let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen

Vakantiewoning financieren

Tegen een vaste lage rente v.a. 6,6%

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

Geld lenen tegen de laagste rente
Vakantiewoning financieren2022-11-06T14:15:46+01:00

Project Description

Laagste rente

Vaste lage rente v.a. 6,6%

Uitgebreide vergelijking

Wij vergelijken het aanbod van 8 banken

Online aanvragen

Geen afsluit- of advieskosten

Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte ontvangen?

Offerte aanvragen

Een vakantiewoning financieren; wat zijn de mogelijkheden?

Een vaste vakantiewoning kopen als investering of om ieder jaar met het gezin te vertoeven. De meeste mensen kunnen de vakantiewoning niet alleen met gespaard geld financieren. Met een lening komt deze wens echter binnen handbereik.

Een vakantiewoning financieren regel je via Simpe Lenen eenvoudig online, zonder extra kosten in de vorm van advies- of afsluitkosten.  Bekijk direct de mogelijkheden.

Een vakantiewoning financieren met een Persoonlijke Lening

De meeste consumenten sluiten een persoonlijke lening af bij een vakantiewoning financieren. Je leent eenmalig een bedrag tot € 150.000,- met een vaste rente en vaste looptijd.

Veel consumenten onderzoeken ook de mogelijkheden voor een hypotheek voor vakantiewoning. Een hypotheek voor een vakantiewoning is echter vaak niet tot moeilijk te krijgen waardoor men automatisch bij de persoonlijke lening uitkomt.

Kenmerken persoonlijke lening voor een vakantiewoning

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Geen afsluit- of advieskosten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over een vakantiewoning financieren

Meer weten over een vakantiewoning financieren? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over geld lenen voor een vakantiewoning. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat kost geld lenen voor een vakantiewoning?2022-03-10T09:34:33+01:00

Het afsluiten van een hypotheek brengt een hoop kosten met zich mee, deze liggen vaak tussen 4.000 – 5000 euro. Deze kosten bestaan uit taxatie-, notaris- en advieskosten. Een persoonlijke lening afsluiten is geheel kosteloos!

De meest gekozen leenvorm voor het financieren van een vakantiehuis is een persoonlijke lening.

Kan je een tweede hypotheek krijgen voor een vakantiewoning?2022-03-10T09:32:20+01:00

Een tweede hypotheek krijgen voor een vakantiewoning is mogelijk mits er overwaarde op de woning rust, er voldoende inkomen is om de verhogen te kunnen betalen én of de algemene voorwaarden het toestaan dat de overwaarde voor privé doeleinden mag worden gebruikt. Houdt hierbij rekening met extra kosten in de vorm van taxatie- notaris en advieskosten.

Kan ik een vakantiewoning kopen met hypotheek?2022-03-10T09:30:32+01:00

Het is bij de meeste banken niet mogelijk om een hypotheek voor een vakantiewoning te krijgen. Het vakantiehuis moet aan strenge eisen voldoen om bij enkele hypotheekverstrekkers in aanmerking te komen voor een hypotheek. Voldoe je aan de voorwaarden dan is het mogelijk voor maximaal 70% van de waarde een hypotheek te krijgen. De meest gekozen leenvorm is een persoonlijke lening voor vakantiewoning omdat je dan niet te maken hebt met strenge eisen, dit is mogelijk tot €150.000,-.

Hoe hoog is mijn maandbedrag?2022-03-10T09:35:05+01:00

Hoe hoog je maandbedrag wordt is afhankelijk van de hoogte van het leenbedrag, leenvorm en de looptijd. Bereken je lening via onze lening vergelijker om erachter te komen welk maandbedrag bij jouw gewenste lening hoort.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Meer informatie over geld lenen voor een vakantiewoning

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een vakantiewoning financieren.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Welke lening voor een vakantiewoning financieren?

Een vakantiewoning financieren; Welke opties heb je wanneer je een vakantiewoning wilt kopen waarbij je gebruik maakt van een financiering?

