let op geld lenen kost geld
Offerte aanvragen
ING lening2023-01-25T21:19:19+01:00

ING lening

Een ING lening

Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Eenvoudig online vergelijken

 • Altijd boetevrij extra aflossen

 • Offerte binnen 24 uur

ING Bank lening
Marketing Expert
Linda

Adviseur

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Binnen 24 uur een offerte ontvangen

Offerte aanvragen

ING lening

Een ING lening kan je alleen bij de ING zelf afsluiten. De ING bank is één van de grotere banken in Nederland. De naam ING ontstond In 1991 door een fusie van NMB Postbank Groep en verzekeraar Nationale Nederlanden. ING stond voor Internationale Nederlanden Groep. Sinds 2009 valt Postbank ook onder ING. Het is niet mogelijk een ING lening af te sluiten via Simpel Lenen, wel wordt deze aanbieder meegenomen in de lening vergelijker. ING is een grote bank maar niet altijd de meest concurrerende in de markt als het gaat om rente. Vergelijk daarom altijd meerdere aanbieders met elkaar en betaal niet teveel!

Welke ING lening kan ik kiezen?

Bij een ING lening kan je uit 2 soorten leenvormen kiezen, een persoonlijke lening en roodstand.

ING lening; Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening ING is mogelijk vanaf een rente van 5,5% tot 9,9%. Simpel Lenen bemiddelt niet voor een ING lening. Omdat er zoveel kredietaanbieders zijn zitten er ook grote verschillen in rente percentages, het kan dan ook veel voordeel opleveren door meerdere aanbieders te vergelijken. Simpel Lenen gegarandeerd de laagste rente van Nederland en biedt al een rente aan vanaf 6,6%

ING lening; Doorlopend Krediet 
Geld lenen ING met een doorlopend krediet is sinds 01-05-2021 niet meer mogelijk. Als je een rekening hebt dan zou je de mogelijkheid om rood te staan aan kunnen zetten. Je betaalt alleen rente over het bedrag wat je rood staat. De rente is 9,9%, dit is dus niet altijd de meeste gunstige vorm van lenen. Bij Simpel Lenen is het wel mogelijk om een soortgelijk product af te sluiten in de vorm van een Flex en Zeker Lening, dit is al mogelijk vanaf 7,3%.

Looptijd
Een persoonlijke lening ING mag afgelost worden in maximaal 120 maanden (10 jaar). Als je geld leent voor een auto dan is de maximale looptijd 60 maanden. Bij het financieren van een verbouwing mag dit 120 maanden zijn. Bij roodstaan moet je minimaal 1x in de 3 maanden een saldo boven €0,- hebben. Via Simpel Lenen is het mogelijk om een lening af te lossen in maximaal 15 jaar in het geval je geld leent voor woningverbetering. Hierdoor valt je maandbedrag lager uit.

Maximaal leenbedrag ING lening
Bij de ING kan je een lening aanvragen ING tot maximaal € 75.000,-, dit is alleen mogelijk als je een rekening hebt bij de ING. Hierbij wordt uiteraard gekeken of de lening passend en verantwoord is. Wanneer je rood wilt staan dan is dat mogelijk tot een maximaal bedrag van € 2000,-, als je hier gebruik van wilt maken dan wordt er naar het inkomen van de laatste 3 maanden gekeken. Bij Simpel Lenen is het mogelijk om een lening aan te vragen tot € 150.000,-!

Boetevrij aflossen
Een ING lening is altijd boetevrij af te lossen, hier worden geen extra kosten voor gerekend. Als je extra aflost wordt de looptijd ingekort en blijft het maandbedrag gelijk, hierdoor ben je sneller klaar met aflossen. Als je een lening afsluit via Simpel Lenen, dan is extra aflossen altijd boetevrij !

Waar sluit ik een ING Persoonlijke Lening?

Een ING persoonlijke lening afsluiten is alleen mogelijk bij de ING. De ING werkt namelijk niet met tussenpersonen wanneer je een ING persoonlijke lening wilt afsluiten. Op Simpel Lenen zijn wij graag transparant, daarom vergelijken wij alle grote aanbieders wanneer je op zoek bent naar een lening. Vaak is een ING persoonlijke lening niet de goedkoopste lening die je kan krijgen. Het is daarom altijd goed om de gewenste lening te vergelijken met andere aanbieders, dit doe je eenvoudig via onze populaire bereken je lening tool.

