpersonen kan er niet overal een DEFAM lening gesloten worden. Vanwege de korte lijntjes met deze aanbieder kan er zeer snel geschakeld worden, hierdoor kan het hele proces van aanvraag totdat het geld op de rekening staat al binnen een paar dagen worden gerealiseerd!

Vraag een vrijblijvende offerte aan.