Vakantiewoning financieren met een hypotheek

Een vakantiehuis financieren met een hypothecaire lening is bij de meeste banken niet mogelijk omdat het extra risico’s met zich meebrengt. Vaak staat een vakantiewoning niet op een fundering van beton en mag de woning niet als het hele jaar bewoond worden. Er zijn enkele hypotheekverstrekkers die wel een mogelijkheid bieden om een hypotheek te vestigen op een vakantiewoning, echter is dit tot een maximale verstrekking van 70% van de waarde. Heb je geen eigen geld om dit aan te vullen dan is een persoonlijke lening om dit “gat” te vullen een optie.

Financiering vakantiehuis met overwaarde

Als je een koopwoning hebt dan is de kans groot dat er overwaarde rust op de woning. Het is bij sommige banken mogelijk om (een deel van) de overwaarde op te nemen en op je rekening te laten storten om bijvoorbeeld een recreatiewoning of chalet als beleggingspand aan te kopen. Niet alle banken bieden deze mogelijkheid of hebben extra voorwaarden hieraan waardoor het niet altijd zorgt voor het volledige bedrag wat nodig is voor de aanschaf. Het ontbrekende bedrag wordt vaak gefinancierd met een persoonlijke lening.

Persoonlijke Lening voor een vakantiewoning

Bij een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag tot 150.000 euro. Je betaalt vervolgens gedurende een vaste looptijd, maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing terug aan de bank.

 • Bij een persoonlijke lening weet je vooraf precies hoeveel de lening jou uiteindelijk gaat kosten vanwege de vaste rente en vaste looptijd.
 • Een lening voor een vakantiewoning moet in maximaal 10 jaar afgelost worden. Je kan dus kiezen voor een looptijd tussen de 12 en 120 maanden.
 • Bij een persoonlijke lening kun je in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet, tussentijds afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Mochten de kosten voor een tweede woning hoger uitvallen dan vooraf begroot zal je een verhoging moeten aanvragen.
 • Bij de kredietverstrekkers waar mee samengewerkt wordt kan je altijd extra boetevrij aflossen zodat je eerder van je lening af bent.
 • Bij een vakantiewoning financieren is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Vakantiewoning financieren in het buitenland

Een lening voor een vakantiewoning in het buitenland, veel mensen dromen ervan. Maak jij jouw dromen waar en ben jij op zoek naar een vakantiehuis dan ben je bij Simpel Lenen bij het juiste adres. Een hypotheek vestigen op een onderpand wat niet in Nederland staat is niet mogelijk, een persoonlijke lening is wel mogelijk omdat je zelf kiest waar je de lening voor gaat gebruiken. Bereken eenvoudig de mogelijkheden en vraag een vrijblijvende offerte aan voor de laagste rente voor een vakantiewoning financieren!

Vakantiewoning financieren om te verhuren

Als je op zoek bent naar een vakantiewoning voor de verhuur dan is het bij enkele banken mogelijk om hier een “beleggingshypotheek” voor af te sluiten. Je hebt wel te maken met een rente opslag vanuit de bank, een hogere rente dus. Daarnaast heb je bij een hypotheek te maken met afsluitkosten van ongeveer €4.000,-. Het is bij de meeste hypotheekverstrekkers mogelijk om tot 70% van de waarde van het beleggingspand te financieren. De overige 30% moet eigen geld zijn, is er geen of niet voldoende spaargeld aanwezig dan kan hiervoor een persoonlijke lening worden afgesloten voor een vakantiewoning financieren. Je bent vaak voordeliger uit door een lening af te sluiten i.p.v. een verhuur hypotheek.

Bereken je lening voor vakantiewoning.