Naast de rente is het uiteraard ook belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Als je op zoek bent naar een ING persoonlijke lening maar uiteindelijk een betere deal ziet op Simpel Lenen vraag dan de gewenste lening aan. Een kredietspecialist neemt altijd vrijblijvend contact met je op om de wensen te bespreken. De algemene voorwaarden worden uiteraard ook uitgebreid met je besproken.

Is een ING Persoonlijke Lening aftrekbaar?

Of een ING persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar is, is afhankelijk waar je de lening voor wilt gebruiken. De belastingdienst heeft namelijk de voorwaarden dat een lening voor verbouwing of verbetering van de woning fiscaal aftrekbaar is mits het een persoonlijke lening betreft. Heb je een lening afgesloten voor een verbouwing maar in de vorm van een doorlopend krediet, dan is de rente hierover dus niet fiscaal aftrekbaar. Wat valt er onder verbouwing of verbetering van de woning? Dat is alles wat aan het huis “aard en nagelvast” zit en wat je bij een verhuizing niet meeneemt. Denk hierbij aan nieuwe kozijnen, nieuwe keuken, badkamer, zonnepanelen, schilderwerkzaamheden etc. Een ING persoonlijke lening is dus in sommige gevallen aftrekbaar.

Kan ik een ING Persoonlijke Lening afsluiten voor zonnepanelen?

Een ING persoonlijke lening voor zonnepanelen is mogelijk. Hierbij wordt er uiteraard wel gekeken naar of het verantwoord is om de ING persoonlijke lening te verstrekken. Hierbij wordt uitgebreid gekeken naar je persoonlijke en financiële situatie. De rente van een ING persoonlijke lening voor zonnepanelen zijn fiscaal aftrekbaar mits deze worden geplaatst op je eigen koopwoning waar je ook woonachtig bent. Een lening voor zonnepanelen kan interessant zijn omdat de terugverdientijd gemiddeld op 6 tot 8 jaar ligt. Door de stijgende energieprijzen wordt de terugverdien periode alleen maar korter.

Tip; voorafgaand aan een lening aanvragen ING kan het lonen om de gewenste ING persoonlijke lening te vergelijken met andere aanbieders, hierdoor kan je vaak de terugverdienperiode nog verder inkorten!

Rente persoonlijke lening ING

Rente persoonlijke lening ING is momenteel vanaf 5,5%. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, het gewenste leenbedrag en bestedingsdoel kan de rente hoger uitvallen. De rente persoonlijke lening ING ligt gemiddeld iets hoger dan die van andere partijen in de markt. Zo kun je op dit moment geld lenen vanaf 6,6%. Lening vergelijken kan dus lonen. Een lening aanvragen ING kan echter alleen als je al klant bent bij de bank. Geld lenen ING wordt dus lastig wanneer je nog geen klant bent, in dat geval kun je beter naar andere kredietverstrekkers kijken. Wanneer je een offerte aanvraagt via Simpel Lenen, vergelijken wij alle kredietverstrekkers voor je en ontvang je altijd het beste aanbod!

Geld lenen via Simpel Lenen

Geld lenen ING is helaas niet mogelijk via Simpel Lenen. Als alternatief een lening afsluiten bij een andere kredietverstrekker is eenvoudig te regelen via Simpel Lenen, er wordt dan contact met je opgenomen om je wensen en je persoonlijke situatie te bespreken voor een snelle afhandeling van de aanvraag. Het is zelfs mogelijk om de hele aanvraag online af te handelen, van aanvraag tot digitaal ondertekenen en het digitaal aanleveren van de benodigde documenten. Wij vragen bij alle samenwerkende banken jouw persoonlijke aanbod op. Je ontvangt van ons dan de offerte van de bank met het beste aanbod.

