Het is eigenlijk best apart, des te meer je leent voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet, des te lager de rente wordt die je betaalt over het geleende bedrag. Je zou denken hoe hoger het leenbedrag hoe hoger het risico en dus ook de rente maar het tegendeel is waar.
Waarom is dat eigenlijk?

Grote verschillen in rente

Er zitten grote verschillen in de rentepercentages. Bij een leenbedrag van €5.000 zit je al gauw op 6,5% en bij een leenbedrag van €25.000 of meer, kom je al in aanmerking voor een rente vanaf 3,3%.

Kosten per lening

Het grote verschil in rente heeft te maken met de kosten welke de bank maakt per lening. De bank neemt deze kosten op haar rekening en worden niet door de klant betaalt. Of er nu een lening van €5.000 of €50.000 wordt afgesloten, de kosten zijn gelijk. Aangezien er bij een hoger leenbedrag meer verdient wordt over de totale looptijd en hierdoor de eenmalige kosten in verhouding veel lager uitvallen wordt er een lagere rente aangeboden.

Historisch lage rente

De huidige rentestanden zijn nog nooit zo laag geweest. Dit betekent dat het interessant kan zijn om een bestaande lening over te sluiten en/of samen te voegen. Er zitten immers geen afsluitkosten voor de klant bij het oversluiten van een lening. Je profiteert dus direct van een lagere rente, met dezelfde voorwaarden. Dat betekent direct beginnen met besparen.

Lenen met een persoonlijk advies

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren zodra je een lening gaat af- of oversluiten. Een adviseur denkt altijd met je mee naar een passende oplossing welke past bij de persoonlijke en financiële situatie van de klant. Heb je hier vragen over of wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan!

Published On: november 10th, 2021 /