De regels omtrent subsidie voor het duurzaam maken van je woning zijn soepeler geworden, dit betekent dat je meer subsidie krijgt dan voorheen. Als je 2 of meer verduurzamingsmaatregelen neem, dan krijg je 30% van de kosten vergoed.

De verhoogde subsidieregeling is ingegaan op 1 januari 2022 ingegaan. De subsidie was altijd 20% van de totale kosten. De verhoogde subsidie blijft in elk geval tot en met 2024 bestaan.

Wat valt er onder verduurzaming?

Bij verduurzamen kan je denken aan de volgende maatregelen:

  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • HR++ glas
  • Warmtepomp
  • Hybride warmtepomp
  • Zonneboiler
  • Zonnepanelen

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt doen om de woning te verduurzamen. Ga van te voren na of de maatregelen die je wilt financieren in aanmerking komen voor subsidie.

Minimaal twee maatregelen

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moeten er minimaal 2 maatregelen tegelijk worden toegevoegd bij de koopwoning waar je woonachtig bent.
Meer informatie en een stappenplan zijn te vinden op de website van de RVO.

Isoleren loont

Isoleren zorgt ervoor dat je de warmte binnenhoudt, waardoor je minder gas verbruikt. Met de huidige gas prijzen zal je dat direct terug zien in je portemonnee. Daarnaast is het ook goed voor het milieu, Nederland streeft er naar om zo min mogelijk gas te verbruiken.

Vloer- en spouwmuurisolatie zijn qua investeringen het snelst terugverdiend. De kosten voor spouwmuurisolatie liggen tussen de € 850 en € 2.000. Met de huidige hoge tarieven heb je deze kosten binnen 5 jaar weer terugverdiend, dat is een rendement van 20%!

Vloerisolatie kost ongeveer € 1.250 – € 1.800, deze investering heb je binnen 9 jaar terugverdiend. Dat is een rendement van 10% – 11%. Dat is nog altijd een stuk meer dan wat je op je spaarrekening krijgt én je draagt een steentje bij aan het milieu.

Verduurzamen financieren

Ben je van plan om je woning te verduurzamen maar heb je niet voldoende eigen middelen of wil je deze hier niet (volledig) voor gebruiken? Dan is het mogelijk om een groene lening via Simpellenen.nl af te sluiten bij Greenloans. Geld lenen voor isolatie, zonnepanelen financieren of een lening voor nieuwe kozijnen met HR++ glas is allemaal mogelijk!

Published On: mei 3rd, 2022 /