De rente op de kapitaalmarkt is aan het stijgen met als gevolg dan de leen rentes op persoonlijke leningen ook omhoog gaan. De afgelopen tijd stond de rente voor een persoonlijke lening een historisch laag, hierdoor is de kans groot dat consumenten met een lening die als enige tijd loopt alsnog kunnen besparen. Daarnaast is de rente van de “grootbanken” aanbieden vaak niet terug te vinden in de laagste rente van Nederland. Je wilt natuurlijk niet meer betalen als je ergens anders goedkoper kan lenen, bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen op je lopende lening en betaal niet teveel!

In februari heeft BNP Paribas haar rentes verhoogd, de verwachting is dat dit nog verder oploopt tot een stijging van 0,25%. Lloyds Bank heeft haar rente inmiddels ook met 0,2% verhoogd en de verwachting is dat andere kredietverstrekkers als Nationale Nederlanden en Defam ook zullen volgen.
Wil je geld lenen voor een auto, wacht dan niet te lang want de verwachting is dat de rente verder gaat stijgen.

Sluit je lening nu over voordat de rente nog verder stijgt

Veel consumenten hebben een lening al een langere tijd lopen waardoor de kans groot is dat zij kunnen besparen. Ondanks de rentestijging van afgelopen weken is de rente nog steeds historisch laag en kan de lopende lening waarschijnlijk overgesloten worden naar een lagere rente met behoudt van dezelfde looptijd. Dit betekent dat het maandbedrag direct omlaag gaat en de einddatum gelijk blijft. Je lening oversluiten via simpellenen.nl kost niks. Win – win situatie dus!

Hoeveel kan ik besparen?

Hoeveel je kan besparen is afhankelijk van de huidige lening, hieronder zie je een voorbeeldberekening;

Stel je hebt een lening voor woningverbetering met nog een openstaande schuld van €28.000 met een maandbedrag van €470, een rente van 6,5% met nog een looptijd van 72 maanden.

Als je deze lening oversluit met dezelfde looptijd van 72 maanden dan wordt je maandbedrag €429,19 tegen een rente van 3,35%.

Kosten voor het oversluiten je persoonlijke lening: €0,-

Besparing van €2781,45 op 72 maanden.

Bereken hier de besparing voor jouw lopende lening(en)

Published On: maart 28th, 2022 /