Looptijd en maandlasten bij vakantiewoning financieren

De hoogte van het maandbedrag wordt bepaald door de hoogte van de lening, de looptijd en de rente. Hoe hoger het leenbedrag is des te hoger het maandbedrag maar ook krijg je bij een hoger leenbedrag een lagere rente. Voordat je een aanvraag doet bereken eenvoudig je lening om te kijken of het maandbedrag past bij je maandelijks budget.

De maandlasten bij een vakantiewoning financieren zijn afhankelijk van de looptijd en de rente. Hoe langer de looptijd hoe lager het maandbedrag maar hierdoor doe je er ook langer over om de lening terug te betalen. Bereken je lening eenvoudig en kijk welke maandbedrag je kunt missen.

Vakantiewoning financieren; aanbieders vergelijken

Een vakantiewoning financieren met lage rente, vergelijk altijd meerdere aanbieders met elkaar en kies zelf de laagste rente voor je lening! Via onze lening vergelijken tool kies je zelf uit meer dan 13 aanbieders waardoor je zeker weet dat je de goedkoopste financiering krijgt voor een vakantiehuis.

Vakantiewoning financieren en boetevrij extra aflossen

Als je op zoek bent naar een lening voor een vakantiehuis dan is het belangrijk om ook naar de algemene voorwaarden én de kleine lettertjes te kijken. De laagste rente is niet altijd de “beste” lening. Mocht je de vakantiewoning verkopen dan zou het zonde zijn als je een boete moet betalen omdat je je lening in één keer aflost. Daarnaast is het goed om met één van onze kredietspecialisten te praten over de beste deal, bij 15000 euro lenen krijg je namelijk een hogere rente dan bij 50000 euro lenen.

Vakantiewoning financieren via Simpel Lenen? Dan is het altijd mogelijk om je lening boetevrij af te lossen.

5 tips voor vakantiewoning financieren

 1. Vakantiewoning financieren tegen een vaste lage rente.
  Vergelijk meerdere aanbieders met elkaar voordat je een lening afsluit. Op simpellenen.nl vergelijk je meer dan 13 aanbieders met elkaar, hierdoor weet je zeker dat je de goedkoopste lening voor een vakantiehuis vind!
 2. Koop je de vakantiewoning als investering?
  Zet de inkomsten uit de verhuur en de kosten voor de lening goed tegen elkaar af zodat je de lening makkelijk kunt betalen en de vakantiewoning een goede investering is.
 3. Verzeker de vakantiewoning.
  Het is belangrijk om een het vakantiehuis goed te verzekeren, zoek een verzekeraar die gespecialiseerd is in het verzekeren van vakantiewoningen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan
 4. Verhuur je vakantiewoning als je er zelf geen gebruik van maakt.
  Dit kan zorgen voor extra inkomsten waardoor je de lening sneller kan aflossen. Verdiep je wel goed in wat er mogelijk is en wat de nadelen zijn. Op de meeste vakantieparken is het toegestaan om met toestemming van het park je vakantiehuis te verhuren.
 5. Mogelijk extra kosten.
  Er is een kans dat je te maken hebt met een jaarlijkse bijdrage voor het park of voor de plek waar je vakantiehuis staat. Ook kan het zijn dat er sprake is van een Vereniging Van Eigenaren (VVE), als dit zo is dan zit hier vaak een maandelijkse bijdrage aan vast.

Waarom geld lenen via Simpel Lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 6,6%

 • Altijd boetevrij aflossen

 • Je ontvangt altijd het beste aanbod

 • Binnen 24 uur een offerte

Een offerte aanvragen voor een vakantiewoning financieren

Er kan kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte worden opgevraagd via Simpel Lenen voor een vakantiewoning financieren. Na het doen van de aanvraag wordt er contact met je opgenomen door Nederlands Krediet Collectief om je verdere wensen en persoonlijke situatie te bespreken. Nadat de stukken zijn verzameld en de bank deze heeft goedgekeurd wordt het geld vaak binnen 24 uur uitbetaald en kan je al snel genieten van je vakantiehuis!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Home/Wonen/Vakantiewoning financieren