 • Geld direct op je rekening

 • Vaste lage rente v.a. 6,6%

 • Vast bedrag per maand terugbetalen

 • Boetevrij extra aflossen

 • De rente staat de gehele looptijd vast

 • Direct online af te sluiten

 • Mogelijkheid tot het verzekeren van de maandlasten

 • Geen afsluit- of advieskosten

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom via ons lenen?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over geld lenen

Meer weten over geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat zijn je maandelijkse kosten als je een lening afsluit?2023-08-22T10:47:38+02:00

De maandelijkse kosten bij het afsluiten van een lening zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het geleende bedrag, de looptijd van de lening en de rentevoet. Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag dat bestaat uit zowel rente als aflossing. Dit bedrag blijft gedurende de minimale looptijd van de lening constant. Bij een doorlopend krediet betaal je ook maandelijks rente en aflossing, maar het totaalbedrag kan variëren op basis van hoeveel je opneemt en aflost binnen de afgesproken kredietlimiet.

Hoe vraag ik een lening aan?2023-08-24T19:44:46+02:00

Een persoonlijke lening aanvragen doe je niet iedere dag het is dan ook belangrijk om dit stap voor stap te doen. Via Simpel Lenen kan je zelf eerst oriënteren, berekeningen maken en leningen vergelijken, wanneer je vervolgens een gepaste lening hebt gevonden kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe vind ik de goedkoopste lening?2022-03-10T09:35:35+01:00

De goedkoopste lening vind je via onze rentevergelijker, vergelijk hier alle leningen van diverse aanbieders. Je geeft aan hoeveel je wilt lenen en welke leenvorm je wilt afsluiten. De vergelijker toont je vervolgens de rente van alle leningen die passen bij jouw situatie, waarbij de goedkoopste lening bovenaan staat.

Welke lening past bij mijn wensen?2021-03-06T10:53:58+01:00

Er zijn verschillende leenvormen, vind meer informatie over de meest gekozen leenvormen op de pagina over een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Hoe snel staat het geld op mijn rekening?2022-02-22T19:46:52+01:00

Wanneer de bank jouw dossier ontvangt staat het geld, indien je aanvraag is goedgekeurd, binnen 2 werkdagen op je rekening.

Zitten er kosten aan het oversluiten van lopende leningen?2023-08-22T10:48:46+02:00

Afhankelijk van de voorwaarden van je huidige lening is dit kosteloos of betaal je een kleine vergoeding in de vorm van een boeterente.

De meeste leningen kunnen tegenwoordig boetevrij worden afgelost. Voordat de leningen worden over gesloten gaat de adviseur dit natuurlijk altijd eerst voor je na.

De leningen die je via Simpel Lenen afsluit kun je altijd boetevrij aflossen en huidige lening oversluiten naar een nieuwe lening.

Hoeveel geld kan ik lenen?2022-02-22T15:21:33+01:00

Hoeveel kan ik lenen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren, zoals: gezinssituatie, woonsituatie en inkomen. De lening die verstrekt wordt moet een verantwoorde lening zijn, maar hoeveel kan je lenen bij een verantwoorde lening? Bereken hoeveel je kunt lenen.

Zitten er kosten verbonden aan het afsluiten van een lening?2022-03-10T16:05:58+01:00

Nee, dit is wettelijk verboden. Er mogen voor het afsluiten van een lening geen afsluit- of advieskosten in rekening worden gebracht.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet betaal je aan het einde van de maand de rente en aflossing gedurende de looptijd van de lening.

Meer informatie over geld lenen bij ING

Via Simpel Lenen vind je alle informatie over een lening afsluiten bij ING.
Wij hebben hieronder een aantal van de belangrijkste onderwerpen voor je op een rij gezet.

Hoeveel kan ik lenen bij ING?

Hoeveel je kan lenen voor een ING lening wordt individueel beoordeeld per aanvraag. De ING verstrekt alleen een lening als dit volledig verantwoord is. Hierbij wordt er o.a. naar het inkomen gekeken en wordt er altijd een BKR check gedaan om te kijken of je leningen hebt lopen of wellicht ooit betaalproblemen hebt gehad.

Alle kredietaanbieders hebben te maken met dezelfde toetsing voor het verkrijgen van een lening, ga daarom altijd op zoek naar de goedkoopste lening. ING geld lenen is niet mogelijk via Simpel Lenen maar is ook niet altijd het beste aanbod. Het is goed om meerdere kredietverstrekkers te vergelijken zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald.

Rente lening ING

De rente ING lening is af te sluiten vanaf 4% bij een persoonlijke lening, bij roodstaan is dit 9%. Via Simpel Lenen is het mogelijk om een lening aan te vragen vanaf 6,6% tegen dezelfde of betere voorwaarden! ING wordt ook meegenomen in onderstaande tool waar je de goedkoopste lening kan vinden. Simpel Lenen biedt de laagste rente van Nederland!

Persoonlijke lening
LeenbedragKredietverstrekkerRente v.a.
€ 25.000Freo6,40%
€ 25.000Lloyds Bank6,50%
€ 25.000Lender & Spender6,60%
€ 25.000Qander7,10%
€ 25.000SNS Bank7,10%

Dit zijn de laagste tarieven voor een persoonlijke lening van € 25.000 met een looptijd van 60 maanden.

ING lening oversluiten naar lagere rente

Wil jij jouw ING lening oversluiten naar een lagere rente vergelijk dan altijd meerdere aanbieders met elkaar. Dit doe je via de populaire website Simpel Lenen. Hier vergelijk je eenvoudig de aanbieders op laagste rente. Een ING lening oversluiten naar een andere kredietverstrekker wordt volledig uit handen genomen, met de nieuwe lening wordt namelijk de lopende ING lening afgelost. Het enige wat jij hoeft te doen is stukken aanleveren, de verdere afhandeling wordt geregeld door Simpel Lenen. Jouw ING lening oversluiten was nog nooit zo makkelijk!

ING lening oversluiten en bijlenen

Een ING lening oversluiten en bijlenen is ook mogelijk, het kan namelijk zijn dat je al op zoek bent naar een nieuwe lening. Je kan dan de ING lening oversluiten en geld bijlenen voor bijvoorbeeld een autolening. Hierbij wordt het aflossen en stopzetten van de lopende ING lening volledig geregeld. Een ING lening oversluiten doe je zelf door de laagste rente te kiezen. Wist je dat Simpel Lenen een rente garantie biedt voor de laagste rente van Nederland? Je ING lening oversluiten en bijlenen regel je dus eenvoudig en volledig online op Simpel Lenen

ING doorlopend krediet oversluiten

Een ING doorlopend krediet oversluiten is eenvoudig te regelen via Simpel Lenen. Het is bij veel aanbieders niet mogelijk om opnieuw een doorlopend krediet af te sluiten. Dat betekent als je een ING doorlopend krediet hebt lopen, je geen nieuw doorlopend krediet maar alleen nog een persoonlijke lening kan afsluiten. Het nadeel van een ING doorlopend krediet is dat de rente hiervan altijd hoger is dan bij een persoonlijke lening. De lage rentestand kan dus betekenen dat je jouw ING doorlopend krediet kan oversluiten naar een persoonlijke lening met een stuk lagere rente. Daarnaast heb je zekerheid over de rente, looptijd en maandbedrag waardoor je weet wanneer je schuldenvrij bent.

ING doorlopend krediet omzetten naar Persoonlijke Lening

Een ING doorlopend krediet is er geen vaste einddatum, hierdoor weet je niet wanneer de lening volledig is afgelost. Dat komt omdat de rente van een ING doorlopend krediet variabel is, wat betekent dat deze meebeweegt met de marktrente. Het maandbedrag van een ING doorlopend krediet blijft altijd gelijk, maar als de rente stijgt dan stijgt het rentedeel van je maandbedrag ook, het aflossingsdeel wordt dan lager waardoor je er langer over doet voordat de lening is afgelost. Tevens wordt er altijd een hogere rente gerekend bij een doorlopend krediet dan bij een persoonlijke lening. Dit kan een reden zijn om je lening om te zetten naar een persoonlijke lening. Daarnaast heb je bij een persoonlijke lening een vaste einddatum dat je schuldenvrij bent.

ING lening aanvragen

Een ING lening aanvragen is niet mogelijk via Simpel Lenen. Simpel Lenen bemiddelt niet voor een ING lening. De rente van een ING lening wordt wél meegenomen in het vergelijk met de laagste rente van Nederland. Denk aan je portemonnee en betaal niet teveel! De grote banken zijn niet altijd de goedkoopste aanbieders.

Simpel Lenen werkt met betrouwbare kredietaanbieders samen en zoekt voor jou de goedkoopste lening met gunstige voorwaarden.

Vrijblijvende offerte aanvragen